Aromaterapia

Vychutnajte si výhody aromaterapie a zistite, ako relaxovať doma jednoducho a účinne! Ukážeme vám, ako si pripraviť relaxačné kúpele, masážne oleje … Všetko preto, aby ste si mohli užívať pôžitky dobrého lázenstva bez toho, aby ste museli opustiť domov a bez toho, aby ste minuli veľa peňazí.

subcat bl pt aromaterapia

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Aromaterapia

Čo je aromaterapia?
Aromaterapia je používanie vôní na zlepšenie nálady a vyrovnanie emócií. Na tento účel sa zvyčajne používajú esenciálne oleje, hoci existuje viac možností: aromatické rastliny, hydroláty kvetov … Vďaka vôni, ktorú vyžarujú, sa dosahujú pozitívne pocity. Existuje mnoho štúdií, ktoré dokazujú prínosy aromaterapie, a preto je čoraz rozšírenejšia.

Používanie aromaterapie nie je nové. Jej výhody využívali už čínske, egyptské a grécke civilizácie. V súčasnosti sú možnosti aromaterapie veľmi široké: aromatické difuzéry, aromatické kúpele, masáže … Tu vám poskytneme kľúč, aby ste si mohli tieto pôžitky vychutnať doma. Uvidíte, že je to veľmi jednoduché a nemusíte míňať veľa peňazí, aby ste sa zbavili napätia každodenného života.

Veľmi jednoduchý spôsob, ako využiť vlastnosti aromaterapie, je pomocou difuzéra. V tomto prípade stačí pridať niekoľko kvapiek esenciálnych olejov tak, aby sa ich vôňa šírila po celej miestnosti. S jemným svetlom, niekoľkými sviečkami a relaxačnou hudbou budete môcť odstrániť stres.

Ďalšou možnosťou je pridať niekoľko kapiek esenciálnych olejov do kúpeľa. V tomto prípade by ste mali napustiť vaňu horúcou vodou, pridať niekoľko kvapiek vami preferovaného esenciálneho oleja a namáčať sa približne 15 až 20 minút. Spozorujete výsledky a po nahromadenom napätí nebude ani stopy!

Ako vidíte, na to, aby ste si mohli užívať výhody aromaterapie, nemusíte míňať veľa peňazí, stačí dobre poznať esenciálne oleje a mať trochu času pre seba. V internetovom obchode Gran Velada nájdete širokú ponuku esenciálnych olejov na aromaterapiu, ktoré sú vám k dispozícii. Sú čisté a kvalitné, ideálne na využívanie ich vlastností.
Relaxačné esenciálne oleje

V tomto prípade vám odporúčame, aby ste sa rozhodli pre relaxačné esenciálne oleje. Viete, čo to je? Tu vám zanecháme ich zoznam:

Bergamot
Levanduľa
Mandarínka
Harmanček
Majoránka
Pomaranč
Ylang-ylang

Každá z nich vám pomôže uvoľniť telo a myseľ. Ako? Už sme spomenuli aróma difuzér a kúpeľ, ale možností je oveľa viac. Čo napríklad vychutnať si masáž na báze esenciálnych olejov. Je to skvelý spôsob, ako si vo dvojici oddýchnuť. V tomto prípade by ste mali esenciálny olej zriediť v rastlinnom oleji, napríklad olivovom, mandľovom alebo jojobovom. Je dôležité si uvedomiť, že esenciálne oleje sa nemôžu aplikovať priamo na pokožku.

Tu nájdete niekoľko receptov na prírodnú výrobu masážnych olejov a nielen to: ukážeme vám napríklad aj to, ako krok za krokom vyrobiť masážne sviečky. Stačí pridať niekoľko kvapiek esenciálneho oleja a vďaka tomu budú vyžarovať nádhernú vôňu.

Ďalšou možnosťou je vyrobiť si vankúšovú hmlu. Chcete sa naučiť, ako na to? Nenechajte si ujsť podrobnosti o recepte, ktorý nájdete v tomto blogu. Takto ju môžete rozprašovať pred spaním, aby ste sa uvoľnili a zaspali. Je to ďalšie z použití éterických olejov na aromaterapiu.
Ako relaxovať doma?
Vidíte, žeako relaxovať doma je oveľa jednoduchšie, ako sa môže zdať. Samozrejme, nezabudnite, že možností je oveľa viac:

Čo tak vyrobiť šumivé bomby a vychutnať si relaxačný kúpeľ? Alebo možno radšej uvidíte, aké jednoduché je vyrobiť si relaxačný kúpeľ s aromatickými rastlinami alebo domácimi nálevmi. Vaše telo a myseľ to určite ocenia! Všetky tieto recepty sa naučíte vyrábať pomocou tutoriálov, ktoré objavíte na tomto blogu. Stačí si otvoriť príspevok, ktorý sa vám najviac páči, uviesť recept do praxe a oddýchnuť si s výsledkom.

Aromatické soli sú ďalšou z klasík, ktoré nikdy nechýbajú, pokiaľ ide o relaxáciu v domácnosti. Chcete sa naučiť, ako ich vyrobiť? Tu vás naučíme rôzne spôsoby: všetky sú jednoduché, rýchle a úsporné. Môžete si ich tiež prispôsobiť vôňou, ktorú máte najradšej.

Ku ktorémukoľvek z týchto receptov stačí pridať sviečky, ktoré si môžete vyrobiť aj doma, tichú hudbu v pozadí a relaxácia bude úplná. Čo vás čaká, aby ste to uviedli do praxe? Relaxujte doma a užívajte si výhody aromaterapie. Náš cieľ: pomôcť vám to dosiahnuť.