Domáce masky

Domáce pleťové masky sú ďalším zdrojom priaznivých účinkov a živín pre pleť. Osviežujú, hydratujú a spevňujú. Ak si chceš tieto vlastnosti vychutnať, vyskúšaj jeden z našich receptov na domáce pleťové masky! Ktorú by si si mal vybrať? Listuj v článku a podrobne sa dozvieš ich prínosy pre tvoju pleť.

subcat bl pt mascaras caseiras

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Domáce masky

Domáca maska na tvár

Výroba domácej pleťovej masky je jednoduchá, zaberie iba niekoľko minút a nebude ťa stáť veľa peňazí. Najlepšie je, že si ich môžeš vyrobiť podľa typu pleti a s rôznymi vlastnosťami: regulačnými, hydratačnými, čistiacimi, tonizačnými, remineralizačnými… Stačí zistiť, čo tvoja tvár potrebuje, a vyrobiť si domáce masky, ktoré tieto nedostatky vynahradia.
Pri prezeraní jednotlivých článkov nájdeš všetky recepty na domáce pleťové masky s ingredienciami, krok za krokom a videom, aby si videla, aké jednoduché je vyrobiť si ich doma. Takisto tu nájdeš podrobné informácie o tom, čo každá z domácich pleťových masiek dokáže urobiť pre tvoju pleť. Pozri si, ktorá je pre teba najlepšia, a poďme sa pustiť do práce!
Výber správnych domácich pleťových masiek je nevyhnutný, aby boli výsledky podľa očakávania. V prvom rade si teda treba ujasniť svoje potreby. Čo od masky na tvár očakávaš? Potom si vyber ingrediencie a uplatni ich v praxi. V internetovom obchode Gran Velada nájdeš širokú ponuku výrobkov, ktoré sú k dispozícii na výrobu domácich pleťových masiek. Všetko, čo potrebuješ, nájdeš len na jedno kliknutie.

Pokiaľ ide o výrobu domácich masiek na pleť, možno si vybrať, či chceš ingrediencie zmiešať a naniesť priamo na pleť, alebo použiť masku zo stlačenej celulózy. Tie sú ideálne, ak sa chystáš používať veľa tekutých produktov, pretože pri kontakte maska prevezme tvar tvojej tváre, absorbuje vlastnosti a ty ju budeš musieť len aplikovať na pleť, aby si uvedomila jej výhody. Ďalšou možnosťou je vyrobiť si domáce masky so zlupovacím základom, v tomto prípade je veľkou výhodou, že sa veľmi ľahko odstraňujú.

Prírodné masky na tvár pri pupienkoch

Mastná a aknózna pleť si vyžaduje špeciálnu a neustálu starostlivosť a prírodné pleťové masky na pupienky sú nevyhnutnou súčasťou tvojej kozmetickej rutiny. Odporúča sa ich aplikovať dvakrát týždenne a pre účinnejšie výsledky kombinovať účinné zložky.

Aké ingrediencie môžeme použiť do domácich masiek proti pupienkom?
Citrónový prášok: čistí, prečisťuje a osviežuje pleť.
Aloe vera: hydratuje a hojí.
Zelený argyle: čistí, prečistí a reguluje nadbytočný kožný maz.
Aktívne uhlie: odstraňuje nečistoty, hromadí a absorbuje prebytočný olej.
Bentonitový íl: absorbuje nečistoty a hydratuje.
Kozmetická síra: reguluje nadbytočný olej a znižuje zápaly.
Z týchto produktov ako základu si možno vyrobiť prírodnú masku proti pupienkom. Majte na pamäti, že je dôležité dodržiavať dávkovanie uvedené výrobcom.
Toto sú len niektoré z mnohých prírodných zložiek, ktoré môžete použiť na výrobu domácich masiek proti pupienkom, ale existuje ich oveľa viac. V našich receptoch nájdeš mnoho ďalších nápadov na starostlivosť o pleť a boj proti prebytočnej mastnote.
Skús jednu z týchto prírodných masiek na tvár na pupienky a uvidíš výsledky!

Prírodná maska na tvár

Pri výrobe prírodných pleťových masiek existuje niekoľko zložiek, ktoré sa stanú tvojimi spojencami. Hovoríme o sušených rastlinných práškoch, rastlinných extraktoch, hydrosoloch, íloch a bahne. Ich kombináciou si môžete vytvoriť prírodné pleťové masky podľa typu tvojej pleti. Jednoduché, rýchle a lacné.
Chceš napríklad tonizujúcu masku? Vezmi kakaový prášok a priprav si domáce masky na tonizáciu pleti; na boj proti vráskam: kolagénový závoj bude skvelým spojencom. Ak chceš dodatočnú dávku vitamínov, môžeš sa rozhodnúť pre celulózovú pleťovú masku s vitamínom C a na hydratáciu sú skvelými spojencami ružový íl a nechtíkový extrakt. Toto sú len niektoré z prírodných masiek na tvár, ktoré si možno ľahko vyrobiť doma.
Keď ich už mám hotové, ako prírodné masky správne použíť? Je to jednoduché a rýchle. V prvom rade treba mať na pamäti, že pleť musí byť pred použitím masky čistá, preto je dôležité odstrániť make-up a dôkladne sa umyť.
Masku naneste na čistú pleť pomocou štetca alebo rukou. Odporúča sa nanášať od spodnej časti smerom nahor a nezabudnúť na oblasť krku a dekoltu. Nechajte ju pôsobiť 10 minút a odstráň ju veľkým množstvom vody.
Túto kozmetickú kúru sa odporúča opakovať dvakrát týždenne a najlepšie je striedať prírodné masky. Takto ti prinesie množstvo výhod. Ešte jeden tip! Priprav si len také množstvo masky, ktoré sa chystáš použiť, aby boli ingrediencie čerstvé a aby pleť získala viac živín.

Ako si vyrobiť domácu masku

Chceš vedieť, ako si vyrobiť domácu masku na tvár? Odteraz ťa ubezpečujeme, že postup je jednoduchý a rýchly. Najskôr musíš mať po ruke veľkú misku a pridať do nej práškové prísady v odporúčanom množstve.
Maj na pamäti, že pri íloch a iných práškových výrobkoch sa odporúča nepoužívať kovové náčinie, pretože môže zmeniť ich vlastnosti. Preto ti odporúčame zvoliť si na výrobu domácich pleťových masiek drevené lyžice alebo silikónové špachtle.
Po zmiešaní práškových ingrediencií pridaj tekutiny, pričom vždy dodržuj pomery. Miešaj, kým nevznikne homogénna pasta, ktorú budeš nanášať na pleť, ako sme si už vysvetlili.
Nezabudni, že ak chceš vidieť krok za krokom, ako si vyrobiť domácu masku, môžeš si prečítať rôzne príspevky. Nájdeš v nich kompletný recept vo videu aj na obrázkoch a podrobne vysvetlený.
Teraz už zostáva len aplikovať do praxe domáce pleťové masky, ktoré tvojej pleti najlepšie vyhovujú. Ak máš akékoľvek otázky alebo chceš poradiť, neváhaj nás kontaktovať. Ďalšie recepty na krásu nájdeš na našom blogu.