Vyrobiť krémy

Gran Velada chce byť tvojim domácim kozmetickým blogom. S našimi návodmi už pre teba domáca kozmetika nebude žiadnym tajomstvom. Ak s výrobou krémov len začínaš a chceš sa dozvedieť všetky podrobnosti, pozri si náš bezplatný manuál, ako sa naučiť vyrábať domáce krémy, kde nájdeš všetky informácie potrebné na výrobu vlastnej kozmetiky od 0.

cat bl pt facer cremas

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Vyrobiť krémy

Domáca kozmetika

Cieľom blogu je byť miestom pre teba, ak miluješ domácu kozmetiku. Je to priestor na výmenu názorov, kde si môžeš vymieňať návody, tipy na krásu, rady a objavovať domáce výrobky na každodenné rozmaznávanie a starostlivosť o pleť… Skrátka, miesto, kde je domáca kozmetika hlavným hrdinom.

Ponúkame ti jednoduché a rýchle recepty na výrobu, aby si mohol/a vyskúšať výhody domácej kozmetiky. Hlavnou výhodou je, že si môžeš vyrobiť domáce krémy presne podľa potrieb tvojej pleti. Ukážeme ti, ako si pripraviť prípravky pre citlivú, suchú, zrelú pleť, pleť so sklony k akné alebo pleť s pigmentovými škvrnami…

Vďaka kvalitným surovinám si môžeš vyrobiť širokú škálu kozmetických prípravkov. Nebude to trvať dlho, je to tiež jednoduché a cenovo dostupné. V niektorých prípadoch môžeš mať krém pripravený na použitie za menej ako 5 minút. Preto čoraz viac ľudí vsádza na domácu kozmetiku, ktorá ponúka samé výhody!

Domáca kozmetika nielenže prináša výhody pre tvoju pleť a zdravie, ale je aj záväzkom k udržateľnosti a rešpektu k životnému prostrediu. Výrobky spoločnosti Gran Velada nie sú testované na zvieratách, čo znamená záväzok voči životnému prostrediu a zvieratám.

Tu ti vysvetlíme, ako si vyrobiť domáce krémy a poskytneme ti nápady na výrobu ďalších druhov kozmetiky, ako sú vlasové a perové kúry, bomby do kúpeľa, kolínske vody, parfumy, peelings, masážne tyčinky, vody po holení…

Vyrobiť si domáce kozmetické výrobky znamená možnosť prispôsobiť si ich podľa vlastných potrieb. Môžeš ich obohatiť o účinné látky, rastlinné výťažky alebo esenciálne oleje. Tvoje domáce kozmetické výrobky budú tak plné prospešných vlastností.

Či už si odborník alebo začiatočník v oblasti domácej kozmetiky, tento blog ti umožní vstúpiť do úžasného sveta DIY. Uvidíš, že výroba vlastnej kozmetiky má viac výhod ako nevýhod.

Domáce kozmetické výrobky

Diy DIY kozmetika: Zahŕňa širokú škálu výrobkov, ktoré majú jedného spoločného menovateľa: starostlivosť o pleť a jej rozmaznávanie.
Lásky a relaxácia: Urob si čas a uži si chvíľku kúpeľov a relaxu bez toho, aby bolo nutné opustiť domov! V našom blogu ti ponúkame nápady, ako rozmaznávať a dopriať si chvíľku len pre seba.
Exfolianty: Odstránenie odumretých kožných buniek je základným krokom k zdravej pleti bez nečistôt. Exfoliačné prípravky ti to pomôžu dosiahnuť. Pomocou jednoduchých krokov si môžeš pripraviť exfoliačné pleťové masky, telové peelingy, peelingy na nohy … a dokonca aj na celulitídu. Najlepšie je, že na výber je množstvo produktov, ktoré môžeš použiť ako prísady.
Rúže: Od hydratačných rúžov až po peelingové, nezabúdajúc na farebné rúže. Toto sú niektoré z možností, ktoré si môžeš vyrobiť doma pomocou návodov na našom blogu.
Masky: Tie predstavujú dodatočný prísun živín a vitamínov pre pokožku. Pomáhajú ju čistiť, regenerovať a vyživovať. Sú jednoduché na výrobu a prinášajú veľmi dobré výsledky. Nájdi si takú, ktorá najlepšie vyhovuje tvojmu typu pleti.
Domáca vlasová kozmetika: Stav na vlasové prípravky na báze rastlinných a organických zložiek, bez silikónov a parabénov. Najlepším spôsobom, ako to dosiahnuť, je vyrobiť si ich doma. .
Parfumy: Výroba domácich parfumov je jednoduchá a lacná. V tomto blogu nájdeš krok za krokom ich výrobu rôznymi spôsobmi.

