Domáci peeling

Vyrobte si vlastný domáci exfoliátor rýchlym a jednoduchým spôsobom a majte dokonalú pleť po celý rok! S prírodnými ingredienciami, ukážeme si krok za krokom, ako si vyrobiť rôzne recepty na domáce exfolianty: na tvár, telo, nohy, ruky … a dokonca aj na vlasy.

subcat bl pt esfoliante caseiro

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Domáci peeling

Čistenie a peeling pokožky je nevyhnutnou súčasťou kozmetickej rutiny, pretože pomáha odstrániť nečistoty a zlepšuje vzhľad pokožky. Podporuje regeneráciu pokožky a dodáva pružnosť a žiarivosť. Preto je dôležité, aby ste si pokožku tváre aj tela exfoliovali aspoň raz týždenne.

Vykonávanie domáceho peelingu nezaberie veľa času a môžete ho vykonávať à la carte podľa svojich potrieb. Okrem toho si jeho vykonávaním doma zabezpečíte, že ide o prírodný exfoliátor.

Domáci exfoliačný peeling na tvár

Pri výrobe domáceho exfoliačného prípravku na tvár, rovnako ako aj pri iných kozmetických prípravkoch, je nevyhnutné vybrať zložky podľa typu našej pleti. A to, že exfoliačné čiastočky, soli, íly alebo bahno poskytujú pleti špecifické výhody.

Ak máte napríklad suchú pleť, môžete si vyrobiť domáci peeling na tvár s mandľovým práškom, pretože poskytuje hydratáciu. Pri mastnej pleti sa odporúča, aby domáci peeling na tvár obsahoval soľ, napríklad ružovú himalájsku soľ alebo soľ z Mŕtveho mora, pretože obsahuje výživné látky a hĺbkovo čistí. Na zmiešanú pleť možno ako domáci peeling použiť cukor a na zrelú pleť sú ideálne exfoliačné čiastočky z hroznových jadierok, pretože sú plné antioxidantov.

Na exfoliáciu pokožky a odstránenie toxínov a odumretých buniek existuje mnoho ďalších možností: broskyňové jadierka, ryžové semienka, morský piesok, semienka quinoy, jahodové semienka alebo semienka chia. Sú to častice rôznych veľkostí, ktorých účelom je čistenie do hĺbky, odstraňovanie nečistôt. Okrem toho poskytujú minerály, ktoré dodávajú pokožke lesk a pružnosť.

Pri výrobe domáceho peelingu na tvár môžete pridať aj hlinky a bahno, pretože poskytujú pokožke veľké výhody: čistia, upokojujú, čistia a regenerujú. Pôsobia detoxikačne a dezinfekčne, takže vám pomôžu rozlúčiť sa s nečistotami. Sú ideálne na výrobu vlastného domáceho peelingu!

Ak chcete získať nápady na výrobu vlastného domáceho peelingu, pozrite si rôzne príspevky. Uvidíte, že je to veľmi jednoduché, pretože stačí zmiešať ingrediencie v správnom pomere. Vyberte si recept na domáci peeling, ktorý sa vám najviac páči, a uveďte ho do praxe!
Domáca exfoliačná maska
Ďalšou možnosťou je vyrobiť si exfoliačnú domácu masku. Jednoducho si vyberte surovinu, ktorá najlepšie vyhovuje potrebám vašej pleti, a zmiešajte ju s vodou, rastlinnými olejmi alebo rastlinnými výťažkami. Výsledok: prírodná a úsporná exfoliačná maska podľa potrieb vašej pleti.

Ak neviete, ktorý výrobok si vybrať, tu je niekoľko nápadov. Napríklad Bentonitový íl má silné absorpčné účinky, ktoré vyvolávajú čistiaci účinok na veľmi mastnú pleť. Zelený íl čistí a detoxikuje, zatiaľ čo ružový íl je ideálny na exfoliáciu suchej alebo citlivej pokožky.

So zeleným ílom si môžete vyrobiť exfoliačnú domácu masku na hĺbkové čistenie a prevenciu akné. Podobný účinok má aj prášok z rhassoulu, marockého ílu, ktorý absorbuje nečistoty a pomáha odstraňovať pupienky.

Medzitým biely kaolínový íl poskytuje mäkkosť a pružnosť. Tento íl má skvelý napínací účinok, ktorý vypína pokožku. Preto sa odporúča na prevenciu vzniku vrások a celulitídy. V druhom prípade ho môžete zmiešať s výťažkom z ázijskej centely a naniesť na nohy na ošetrenie unavených nôh, zadržiavania tekutín a nahromadeného tuku.

Všetky suroviny na výrobu vlastného domáceho peelingu nájdete v internetovom obchode Gran Velada. Máme pre vás k dispozícii kvalitné výrobky, ktoré vám pomôžu pri peelingu pokožky. Nájdete tu recepty a návody na ich maximálne využitie.
Domáci telový peeling
Dôležitý je aj telový peeling, ktorý nám pomôže hĺbkovo vyčistiť, odstrániť odumretú pokožku a zregenerovať pokožku. Jeho pôsobenie je nevyhnutné na to, aby naša pokožka vyzerala zdravo a čisto.

Pomocou bahna a ílu si môžete vyrobiť telový peeling na spôsob domáceho telového peelingu, ktorý je ideálny na exfoliáciu a regeneráciu pokožky. Sú veľmi časté pri kúpeľných procedúrach, ale ich mnohé výhody si môžete vychutnať aj ekonomicky a bez toho, aby ste museli opustiť domov.

https://www.youtube.com/watch?v=MmZSV9aoa-Y&feature=emb_title

Navyše kombináciou exfoliačných častíc a báz alebo rastlinných olejov získate telový peeling plný vlastností pre váš typ pokožky. A čo je najlepšie, svoj domáci peeling môžete nechať 100 % prírodný.
Ako exfoliovať pokožku
Keď už máte svoj domáci exfoliátor, zostáva ho len aplikovať. Všimnite si tieto jednoduché tipy, ako si exfoliovať pokožku:

Navlhčite pokožku
Peeling nanášajte rukami alebo špongiou
Zľahka masírujte oblasť krúživými pohybmi
Dôkladne opláchnite vodou
Dôkladne osušte
Naneste hydratačný krém

Vidíte, že exfoliácia pokožky je rýchly proces, s ktorým ju zanecháte vyzerať oveľa zdravšie. Peeling nemusíte vykonávať každý deň, ale jedenkrát týždenne alebo každých 15 dní. Všetko bude závisieť od typu vašej pleti. Ak máte citlivosť, odporúča sa rozšíriť rozpätie, zatiaľ čo ak máte tuk, je lepšie to robiť raz týždenne.

Ak si chcete pozrieť niekoľko príkladov, ako si vyrobiť domáci peeling, pozrite si recepty, ktoré nájdete v našom blogu Výroba krémov. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať prostredníctvom sekcie komentárov alebo telefonicky 976 86 74 74.
Starajte sa o svoju pokožku s domácim peelingom, ktorý vám najviac vyhovuje! Všimnete si, ako oveľa hladšie a jasnejšie vyzerá.