Aromaterapia

Vychutnaj si výhody aromaterapie a zisti, ako si doma jednoducho a účinne oddýchnuť. Naučíme ťa, ako si pripraviť relaxačné kúpele, oleje na masáže… Všetko preto, aby si mohol vychutnať pôžitky dobrých kúpeľov bez toho, aby si musel opustiť svoj domov a bez toho, aby si musel minúť veľa peňazí.

subcat bl pt aromaterapia

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Aromaterapia

Čo je aromaterapia?

Aromaterapia je používanie vôní na zlepšenie nálady a vyrovnanie emócií. Na tento účel sa zvyčajne používajú éterické oleje, hoci existujú aj iné možnosti: aromatické rastliny, hydroláty z kvetov… Pozitívne pocity sa dosahujú vďaka aróme, ktorú vyžarujú. Existuje mnoho štúdií, ktoré dokazujú výhody aromaterapie, a preto je čoraz rozšírenejšia.
Používanie aromaterapie nie je nové. Jej výhody využívali už čínska, egyptská a grécka civilizácia. V súčasnosti sú možnosti aromaterapie veľmi široké: aromatické difúzory, aromatické kúpele, masáže? Tu ti dáme kľúč, ako si tieto pôžitky užiť doma. Uvidíš, že je to veľmi jednoduché a že nemusíš míňať veľa peňazí, aby si sa zbavil stresu každodenného života.
Veľmi jednoduchým spôsobom, ako využiť vlastnosti aromaterapie, je použitie difuzéra. V tomto prípade stačí pridať niekoľko kvapiek esenciálnych olejov a ich vôňa sa rozšíri po celej miestnosti. S jemným svetlom, sviečkami a relaxačnou hudbou sa vám podarí odstrániť stres.

Ďalšou možnosťou je pridať do kúpeľa niekoľko kvapiek esenciálnych olejov. V tomto prípade stačí napustiť vaňu horúcou vodou, pridať niekoľko kvapiek vybraného esenciálneho oleja a namáčať sa 15 až 20 minút. Účinky si všimneš a po nahromadenom napätí nebude ani stopy.
Ako vidíš, na to, aby si mohol užívať výhody aromaterapie, nemusíš míňať veľa peňazí, všetko, čo potrebuješ, je dobrá znalosť esenciálnych olejov a trochu času pre seba. V internetovom obchode Gran Velada nájdeš širokú ponuku esenciálnych olejov na aromaterapiu, ktoré sú ti k dispozícii. Sú čisté a vysoko kvalitné, ideálne na využívanie ich vlastností.

Relaxačné esenciálne oleje

V tomto prípade ti odporúčame zvoliť relaxačné esenciálne oleje. Vieš, čo to sú? Tu je ich zoznam:

Bergamot
Levanduľa
Mandarínka
Harmanček
Majoránka
Pomaranč
Ylang-ylang

Každá z nich ti pomôže uvoľniť telo a myseľ. Ako? Už sme spomenuli aróma difuzér a kúpeľ, ale možností je oveľa viac. Vychutnaj si napríklad masáž s esenciálnymi olejmi. Je to skvelý spôsob, ako si vo dvojici oddýchnuť. V tomto prípade by si mal esenciálny olej zriediť v rastlinnom oleji, ako je olivový, mandľový alebo jojobový olej. Je dôležité si uvedomiť, že esenciálne oleje sa nemôžu aplikovať priamo na pokožku.
Tu nájdeš niekoľko receptov na výrobu prírodných masážnych olejov a nielen to: ukážeme ti napríklad aj to, ako krok za krokom vyrobíš masážne sviečky. Stačí pridať niekoľko kvapiek esenciálneho oleja a budú vydávať nádhernú vôňu.
Ďalšou možnosťou je výroba vankúšovej hmly. Chceš sa naučiť, ako na to? Nenechaj si ujsť podrobnosti o recepte, ktorý nájdeš v tomto blogu. Takto si ju môžeš nastriekať pred spaním, aby si sa uvoľnil a zaspal. Ide o ďalšie z využití esenciálnych olejov na aromaterapiu.

Ako relaxovať doma?

Ako vidíš, relaxovať doma je oveľa jednoduchšie, ako sa zdá. Samozrejme, nezabúdajme, že možností je oveľa viac:

Čo tak vyrobiť šumivé bomby a užiť si relaxačný kúpeľ? Alebo sa možno radšej pozrieš, aké jednoduché je pripraviť si relaxačný kúpeľ s aromatickými rastlinami alebo domácimi bylinkovými čajmi – vaše telo a myseľ sa vám za to poďakujú! Všetky tieto recepty sa naučíte pripraviť pomocou návodov, ktoré objavíte v tomto blogu. Stačí, ak si otvoríte príspevok, ktorý sa vám najviac páči, uvediete recept do praxe a s výsledkom si oddýchnete.

Voňavé soli sú ďalšou z klasík, ktoré nikdy nechýbajú, keď ide o domácu relaxáciu. Chcete sa naučiť, ako ich vyrobiť? Tu vám ukážeme rôzne spôsoby: všetky sú jednoduché, rýchle a úsporné. Navyše si ich môžete prispôsobiť vôňou, ktorú máte najradšej.

Ku každému z týchto receptov stačí pridať sviečky, ktoré si môžeš vyrobiť aj doma, tichú hudbu na pozadí a relaxácia bude dokonalá. Na čo ešte čakáš, aby si ich zrealizoval? Relaxuj doma a užívaj si výhody aromaterapie. Náš cieľ: pomôcť ti to dosiahnuť.