Domáci parfum

Recepty na výrobu domácich parfumov: tuhých alebo tekutých. Receptúry, ingrediencie a materiály, aby pre teba výroba domácich parfumov nemala žiadne tajomstvá. Krok za krokom ti ukážeme ako vyrobiť domáce parfumy, kolínske vody, nealkoholické kolínske vody, detské kolínske vody … Budú mať znamenitú vôňu!

subcat bl pt perfume caseiro

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Domáci parfum

Ako vyrobiť domáci parfum

Parfuméria je fascinujúci svet, ktorý je na dosah každému, a výroba domáceho parfumu je oveľa jednoduchšia, ako sa zdá. Potrebujeme len tri ingrediencie (alkohol, esenciu a fľaštičku) a získame parfum, ktorý dokáže vyvolať pocity a emócie.
Parfumy, ktoré používame každý deň, sú esencie macerované v alkohole. V závislosti od množstva esencie a alkoholu získame parfumy, kolínske vody, kolínske vody alebo kolínske vody bez alkoholu. Vo všetkých prípadoch je príprava veľmi jednoduchá: zmiešame zložky v správnom pomere, necháme ich odpočívať a zafľašujeme. Tri prísady, tri kroky a máme domáci parfum pripravený na použitie.

Chceš sa pozrieť, ako si krok za krokom vyrobiť domáci parfum?

Na našom blogu nájdeš recepty a návody so všetkým, čo potrebuješ vedieť. Vďaka nim už pre teba parfuméria nebude mať žiadne tajomstvá. Prístup ku každému z príspevkov a nauč sa, ako si rýchlo a jednoducho vyrobiť domáci parfum. Potrebuješ ingrediencie? Všetky nájdeš v internetovom obchode Gran Velada: alkohol, esencie, fixačné prostriedky, obaly…
To, čo by vám pri výrobe domáceho parfumu nikdy nemalo chýbať, je esencia. V Gran Velada ti ponúkame širokú škálu vonných esencií: citrusové, kvetinové, ovocné, sladké… Celkovo ich je viac ako 300. K tomu musíme pripočítať esencie v čuchovej harmónii s komerčnými parfémami. Sú ideálne na výrobu domácich parfumov, ktoré voňajú rovnako ako tvoj obľúbený parfum. Sú k dispozícii pre mužov, ženy, deti.

Najťažšou časťou celého procesu bude výber vône, ktorá sa ti najviac páči. A to natoľko, že keď sa raz rozhodneš, zvyšok už bude hračka. Vzorec, ktorý nikdy nesklame? 70 % alkoholu 96º + 30 % esencie. Existuje ich však oveľa viac, poďme sa na ne pozrieť!

Ako vyrobiť parfum

Najskôr ti ukážeme, ako si vyrobiť parfum s veľmi jednoduchým receptom: 70 % alkoholu 96º + 29 % prototypu + 1 % dimetikónu. Táto posledná zložka je fixačná látka, ktorá pomáha vôni dlhšie vydržať. Stačí odvážiť, pridať ingrediencie, macerovať v sklenenej nádobke týždeň na chladnom mieste a naplniť fľaštičku.
S týmto receptom získaš domáci parfum ktorý bude konkurovať komerčným. Výhoda? Nebudeš musieť minúť veľa peňazí. Navyše v Gran Velada nájdeš desiatky parfumových esencií na výrobu domácich parfumov pre celú rodinu. Môže to byť dokonca veľmi lacný darček.
Navyše si môžeš vybrať vôňu, ktorú máš najradšej: citrón, pomaranč, vanilka, ruža, pomarančový kvet, levanduľa… Budeš mať 100 % osobný parfum, dokonca môžeš vône kombinovať a „hrať“ sa s nimi, aby bol tvoj domáci parfum jedinečný a exkluzívny!

Príprava je rovnaká ako pri predchádzajúcom recepte: odváž prísady, dobre premiešaj a nechaj macerovať. Nakoniec domáci parfum zabaľ do fľaštičky podľa vlastného výberu a už si len užívaj jeho vôňu.

