Dekoratívne sviečky

S dekoratívnymi sviečkami možno ozvláštniť každý kút svojho domova. Dokonale sa hodia do všetkých štýlov: minimalistického, rustikálneho, vidieckeho, moderného, klasického… Preto sú dekoratívne sviečky nevyhnutnosťou v každej domácnosti.

subcat bl pt velas decorativas

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Dekoratívne sviečky

Ručne vyrábané dekoratívne sviečky

Často nemôžeme nájsť dekoratívne sviečky, ktoré chceme, preto navrhujeme, aby si ich vyrobili doma. Takto si ich môžeš vyrobiť podľa svojich predstáv: väčšie alebo menšie; jednoduchých alebo originálnych tvarov; vo farbe, ktorá sa ti najviac páči? To je jedna z hlavných výhod výroby 100% personalizovaných dekoratívnych sviečok.
Vďaka návodom, videám a receptom, ktoré nájdeš na našom blogu, bude výroba ručne vyrobených dekoratívnych sviečok veľmi jednoduchá a zábavná. Jediné, čo musíš urobiť, je navrhnúť – my ti pomôžeme s celým procesom, aby sa ti to podarilo, navrhnúť ich, navrhnúť ich, navrhnúť ich – my ti pomôžeme s celým procesom, aby sa ti to podarilo!
Sami si môžeš vybrať požadovaný tvar, veľkosť, farbu a vôňu. Výsledok? Dekoratívne sviečky à la carte, ktoré dodajú dynamiku každej miestnosti v domácnosti. Možno vyrobiť od tých najklasickejších a najzákladnejších až po oveľa modernejšie a odvážnejšie vzory, záleží na tvojom vkuse!

Dozvieš sa, ako vyrobiť dekoratívne sviečky na Vianoce, ukážeme ti ďalšie letné motívy na výzdobu terasy alebo záhrady, a dokonca nájdeš nápady na výrobu dekoratívnych sviečok na špeciálne príležitosti, ako sú svadby, krstiny a sväté prijímanie.
A čo je najlepšie, uvidíš, že aj s úplne základnými materiálmi sa dajú robiť veľké veci. Navrhni si vlastné modely a zrealizuj ich! V internetovom obchode Gran Velada nájdeš všetko, čo potrebuješ na ich modelovanie: rôzne druhy voskov, foriem, esencií, farbív, knôtov… Skrátka široký výber materiálov, aby tvoje sviečky vyzerali presne podľa tvojich predstáv.
Ak by si chcel/a získať akúkoľvek radu alebo odporúčanie počas procesu výroby, stačí nás kontaktovať. Odpovieme ti prostredníctvom sekcie komentárov našich príspevkov alebo e-mailom na adrese support@granvelada.sk.
Prajeme si len, aby sa dekoratívne sviečky stali tvojou veľkou vášňou a aby si mal jedinečné a veľkolepé vzory, ktoré budú zdobiť tvoj domov.

Dekoratívne sviečky

Dekoratívne sviečky sú veľmi univerzálnym predmetom. Pomocou nich môžete rozžiariť akýkoľvek kút svojho domova a vytvoriť intímnu a útulnú atmosféru. Môžete ich použiť ako ozdobu stola, ako dekoratívny prvok na poličkách a nábytku, na dodanie tepla atmosfére…

Na výrobe sviečok na výzdobu domova je skvelé to, že sa možno pohrať s farebnou paletou svojho domova. Takže látky, kvety, dokonca aj knihy a iné dekoratívne prvky sa budú k tvojim sviečkam dokonale hodiť. Musíš len nájsť tú správnu farbu, ktorá dodá tvojim dekoratívnym sviečkam požadovaný tón.
Pri farbení sviečok odporúčame zvoliť tekuté farby na sviečky, pretože sa veľmi ľahko používajú a sú dostupné v širokej škále farieb. Navyše rovnaká farba umožňuje vytvoriť rôzne odtiene, od pastelových až po oveľa odvážnejšie a intenzívnejšie tóny – všetko závisí od množstva farby, ktorú pridáme počas prípravy! V spoločnosti Gran Velada nájdeš desiatky farieb na sviečky – vyber si svoju obľúbenú!
Sviečky na dekoráciu vynikajú nielen svojím odtieňom, ale aj tvarom. Môžeš sa rozhodnúť pre sviečky s klasickými geometrickými tvarmi alebo iné, ktoré sú oveľa inovatívnejšie a originálnejšie. Tvary sú podstatnou súčasťou vypracovania. A práve vďaka nim získavame sviečky, ktoré docielia požadovaný tvar.

