Domáci parfum

Recepty na výrobu domácich parfumov: tuhých alebo tekutých. Receptúry, ingrediencie a materiály, aby pre vás výroba domácich parfumov nemala žiadne tajomstvo. Krok za krokom si ukážeme ako vyrobiť domáce parfumy, kolínske vody, nealkoholické kolínske vody, detské kolínske vody … Budú mať znamenitú vôňu!

subcat bl pt perfume caseiro

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Domáci parfum

Ako vyrobiť domáci parfum
Parfuméria je fascinujúci svet, ktorý je na dosah každému, a výroba domáceho parfumu je oveľa jednoduchšia, ako sa môže zdať. Potrebujete len tri ingrediencie (alkohol, esenciu a obal) a budete mať parfum schopný vyvolať pocity a emócie.

Parfumy, ktoré denne používame, sú macerované esenciami v alkohole. V závislosti od množstva esencie a alkoholu získame parfumy, kolínske vody, kolínsku vodu alebo kolínsku vodu bez alkoholu. Vo všetkých prípadoch je príprava veľmi jednoduchá: zmiešame zložky v správnom pomere, necháme ich odpočívať a zabalíme. Tri prísady, tri kroky a máte hotový domáci parfum.

Chcete si pozrieť ako vyrobiť domáci parfum krok za krokom? Na našom blogu nájdete recepty a návody so všetkým, čo potrebujete vedieť. Vďaka nim už pre vás parfuméria nebude mať žiadne tajomstvá. Prístup k jednotlivým príspevkom a dozviete sa, ako si ľahko a rýchlo vyrobiť domáce parfumy. Potrebné ingrediencie? Všetky ich nájdete v internetovom obchode Gran Velada: alkohol, esencie, fixačné látky, obaly …

To, čo vám pri výrobe domáceho parfumu nikdy nesmie chýbať, je esencia. V spoločnosti Gran Velada vám dávame k dispozícii širokú škálu aromatických esencií: citrusové, kvetinové, ovocné, sladké … Celkovo ich je viac ako 300. K tomu treba pripočítať esencie v čuchovej harmónii s komerčnými parfémami. Sú ideálne na výrobu domácich parfumov, ktoré voňajú podobne ako váš obľúbený parfum. K dispozícii sú mužské, ženské, detské a unisex.

Najťažšou časťou celého procesu bude výber vône, ktorá sa vám najviac páči. A to tak, že keď urobíte toto rozhodnutie, zvyšok už bude „hračka“. Vzorec, ktorý nikdy nesklame? 70 % 96º alkoholu + 30 % esencie. Ale existuje ich oveľa viac. Poďme sa na ne pozrieť!
Ako vyrábať parfumy
Najskôr si ukážeme ako vyrobiť parfum s veľmi jednoduchým receptom: 70 % 96º alkoholu + 29 % prototypu + 1 % dimetikónu. Táto posledná zložka je fixačná látka, ktorá pomáha vôni vydržať dlhšie. Stačí odvážiť, pridať ingrediencie, macerovať v sklenenej nádobe týždeň na chladnom mieste a zabaliť.

Týmto receptom získate domáci parfum vo vôňovej harmónii s komerčným. Výhoda? nebudete musieť minúť veľa peňazí. A v Gran Velada nájdete desiatky parfumových esencií, ktoré sú vám k dispozícii na výrobu domácich parfumov pre celú rodinu. Môže sa dokonca stať veľmi lacným darčekom.

Môžete si tiež vybrať esenciu s vôňou, ktorú máte najradšej: citrón, pomaranč, vanilka, ruže, pomarančový kvet, levanduľa… Budete mať 100% osobný parfum. Esencie môžete dokonca kombinovať a „hrať sa“ s nimi, aby bol váš domáci parfum jedinečný a exkluzívny!

