Glycerínové mydlo

glycerínové mydlo je jedným z najlepších na každodenné čistenie pleti. Vďaka jeho vlastnostiam a pomeru ceny a kvality si ho mnohí vyberajú na udržanie čistej a zdravej pokožky.

Prečítajte si všetky výhody glycerínového mydla a pustite sa do výroby vlastného mydla doma! V tomto blogu nájdete desiatky receptov na výrobu všetkého od jednoduchých glycerínových mydiel až po zábavné a originálne návrhy. Všetko, čo potrebujete vedieť o glycerínovom mydle, nájdete tu!

subcat bl pt sabonetes glicerina

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Glycerínové mydlo

Glycerínové mydlo je rastlinné mydlo vyrobené z glycerínu, zložky, ktorá vyniká svojimi zvlhčujúcimi a hydratačnými vlastnosťami. Je to priehľadná a viskózna tekutina rastlinného pôvodu, ktorá má pre pokožku viacero výhod. Preto sa používa nielen ako zložka mydla, ale často aj v krémoch, sérach …

Už vieme, odkiaľ sa získava, teraz sa pozrime, aké sú jeho hlavné výhody. Poďme sa dozvedieť viac o glycerínovom mydle!

Jedným z jeho mnohých plusov je, že glycerínové mydlo je neutrálne, čo znamená, že jeho pH je rovnaké ako pH pokožky. Vďaka tomu nie je agresívne, takže nespôsobuje podráždenie, svrbenie ani olupovanie pokožky. Prispieva k tomu aj skutočnosť, že neobsahuje živočíšne tuky a je hypoalergénne, čo zabraňuje tomu, aby spôsobovalo alergické reakcie alebo vyrážky. Preto je glycerínové mydlo ideálne pre všetky typy pokožky: citlivú, suchú, s problémami s dermatitídou alebo ekzémom …

Glycerínové mydlo vyniká aj tým, že je hydratačné: udržiava prirodzenú vlhkosť pokožky, vďaka čomu je hydratovaná a vyživená. Ako vieme, dobrá hydratácia je základom toho, aby pokožka zostala hladká a nestrácala pružnosť, čím sa odďaľuje výskyt vrások a mimických liniek.

Preto je glycerínové mydlo ideálne pre zrelú a suchú pokožku, pretože ju pomáha hydratovať a zároveň bojuje proti problémom vyplývajúcim zo suchosti: stuhnutosť, olupovanie, svrbenie … Vďaka svojej hydratačnej sile hydratuje od najhlbších vrstiev, čím pomáha odstraňovať tieto neduhy.

Nielen pre suchú pokožku je ideálny aj pre tých, ktorí majú problémy s ekzémom a dermatitídou. Jeho hydratačné účinky a neutrálne pH sú v týchto prípadoch dokonalou kombináciou. Preto môžu ľudia s týmito ťažkosťami používať glycerínové mydlo denne, pretože pokožku čistí, ale nepoškodzuje ju.

Glycerínové mydlo je tiež alikvotom mastnej pleti. Dôvod? Čistí do hĺbky, čím odstraňuje nečistoty, ktoré spôsobujú pupienky a čierne bodky. Preto glycerínové mydlo nemohlo chýbať v čistiacej rutine pre mastnú pleť.

Ak chcete využiť všetky tieto vlastnosti glycerínového mydla, odporúčame vám, aby ste si ho vyrobili doma. Jeho výroba je veľmi jednoduchá a môžete si ho prispôsobiť a obohatiť s ohľadom na potreby vašej pleti.

Napríklad v prípade zrelej pleti je skvelou možnosťou zahrnúť do výroby glycerínového mydlavýťažky z rastlín s účinkami proti starnutiu, ako je to v prípade maku alebo arniky. Ak chcete zvýšiť hydratačný účinok glycerínového mydla, môžete sa rozhodnúť pre výťažok z ovsa a budete mať dokonalé mydlo pre suchú pokožku.