Ako vyrobiť domácu kolínsku vodu

Ďalšou možnosťou je vyrobiť si vlastnú kolínsku vodu: Ako vyrobiť domácu kolínsku vodu? Veľmi jednoducho: zrieď 13 % esencie v 86 % liehu a pridaj 1 % dimetikónu. Rozdiel oproti domácej kolínskej je v tom, že kolínska má vyšší podiel 96 % alkoholu.
Chceš, aby tvoja domáca kolínska mala menej alkoholu? Potom si môžeš vyrobiť kolínsku vodu s nasledujúcim vzorcom: 9 % esencie + 25 % vody + 66 % alkoholu 96º. Návod na výrobu domácej kolínskej vody krok za krokom je nasledovný: Najprv odváž množstvo alkoholu a rozdel ho do dvoch nádob. Do jednej pridáme uvedené množstvo esencie, uzavrieme ju a necháme odpočívať. Do druhej nádoby s alkoholom pridáme demineralizovanú vodu, aby sme získali redukovaný alkohol. Obe zmesi musia macerovať 48 hodín. Po uplynutí tejto doby ich spojíme, dobre premiešame a naplníme do fliaš.
Akú vôňu si vybrať pre našu domácu kolínsku? Je to otázka vkusu. Môžeš si vybrať sladkú, ovocnú, citrusovú, bylinkovú vôňu… Všetko závisí od toho, či ich máš rád sviežejšie, intenzívnejšie …

Pri výbere vône pre tvoju domácu kolínsku je možné postupovať podľa čuchovej pyramídy, ktorá opisuje tóny, ktoré cítime. Vrchné tóny sú tie, ktoré cítime od okamihu, keď parfum alebo kolínsku vodu nastriekame, až do dvoch hodín. Stredné alebo srdcové tóny sú stredne trvalé. Určujú charakter parfumu. Do kompozície vnášajú jemnosť a eleganciu. Základné tóny sú najtrvácnejšie. Je to spomienka, ktorú vôňa zanecháva. Navrhni si vlastné parfumy a kolínske vody podľa tejto pyramídy.

Ako si vyrobiť domáci parfum bez alkoholu

Zatiaľ všetky nami navrhované recepty obsahujú alkohol, ale pri príprave sa môžeš zaobísť aj bez neho. Tu je návod, ako si vyrobiť domáci parfum bez alkoholu. Odporúčame ho nahradiť glycerínom a vodou. Pomery sú nasledovné: 9 % esencie + 5 % glycerínu + 86 % demineralizovanej vody.
Toto sú potrebné ingrediencie, teraz sa pozrime, ako si vyrobiť domáci parfum bez alkoholu. Najprv musíš odvážiť suroviny v tomto poradí: voda, glycerín a esencia. Dobre ich premiešaj a zabaľ do fľaštičky na parfum. V tomto prípade nie je potrebné nechať ho macerovať, pretože neobsahuje alkohol.
Chceš si kolínske vody a parfumy ešte viac prispôsobiť? Môžeš do nich pridať niekoľko kvapiek vo vode rozpustného tekutého farbiva a dodať im zábavný farebný nádych, ktorý im dodá jedinečnosť.Ak máš akékoľvek otázky, neváhaj nás kontaktovať.
Tvoju otázku, názor alebo návrh nám môžeš zanechať aj v sekcii komentárov.
Keď si vyrobíš domáci parfum alebo kolínsku vodu, stačí ich už len zdokonaliť, aby si dosiahol profesionálny výsledok. Pokiaľ ide o balenie, v Gran Velada nájdeš širokú ponuku nádob, nálepiek a dekoratívnych prvkov pre tvoje parfumy a kolínske vody. Na balenie je k dispozícii široká škála materiálov, tvarov a veľkostí, od malých fľaštičiek, ktoré môžeš nosiť v kabelke, až po elegantné nádobky, ideálne na darovanie kolínskych vôd a bytových vôní.