Príprava je rovnaká ako pri predchádzajúcom recepte: odvážte ingrediencie, dobre premiešajte a nechajte macerovať. Nakoniec domáci parfum zabalíte do fľaštičky, ktorá sa vám najviac páči, a už sa len tešíte z neho a jeho vône.
Ako vyrobiť domácu kolínsku vodu
Ďalšou možnosťou je vyrobiť kolínsku vodu vlastnoručne: ako vyrobiť domácu kolínsku vodu? Veľmi jednoducho: rozrieďte 13 % esencie v 86 % alkohole a pridajte 1 % dimetikónu. Rozdiel oproti domácej kolínskej vode je v tom, že kolínska voda má vyšší podiel 96º alkoholu.

Chcete, aby domáca kolínska voda mala menšie množstvo alkoholu? Potom si môžete pripraviť kolínsku vodu s nasledujúcim vzorcom: 9 % esencie + 25 % vody + 66 % 96º alkoholu. A krok za krokom, ako si vyrobiť domácu kolínsku vodu, je nasledovný: najprv odvážime množstvo alkoholu a rozdelíme ho do dvoch nádob. Do jednej pridáme uvedené množstvo esencie, uzavrieme ju a necháme odpočívať. Do druhej nádoby s alkoholom pridáme demineralizovanú vodu, aby sme získali redukovaný alkohol. Obe zmesi by mali macerovať 48 hodín. Po uplynutí tejto doby ich spojíme, dobre premiešame a zabalíme.

Ktorú esenciu vybrať pre našu domácu kolínsku? Je to otázka chuti. Môžete staviť na sladké, ovocné, citrusové, bylinné vône … Všetko závisí od toho, či máte radi sviežejšie, intenzívnejšie

Pri výbere esencie pre vašu domácu kolínsku vodu sa môžete riadiť čuchovou pyramídou, ktorá opisuje tóny, ktoré cítime. Vrchné tóny sú tie, ktoré cítime od okamihu, keď nastriekame parfum alebo kolínsku vodu, až do dvoch hodín. Stredné alebo srdcové tóny sú záležitosťou strednej výdrže. Určujú charakter parfumu. Do kompozície vnášajú jemnosť a eleganciu. Základné tóny sú najtrvácnejšie. Je to spomienka, ktorú vôňa zanecháva. Navrhnite si vlastné parfumy a kolínske vody podľa tejto pyramídy!
Ako si vyrobiť domáci parfum bez alkoholu
Zatiaľ všetky nami navrhované recepty obsahujú alkohol, ale pri príprave sa môžete zaobísť aj bez neho. Nižšie vám ukážeme ako si vyrobiť domáci parfum bez alkoholu. Odporúčame ho nahradiť glycerínom a vodou. Pomery sú nasledovné: 9 % esencie + 5 % glycerínu + 86 % demineralizovanej vody.

Toto sú potrebné ingrediencie, teraz sa pozrime, ako si vyrobiť domáci parfum bez alkoholu. Najprv je potrebné odvážiť materiály v tomto poradí: voda, glycerín a esencia. Dobre ich premiešame a zabalíme do fľaštičky na parfum. V tomto prípade nie je potrebné nechať ho macerovať, pretože neobsahuje alkohol.

Chcete si kolínske vody a parfumy ešte viac prispôsobiť? Môžete do nich pridať niekoľko kvapiek vodou rozpustného tekutého farbiva, ktoré im dodá zábavný farebný nádych, vďaka ktorému budú jedinečné.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať. Obslúžime vás telefonicky 976867474 a poštou: contacto@granvelada.com. Svoju otázku, názor alebo návrh nám môžete zanechať aj v sekcii komentárov.

Keď už máte domáci parfum alebo kolínsku vodu vyrobenú, stačí ju dokonale upraviť, aby výsledok bol profesionálny. Čo sa týka obalov, v Gran Velada nájdete širokú škálu obalov, nálepiek a dekoratívnych prvkov pre vaše parfumy a kolínske vody. V prípade obalov sú k dispozícii rôzne materiály, tvary a veľkosti, od malých fľaštičiek na nosenie v kabelke až po elegantné obaly, ideálne na darovanie kolínskych a domácich parfumov.

Nezabudnite, že pri prístupe ku každému z príspevkov si môžete pozrieť celý recept, ingrediencie a malé triky a tipy, ktoré vám pomôžu, aby sa váš domáci parfém vydaril. Nájdete tu dokonca aj nápady na darčeky! Dajte sa do práce!