Čo tak sviečky v tvare kvetov alebo s morskými motívmi? Môžu byť aj plávajúce alebo dokonca v tvare zvierat. Stačí si vybrať tvar, ktorý sa ti najviac páči, a vytvoriť veľkolepé sviečky. V internetovom obchode Gran Velada nájdeš najširšiu ponuku foriem na sviečky na trhu – pozri sa!

Ozdobte sa sviečkami

Ak radi aranžuješ pomocou sviečok, prinášame ti návod na výrobu vlastných dekoratívnych sviečok krok za krokom. Uvidíš, aké jednoduché je vytvoriť si vlastné úplne personalizované vzory. Okrem toho objavíš nápady a tipy na zdobenie sviečkami a prinesieme ti najnovšie trendy v oblasti zdobenia sviečkami.
Pokiaľ ide o výzdobu domácnosti, existuje len málo takých univerzálnych doplnkov ako sviečky. Môžu sa použiť na osvetlenie a prevoňanie miestnosti, dodať teplo a pomôcť vytvoriť atmosféru pokoja a uvoľnenia. Práve preto sa tak hojne používajú v každej domácnosti.

V tomto blogu sa môžete pustiť do výroby dekoratívnych sviečok doma. Už sme ti ukázali, ako im dodať farbu a tvar, a teraz ti ukážeme, ako ich vyrobiť krok za krokom, aby si videl, aké je to jednoduché.
Nezabudnite, že v jednotlivých príspevkoch nájdete podrobné pokyny krok za krokom pre každú z príprav. Len do nich vstúpte a nájdete všetky potrebné informácie.

Ako vyrobiť dekoratívne sviečky

Najskôr je potrebné vybrať vosk, ktorý budeme používať. V spoločnosti Gran Velada máš k dispozícii rôzne druhy voskov: prírodné, rastlinné a minerálne. Na výrobu dekoratívnych sviečok sa veľmi dobre hodí lacný parafínový vosk. Okrem toho umožňuje vyrábať sviečky s mnohými detailmi.
Prvým krokom pri ich výrobe doma je roztavenie vosku. Vložíme ho do hrnca, postavíme na mierny oheň a postupne ho rozpúšťame. Po roztopení ho prelejeme do jednorazového plastového pohára, aby sa s ním ľahšie pracovalo.

Teraz je čas na farbenie a vôňu. Na tento účel pridáme niekoľko kvapiek farbiva a esencie a dobre premiešame. Týmto zvyškom naplníme zvolenú formu, počkáme, kým zaschne, a vložíme knôt.
Ako vidieť, ide o veľmi jednoduchý postup, ktorý si vysvetlíme zoširoka. Všetky informácie o výrobe sviečok môžete nájsť v našom sprievodcovi výrobou sviečok, ktorý si môžete bezplatne stiahnuť, aby bol vždy po ruke.

Ako zdobiť sviečky

Doteraz sme si ukázali, ako vyrobiť dekoratívne sviečky od základu, ale ďalšou možnosťou je recyklovať tie, ktoré už máte doma, a obnoviť tak ich vzhľad. Preto v tomto blogu nájdete aj nápady, ako ozdobiť sviečky. Zisti, že nemusíš míňať veľa peňazí, aby si základnej sviečke dodal kreatívny nádych. Navyše sú naše návrhy jednoduché na výrobu a lacné, pretože so správnymi materiálmi a trochou fantázie je zdobenie sviečok zábavné a jednoduché.

Ak ťa už nudí vidieť rovnaké sviečky po celom dome alebo máš základné, ktoré nepoužívaš, pretože sa ti zdajú príliš jednoduché, pozri sa na naše nápady na zdobenie sviečok. Trblietky, sľuda a perleť, laky, soli, ozdobné stuhy, špeciálne fixky… sú skvelými spojencami, pokiaľ ide o zdobenie sviečok.
Naše nápady ťa môžu inšpirovať k recyklácii starých sviečok, ktoré už nepoužívaš. Pozri sa, ako môže zmena vzhľadu sviečok vdýchnuť vášmu interiéru nový život.
Nech už si vyberieš ktorúkoľvek možnosť, sme si istí, že prídeš na dokonalé dekoratívne sviečky – príď k nám a daj nám vedieť výsledky!