Vidíte, že obsah blogu je veľmi široký a rozmanitý. Rovnako ako svet kozmetiky DIY! Cieľom je, aby ti bol užitočný pri tvorbe vlastných vypracovaní. Venujeme sa rôznym oblastiam, aby sme sa pokúsili pokryť celú rozmanitosť, ktorú domáca kozmetika ponúka. Fascinujúci svet, ktorý má každý k dispozícii!

Typy pleti
Skôr než sa pustíte do práce s domácou kozmetikou, je potrebné dobre poznať typ svojej pleti, a kozmetiku si prispôsobiť. Existuje normálna, suchá, mastná alebo zmiešaná pleť. Každá z nich si vyžaduje špecifickú starostlivosť, preto je nevyhnutné poznať svoje vlastnosti a potreby.

Normálna pleť nie je ani veľmi mastná, ani suchá, nemá takmer žiadne nečistoty a nedokonalosti. Je jemná, hladká a so zamatovou textúrou, čo z nej robí zdravú pleť. Udržiavanie takejto pleti si vyžaduje kvalitné produkty, ktoré si môžeš vyrobiť pomocou domácich kozmetických návodov.

Suchá pleť produkuje menej oleja, ako je potrebné, a neudržiava vlhkosť, má napätý a nepriehľadný vzhľad a môže byť drsná a popraskaná. Dostatočná hydratácia je základom na zlepšenie jej vzhľadu, preto sa odporúča zvoliť domáce krémy, ktoré poskytujú dodatočnú výživu a jemnosť.

Mastná pleť je charakteristická tým, že produkuje príliš veľa kožného mazu, má otvorené póry, čierne bodky, lesk a akné. Domáca kozmetika môže pomôcť zlepšiť vzhľad mastnej pleti pomocou krémov a výrobkov prispôsobených tvojim vlastnostiam.

Zmiešaná pleť je kombináciou mastnej a suchej pleti, často s mastnou T-zónou a suchými alebo normálnymi lícami. Je to veľmi častý typ pleti, ktorý si vyžaduje špecifické produkty.

Stav na domácu kozmetiku pre zdravie tvojej pleti. Rastliny boli už od dávnych čias súčasťou každodennej kozmetickej rutiny mužov a žien, a nielen rastliny! Oleje, mlieka a rôzne druhy mliečnych prípravkov sú dlho známe svojimi blahodarnými účinkami na pleť. A práve v Gran Velada sme vsadili predovšetkým na kvalitné suroviny. Ak hľadáš obchod s produktami na výrobu domácej kozmetiky: www.granvelada.sk, nájdeš kvalitné výrobky za prijateľné ceny.

Všetky tieto kvalitné suroviny nájdeš v internetovom obchode Gran Velada, ktoré ti umožňujú starať sa o seba zdravým spôsobom, vynechávajúc toxické látky. Domáca kozmetika je skvelou alternatívou k priemyselnej kozmetike.

Nielen zo zdravotných dôvodov, ale aj preto, že je dostupnejšia a rovnako alebo viac účinná. Napríklad kilogram ílu, v závislosti od toho, o aký druh ide, stojí približne 8 eur a máš ho dosť na výrobu masiek na celý rok. Rastlinné oleje sú skutočným skvostom za skvelú cenu, rovnako ako extrakty. A v prípade esenciálnych olejov je síce ich cena o niečo vyššia, ale dávajú takú výťažnosť, že sú veľmi výhodnou investíciou.

