cuando se anade un principio activo a una crema
Kozmetické tipy a triky, Vyrobiť krémy, Žiadna kategória

Priprav si krem s koenzymom Q10

Do kozmetiky sa vďaka svojim benefitom a prínosu dostal krem s koenzymom Q10 na ruky, tvár a samozrejme aj na zvyšok tela. Dnes ťa naučíme, ako využiť túto fantastickú účinnú…

Priprav si krem s koenzymom Q10

Do kozmetiky sa vďaka svojim benefitom a prínosu dostal krem s koenzymom Q10 na ruky, tvár a samozrejme aj na zvyšok tela. Dnes ťa naučíme, ako využiť túto fantastickú účinnú látku a zakomponovať ju do tvojich domácich krémov.

Ake vlastnosti má krem s koenzymom Q10

Koenzým Q10, tiež známy ako ubichinón, je prítomný v našom tele. S pribúdajúcimi rokmi jej ubúda a je dôležité ju vymeniť. Široko používaný pri úprave potravín je nevyhnutný aj v kozmetike, pretože má veľmi dôležitú funkciu antioxidantu. Q10 nájdeme v potravinách, ako je brokolica, niektoré ryby, mrkva a rastlinné oleje. V tomto návode, ako vyrobiť krém s Q 10, ti ukážeme, ako ho aplikovať v kréme, ktorý má dvojitú funkciu, spevňuje a osviežuje.

V kozmetike pôsobí koenzým Q 10 ako silný antioxidant a zároveň chráni pred voľnými radikálmi a starnutím. Zabraňuje tvorbe vrások a strate kolagénu v pokožke. Q 10 je známy pre tieto výhody v krémoch proti starnutiu, ale nie až tak pri telových ošetreniach. Krém s Q 10 na ošetrenie tela bude pôsobiť ako spevňujúci a regeneračný prípravok.

Pripravte si krémy doma s aktívnymi zložkami, ktoré si myslíte, že vaša pleť potrebuje. Pridajte kyselinu hyalurónovú, kyselinu kojovú, elastín, kolagén, rastlinné extrakty podľa toho, čo chcete dosiahnuť. Kliknutím na nasledujúci obrázok získate prístup k návodu, v ktorom vysvetlia, ako pridať aktívne zložky.

Ingrediencie na výrobu spevňujúceho krému s koenzýmom Q10

V dnešnom návode ku krému s koenzýmo q 10 pridávame mentol , aby sa tento krém stal základnou zložkou pre starostlivosť o nohy, podporuje krvný obeh a odpočinok. Získaj ideálne nohy spevnením pokožky a poskytnutím extra hydratácie s týmto krémom s koenzýmom Q10.

Koenzým Q 10 nájdeme v práškovej forme, na jeho rozpustenie budete potrebovať rastlinný olej. Olej z pšeničných klíčkov, olej s vysokým obsahom vitamínu E, antioxidant a hydratačný. Všetky zložky v ľahkom základe s gélovou textúrou, ktorá sa ľahko nanáša a vstrebáva do pokožky.

Nižšie sú uvedené produkty a materiály s ich množstvami potrebnými na výrobu krému s koenzýmom Q 10.

Ako si vyrobiť domáci krém s koenzýmom Q10 krok za krokom

Pred začatím si treba uvedomyť, že aké dôležité je používať čisté a dezinfikované nádoby a nástroje na výrobu kozmetiky. Keď ích máme čisté a dezinfikované, začneme s prípravou.

  1. Prvá vec, ktorú by si mal urobiť, je rozpustiť vykryštalizovaný mentol v alkohole. Odváž mentol do malého pohára a pridaj trochu 96º alkoholu. Miešaj a pomôž rozpustiť kryštály tak, že kryštály trochu rozdrvíš.

Do ďalšieho pohára dáš olej z pšeničných klíčkov a pridáš koenzým Q10. Miešaš kým sa úplne nerozpustí.

  1. Do veľkej nádoby odvážime hydratačný gél s karbopolovým základom a pridáme už rozpustený mentol. Miešame, aby sa to rozptýlilo a potom pridáme koenzým už rozpustený v oleji.

Je veľmi dôležité, aby si zmes dobre premiešal a pretrepal, kým nevznikne homogénny krém.

  1. Posledná zložka, ktorú treba pridať, vitamín E, krém s Q 10 potom má dlhšiu trvácnosť. Keď máme všetok krém pripravený, ostáva už len nafľaškovať ho do pripravenej fľaštičky a začať používať na pleť.

Koenzým Q10 pre naše krémy

Po prečítaní tohto návodu si sa dozvedel výhody, ktoré koenzým Q 10 poskytuje našej pokožke. Odporúčame ti ho začleniť do rôznych prípravkov krému s koenzýmom Q10 pre ženy a mužov. Koenzým Q10, ktorý nájdeš v Gran- Velada je vo forme prášku, ktorý je nerozpustný vo vode a mierne rozpustný v alkohole. Ako sme uviedli v príspevku, musíš ho rozpustiť v oleji a pridať do studených krémov na konci prípravy. Odporúčaná dávka sa pohybuje medzi 0,1 – 0,5 % z konečnej hmotnosti prípravku. S príkladom to bude jasnejšie, priprav si 100 gramov finálneho krému, z tých 0,1-05% gramov bude koenzým Q10.

Krém proti vráskam Q10 na noc, cez deň, pre bunkovú obnovu rúk, navštív bezplatný kurz výroby krémov doma, kde sa naučíš vyrábať rôzne druhy krémov.

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right