Prírodné sviečky

Spoznaj výhody prírodných sviečok a nauč sa, ako si ich ľahko a rýchlo vyrobiť doma! Všetko nájdeš na našom blogu. Pozri si rôzne návody a objav čarovný svet ekologických sviečok – zamiluješ si ich!

subcat bl pt velas naturais

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Prírodné sviečky

Výroba prírodných sviečok

Prírodné sviečky, ako už ich názov napovedá, sú sviečky vyrobené zo 100 % prírodných zložiek. Inými slovami, použité vosky, pigmenty, vône a knôty sú prírodného pôvodu. Len s týmto typom ingrediencií získaš sviečky, ktoré budú úplne prírodné.

V internetovom obchode Gran Velada máš všetky uvedené materiály k dispozícii a my ti tu ukážeme, ako ich použiť na výrobu krásnych prírodných sviečok, ktoré môžeš použiť na dekoráciu, prevoňanie a dokonca aj na darovanie.

Vidíme teda, že pri výrobe prírodných sviečok sú ingrediencie podstatnou súčasťou. Vďaka nim dosiahneme očakávané výsledky. Na výrobu prírodných sviečok musia byť vosky rastlinného alebo prírodného pôvodu: to je prípad včelieho, sójového, palmového alebo kokosového vosku. Použitím týchto voskov budú vaše sviečky prírodné.

Na dodanie farby odporúčame použiť minerálne pigmenty, pretože sú prírodné, nefarbia, svetlom sa ľahko rozkladajú a nezanášajú knôt. Preto sú na tento typ vypracovania ideálne.

A na prevoňanie prírodných sviečok sú najlepšou voľbou esenciálne oleje. Získavajú sa z kvetov, rastlín a ovocia a pomáhajú sviečkam získať vynikajúcu vôňu. Navyše vďaka nim možno využívať výhody aromaterapie. Stačí zapáliť prírodné sviečky a vychutnať si pocit, ktorý ich vôňa vyvolá v tele a mysli.

Jediné, čo treba urobiť, je skombinovať tieto materiály a vyrobiť si úplne individuálne prírodné sviečky. Tvar možno vytvoriť pomocou foriem, hoci tieto sviečky možno vyrobiť aj v nádobách.

Ako vyrobiť prírodné sviečky

Pozri si jednotlivé príspevky a nájdi recept, ktorý sa ti najviac páči. Môžeš si tiež stiahnuť našu bezplatnú knihu, v ktorej sa dozvieš, ako vyrábať sviečky od základov. Nájdeš v nej všetko, čo potrebuješ vedieť o tomto úžasnom svete.

Základné materiály na výrobu prírodných sviečok už poznáme, takže teraz si krok za krokom ukážeme, ako ich vyrobiť. Skvelou možnosťou je vyrobiť ich z prírodného včelieho vosku. V tomto prípade je potrebné vosk roztopiť a po roztopení ho naliať do vybranej formy, ktorá môže byť s motívom včely alebo s akýmkoľvek iným vzorom.

Ak si želáš včelí vosk, ďalšou možnosťou je rozhodnúť sa pre pláty. V tomto prípade bude možné vyrobiť krásne, veľmi originálne a 100 % prírodné sviečky. Výsledok? Najviac prekvapujúci.

V prípade kokosového alebo sójového vosku, keďže majú nízky bod topenia, sú skvelé na výrobu prírodných sviečok v rôznych nádobách, ako sú poháre, plechovky… A dokonca aj na výrobu masážnych sviečok a využívanie ich vlastností.

Môžeme ich aromatizovať vôňou, ktorú máme radi, a keď ich zapálime, budeme mať doma veľmi príjemnú vôňu a najlepšie zo všetkého je, že sú prírodné, netoxické a neznečisťujú životné prostredie. To všetko sú výhody!

Výroba ekologických sviečok doma je tiež dobrý spôsob, ako využiť použitý olej a dať mu nový život.

Sviečky z prírodného vosku

Ako vidieť, výroba sviečok z prírodného vosku nie je vôbec zložitá a výsledky sú veľmi krásne. K tomu musíme pridať výhody, ktoré prináša výber tohto typu sviečok.

Hlavnou výhodou sviečok z prírodného vosku je, že sú netoxické. Pri horení nevypúšťajú sadze. Okrem toho horia pomalšie, takže vydržia dlhšie zapálené, čo má vplyv na úsporu.

Tým sa však zoznam výhod nekončí. Prírodné vosky majú vo všeobecnosti nízky bod topenia, t. j. nedosahujú veľmi vysoké teploty, takže je menšia pravdepodobnosť popálenia.

Tieto sviečky sú preto šetrné k životnému prostrediu, ekologické a zároveň veľmi výnosné. Preto je čoraz viac z nás nadšených pre ekologické sviečky, takže začnite vyrábať vlastné prírodné sviečky a určite sa k nám pridáte!

Ak sa počas procesu budeš chcieť niečo opýtať, neváhaj sa na nás obrátiť. Radi ti poradíme so všetkým, čo budeš potrebovať. Môžeš poslať e-mail na adresu support@granvelada.sk alebo nám zanechať svoju otázku v sekcii komentárov.

Nechaj sa zlákať výhodami prírodných sviečok!