Z týchto ingrediencií sa dá vyrobiť široká škála domácich kozmetických výrobkov. Pozrime sa, ktoré z nich, ako a kedy je vhodné ich použiť!

Prvý krok k tomu, aby si mala krásnu a zdravú pleť, je dostatočne ju vyčistiť. A práve čistá pleť lepšie absorbuje ostatné produkty. Na čistenie tváre si môžeš pripraviť rôzne typy čistiacich prípravkov: tekuté, vo forme gélu, mlieka… Na všetky nájdeš návody na domácu kozmetiku.

Keď je pleť čistá, ďalším krokom je nanesenie tonika. Jednoduchý spôsob výroby toník je použiť kvetinové vody alebo rastlinné hydroláty ako základ. Môžeš ich naniesť pomocou vatového tampónu a zľahka ich rozotrieť po pleti alebo si nalej trochu tonika do dlaní, pretrite ich o seba a rozotrite na tvár. Nemalo by sa to ťahať, ale jemne nanášať!

Vďaka čistiacemu prípravku a toniku je pleť zbavená nečistôt, čo znamená, že je pripravená na hydratáciu. Tu je ponuka výrobkov veľmi široká. Najlepšie je začať s očným okolím, ktoré si vyžaduje špeciálnu starostlivosť na hĺbkovú výživu, dodanie pružnosti a oddialenie vzniku vrások a kurích ôk. Očné kontúry sa nanášajú malými krúživými masážami, aby dobre prenikli do pokožky. Aplikuj na hornú časť očných viečok, slzný kanálik a spánky.

Pred nanesením hydratačného krému na zvyšok tváre sa odporúča použiť sérum. Dôvod? Ide o koncentrát účinných látok, ktoré prenikajú do hlbších vrstiev pokožky a vďaka ktorým sú hydratačné krémy účinnejšie. Sérum sa odporúča nanášať malými dotykmi. Najprv na líca a potom na čelo, nos a nakoniec na bradu. Na dosiahnutie účinku stačí veľmi malé množstvo.

Teraz je čas naniesť hydratačný krém. Musí byť špecifický pre potreby tvojej pleti, ako sme už videli, preto by si si mala veľmi dobre vybrať domáce krémy, ktoré najlepšie vyhovujú tvojmu typu pleti. Hydratačný krém by sa mal nanášať ľahkou krúživou masážou zhora nadol a od stredu smerom von.

Tento postup starostlivosti o tvár je vhodné dodržiavať ráno a večer. Stačí pridať ešte jeden krok: odlíčenie pleti pred nanesením čistiaceho prípravku. Aj pred spaním môžeš hydratačný krém vymeniť za krém s regeneračnými vlastnosťami.

Ide o tvár, ale netreba zabúdať ani na zvyšok tela. Preto ťa v našom kozmetickom blogu naučíme, ako si vyrobiť širokú škálu výrobkov na telo. V tomto prípade je východiskovým bodom opäť čistenie. Výroba kúpeľových gélov doma zaručuje, že budú rešpektovať tvoje pH a nebudú vysušovať ani obsahovať agresívne látky pre pokožku.

Po očistení je čas na jej hydratáciu pomocou krému na telo podľa tvojich potrieb. Nanáša sa tak, že sa urobí malá masáž po celom tele, aby prenikol hlboko a udržal potrebnú vlhkosť počas celého dňa.

Okrem toho sa rovnako ako v prípade tváre odporúča hĺbkové čistenie pokožky raz týždenne. Preto je dôležité robiť peeling tela, ktorý pomáha odstraňovať nečistoty a odumretú pokožku.

K tejto každodennej rutine musíš pridať špecifické produkty na liečbu určitých ochorení, ako sú krémy proti unaveným nohám alebo celulitíde; a kozmetiku na hĺbkovú hydratáciu rúk a nôh. To všetko sa naučíš robiť v tomto blogu o kozmetike. Ako vidíš, mať krásnu a zdravú pleť si vyžaduje vytrvalosť, ale výsledky stoja za to.

Podmaň sa domácimi kozmetickými výrobkami vyrobenými na mieru!