Domáci peeling

Vyrob si vlastný domáci exfoliátor rýchlym a jednoduchým spôsobom a maj dokonalú pleť po celý rok! S prírodnými ingredienciami, ukážeme ti krok za krokom, ako si vyrobiť rôzne recepty na domáce exfolianty: na tvár, telo, nohy, ruky … a dokonca aj na vlasy.

subcat bl pt esfoliante caseiro

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Domáci peeling

Čistenie a peeling pleti

Čistenie a peeling pleti sú nevyhnutnou súčasťou kozmetickej rutiny, pretože pomáhajú odstraňovať nečistoty a zlepšovať vzhľad pleti. Podporuje regeneráciu pokožky a dodáva jej pružnosť a žiarivosť. Preto je dôležité, aby bola pokožka na tvári a tele exfoliovaná aspoň raz týždenne.
Exfoliácia doma nezaberie veľa času a možno ju vykonávať podľa tvojich potrieb. Okrem toho exfoliaciou doma zaručuje, že ide o prírodný exfoliátor.

Domáci exfoliačný peeling na tvár

Pri výrobe domáceho peelingu na tvár, rovnako ako pri iných kozmetických výrobkoch, je nevyhnutné vybrať ingrediencie podľa typu tvojej pleti. Inými slovami, exfoliačné čiastočky, soli, íly alebo bahno by mali pleti poskytovať špecifické výhody.
Ak máš napríklad suchú pleť, môžeš si vyrobiť domáci peeling na tvár s mandľovým práškom, pretože poskytuje hydratáciu. Pri mastnej pleti sa odporúča, aby domáci peeling na tvár obsahoval soľ, napríklad himalájsku ružovú soľ alebo soľ z Mŕtveho mora, pretože obsahuje živiny a hĺbkovo čistí. Na zmiešanú pleť možno ako domáci peeling použiť cukor a na zrelú pleť sú ideálne peelingové čiastočky z hroznových jadierok, pretože sú plné antioxidantov.
Existuje mnoho ďalších možností na exfoliáciu pokožky a odstránenie toxínov a odumretých kožných buniek: broskyňové jadierka, ryžové semienka, morský piesok, semienka quinoy, jahodové semienka alebo semienka chia. Ide o čiastočky rôznych veľkostí, ktorých účelom je hĺbkové čistenie, odstraňovanie nečistôt. Okrem toho poskytujú minerály, ktoré dodávajú pokožke lesk a pružnosť.

Íly a bahno

Pri príprave domáceho peelingu na tvár možno pridať aj íly a bahno, pretože prinášajú pleti veľké výhody: čistia, upokojujú, čistia a regenerujú, pôsobia detoxikačne a dezinfekčne, takže ti pomôžu rozlúčiť sa s nečistotami – ideálne na výrobu vlastného domáceho peelingu!
Nápady na výrobu vlastných domácich peelingov nájdete v rôznych príspevkoch. Uvidíš, že je to naozaj jednoduché, pretože jediné, čo musíš urobiť, je zmiešať ingrediencie v správnom pomere. Vyber si recept na domáci exfoliačný peeling, ktorý sa ti najviac páči, a uveď ho do praxe!
Domáca exfoliačná maska
Ďalšou možnosťou je vyrobiť si domácu exfoliačnú masku. Stačí si vybrať zložku, ktorá najlepšie vyhovuje potrebám tvojej pleti, a zmiešať ju s vodou, rastlinnými olejmi alebo rastlinnými výťažkami. Výsledok: prírodná a lacná exfoliačná maska, ktorá vyhovuje potrebám tvojej pleti.
Ak nevieš, ktorý výrobok si vybrať, tu je niekoľko nápadov. Napríklad bentonitový íl má silné absorpčné vlastnosti, ktoré vyvolávajú čistiaci účinok na veľmi mastnú pleť. Zelený íl čistí a detoxikuje, zatiaľ čo ružový íl je ideálny na exfoliáciu suchej alebo citlivej pleti

Zo zeleného ílu si možno vyrobiť domácu exfoliačnú masku na hĺbkové čistenie a prevenciu akné. Podobný účinok má aj prášok z marockého ílu Rhassoul, ktorý absorbuje nečistoty a pomáha odstraňovať pupienky.
Biely kaolínový íl dodáva pleti jemnosť a pružnosť. Tento íl má skvelý sťahujúci účinok, ktorý spevňuje pokožku. Odporúča sa preto na prevenciu vrások a celulitídy. V druhom prípade ho možno zmiešať s výťažkom z centella asiatica a aplikovať na nohy na ošetrenie unavených nôh, zadržiavanie tekutín a nahromadeného tuku.
Všetky ingrediencie na výrobu vlastného domáceho exfoliačného peelingu nájdeš v internetovom obchode Gran Velada. Máme kvalitné výrobky, ktoré ti pomôžu pri exfoliacii pokožky. Nájdeš tu recepty a návody, aby si z nich vyťažil čo najviac.

Domáci telový peeling

Dôležitý je aj telový peeling, ktorý nám pomáha hĺbkovo čistiť, odstraňovať odumretú pokožku a regenerovať ju. Jeho pôsobenie je nevyhnutné na to, aby naša pokožka vyzerala zdravo a čisto.
Pomocou bahna a ílu si možno vyrobiť domáci telový peeling, ktorý je ideálny na exfoliáciu a regeneráciu pokožky. Sú veľmi časté pri kúpeľných procedúrach, ale ich mnohostranné výhody si môžeme užívať aj ekonomicky a bez toho, aby sme museli opustiť domov.

Navyše kombináciou exfoliačných častíc a rastlinných základov alebo olejov sa získa telový peeling s vlastnosťami vhodnými pre daný typ pokožky. A čo je najlepšie, môžeš si svoj domáci peeling zachovať ako 100 % prírodný.

Ako exfoliovať pokožku

Keď už máme svoj domáci exfoliátor, zostáva ho len aplikovať.
Všimni si tieto jednoduché tipy na exfoliáciu pokožky:
Hydratujte svoju pokožku
Na nanášanie peelingu použi ruky alebo hubku.
Jemne masírujt oblasť krúživými pohybmi.
Opláchni veľkým množstvom vody
Dôkladne osuš
Nanes hydratačný krém
Ako vidíš, exfoliácia pokožky je rýchly proces, po ktorom bude pleť vyzerať oveľa zdravšie. Peeling nemusíte vykonávať každý deň, ale raz týždenne alebo raz za 15 dní. Všetko závisí od typu tvojej pleti. Ak máš citlivú pleť, odporúča sa to robiť pv dlhších intervaloch, zatiaľ čo ak máš mastnú pleť, je lepšie to robiť len jedenkrát týždenne.
Ak si chceš pozrieť niekoľko príkladov, ako si vyrobiť domáce peelingy, pozri si recepty na našom blogu Ako si vyrobiť krémy. Ak máš akékoľvek otázky, neváhaj nás kontaktovať prostredníctvom sekcie komentárov.
Staraj sa o svoju pokožku pomocou domáceho exfoliačného peelingu, ktorý ti najviac vyhovuje! Uvidíte, ako oveľa hladšie a jasnejšie vyzerá.