V prípade mastnej pokožky je skvelou možnosťou obohatiť glycerínové mydlo o prírodné zložky, ktoré majú vlastnosti absorbovať prebytočný maz, ako sú íly, aktívne uhlie alebo biosíra.

Výroba glycerínového mydla podľa typu vašej pokožky je jednou z veľkých výhod stávky na domáce. Stačí si vybrať materiály, ktoré najlepšie vyhovujú vašim potrebám, a pustiť sa do práce!

V internetovom obchode Gran Velada nájdete všetky materiály, ktoré potrebujete na výrobu vlastného glycerínového mydla. Jeho výroba je veľmi jednoduchá! V skutočnosti to s receptami na glycerínové mydlo, ktoré nájdete na našom blogu, bude pre vás veľmi jednoduché. môžete si pozrieť návody, v ktorých je ukázané, ako krok za krokom vyrobiť glycerínové mydlo. Môžete tak ľahko postupovať bez toho, aby ste sa stratili. Takisto sú uvedené materiály, ktoré potrebujete, a presné množstvá každého z nich.
Ako vyrobiť glycerínové mydlo
Recepty na výrobu glycerínového mydla sújednoduché a rýchle. Najprv je potrebné nakrájať glycerínové mydlo na malé kocky a pomaly a pri nízkej teplote ho rozpustiť v mikrovlnnej rúre, aby sa nerozvarilo. Počas topenia sa pridáva aróma, farba a aktívne zložky. Teraz zmes dobre premiešajte, nalejte do formy a počkajte, kým zaschne, aby ste ju mohli odformovať.

Toto sú základné kroky všetkých receptov glycerínového mydla. Odtiaľto objavíte nepreberné množstvo nápadov na výrobu mydiel s rôznymi tvarmi a vlastnosťami. Pozrite sa a uveďte naše recepty do praxe, uvidíte, aké je to jednoduché a zábavné!

Okrem toho na našom blogu nájdete kompletný návod na výrobu glycerínového mydla, kde sú podrobne opísané všetky ingrediencie, ktoré môžete použiť, potrebné pomôcky a kompletné vypracovanie s tipmi a trikmi, aby vaše glycerínové mydlo bolo úspešné. Je vám k dispozícii úplne zadarmo, stačí k nemu získať prístup a odhalíte všetky tajomstvá, ako vyrobiť glycerínové mydlo.

Ak máte akékoľvek otázky, návrhy alebo chcete poradiť, kontaktujte nás prostredníctvom sekcie komentáre tohto blogu, telefonicky 976 86 74 74 alebo e-mailom contacto@granvelada.com.

Ak sa chcete naučiť vyrábať glycerínové mydlo, nenechajte si ujsť naše návody. Sú bezplatné a spĺňajú dva predpoklady: sú cenovo dostupné na výrobu a praktické a užitočné. To znamená, že konečný výsledok môžete využiť na užívanie vlastností glycerínového mydla, o ktorých sme hovorili skôr.
Domáce glycerínové mydlo
Výroba domáceho glycerínového mydla má ešte jeden bod vo váš prospech: na príprave sa môžu podieľať deti. V skutočnosti je to úžasné remeslo, ktoré môžete vyrábať ako rodina. Najmenší v domácnosti sa pri výrobe mydiel, ktoré môžu používať vo vani, skvele zabavia. A ako už vieme, domáce glycerínové mydlo je skvelé pre všetky typy pokožky, dokonca aj pre deti.

Domáce glycerínové mydlo sa môže stať aj ideálnym darčekom, na Deň matiek, Deň otcov, na svadby, krstiny, sväté prijímanie… A to, že môžete získať naozaj úžasné a originálne vzory a najlepšie zo všetkého: s blahodarnými vlastnosťami pre starostlivosť o pokožku.
Pustite sa do výroby vlastného glycerínového mydla a užite si ho!