Vonné sviečky

Chcete sa naučiť vyrábať aromatické sviečky? Ste na správnom mieste. Tu objavíte desiatky receptov, pomocou ktorých zistíte, aké jednoduché je vyrobiť si aromatické sviečky doma.

Napustite výbornú vôňu do každej miestnosti!

 

subcat bl pt velas aromaticas

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Vonné sviečky

Ručne vyrábané aromatické sviečky
Ak chcete vidieť, aké jednoduché je vyrobiť aromatické ručne vyrábané sviečky, pozrite si návody, ktoré nájdete na našom blogu. Budete môcť vidieť, ako si pomocou štyroch ingrediencií môžete vyrobiť aromatické sviečky ideálne na vyvonenie vášho domova.

Krok za krokom je veľmi jednoduchý a výsledky vás prekvapia. Keď budú hotové, stačí ich zapnúť a relaxovať v útulnom, pokojnom prostredí. Celá pohoda pre zmysly!

Zvyčajne sa aromatické sviečky vyrábajú v sklenenej alebo inej nádobe. Dôvod? Majú vysoké percento esencie, takže vosk je mäkší, menej konzistentný, a preto sa ľahko deformuje. Ak sa rozhodnete pre efektnú nádobu, budete mať veľkolepé aromatické sviečky. v internetovom obchode Gran Velada nájdete desiatky nádob na sviečky: plechovky, poháre, cementové nádoby, polykarbonátové … Možnosti sú nekonečné!

Jednou z veľkých výhod stávky na ručne vyrábané aromatické sviečky je, že si môžete vybrať vôňu, akú chcete. Takto si môžete vyrobiť personalizované aromatické sviečky na zvýšenie pokoja, pozitívnej energie, kreativity, zníženie stresu alebo osvieženie prostredia … Všetko závisí od toho, akú esenciu alebo esenciálny olej použijete na ich prevoňanie! Na stránke www.granvelada.com/pt objavíte viac ako 300 vôní na prevoňanie vašich sviečok. K dispozícii máte aj ostatné materiály potrebné na výrobu ručne vyrábaných aromatických sviečok.

Ručne vyrábané aromatické sviečky sa môžu stať aj krásnym detailom na svadby, krstiny a sväté prijímanie. Ručne vyrobený darček, ktorým prekvapíte svojich hostí. Tu nájdete množstvo nápadov, ktoré môžu slúžiť ako inšpirácia na vytvorenie jedinečných vonných sviečok. Stojí to za to!
Naučte sa vyrábať vonné sviečky
Učiť sa vyrábať vonné sviečky je oveľa jednoduchšie, ako sa zdá. S trochou praxe získate návrhy s úžasnou vôňou. Prejdite na návody a môžete si to overiť pomocou videí! Nižšie vám zanecháme tabuľku ako prehľad, ktorý si postupne prejdeme.

Prvá vec, ktorú je potrebné objasniť, sú zložky, ktoré potrebujeme. V žiadnej príprave nesmú chýbať: Vosk GV-35, vonná esencia alebo esenciálny olej, knôt a nádoba. S týmito štyrmi materiálmi sa naučíme vyrábať aromatické sviečky.

Odporúčaným voskom na tento typ sviečky je vosk GV-35, pretože je špeciálny na výrobu sviečok v nádobách. Jeho zloženie spôsobuje, že na ňom nevznikajú škvrny ani vzduchové bubliny. Okrem toho podporuje veľké množstvo arómy. Preto je ideálna na výrobu aromatických sviečok.

Na aromatizáciu sviečok môžete pridať aromatickú esenciu alebo esenciálny olej. esencie sú vonné látky, ktoré obnovujú konkrétnu vôňu: citrón, pomaranč, čokoláda, káva, kokos, vanilka, červené ovocie … Existuje široká škála. Na druhej strane esenciálne oleje sú prírodné a majú vôňu rastliny, z ktorej boli získané, takže sú to oveľa menšie vône a vždy majú kvetinové tóny. Výhoda používania esencií spočíva v úspornosti, pretože sú lacnejšie a vôňa je rovnaká. Ak chcete vyrobiť aromatické sviečky, môžete pridať až 10 % aromatickej esencie.

Pokiaľ ide o knôt, odporúčame zvoliť voštinový knôt, pretože je veľmi pohodlný na používanie. Najdôležitejšie je v tomto prípade vybrať správnu veľkosť s ohľadom na priemer nádoby. Týmto spôsobom zabezpečíme, že bude dobre horieť.

A nakoniec obal je vecou vkusu. Pokiaľ je odolný voči teplu, môžete si vybrať to, čo sa vám najviac páči. Len nezabudnite, že pri ich výrobe je dôležité, aby nádobanebola príliš studená, aby bol kontrast medzi horúcim voskom a sklom čo najmenší.

Aby bola konečná úprava veľkolepá, prichádza na rad obal: nálepky, trblietky, trsátka… Existuje množstvo materiálov, ktoré môžu pomôcť, aby výsledok bol čo najatraktívnejší a najoriginálnejší.

Teraz, keď už poznáme potrebné materiály, naučíme sa krok za krokom, ako vyrobiť vonné sviečky. Uvidíte, aké je to zaujímavé a zábavné!
Ako vyrobiť vonné sviečky
Ďalej si ukážeme ako si vyrobiť vonné sviečky doma, jednoduchú prípravu, ktorá nezaberie veľa času. Začíname ukážkovým videom a podrobne komentujeme krok za krokom. Nezabudnite, že prístupom k príspevku uvidíte, ako si vyrobiť vonné sviečky rôznymi spôsobmi.

https://youtu.be/MCZz2MECzlE

Na začiatok je potrebné roztopiť vosk na panvici na miernom ohni a keď sa roztopí, prenesieme ho do jednorazovej nádoby, aby sa nám s ním pohodlnejšie pracovalo. Do roztopeného vosku prilejeme 10 % aromatickej esencie. Ak napríklad použijeme 100 g vosku GV-35, budeme musieť pridať 10 g esencie.

Môžete tiež pridať niekoľko kvapiek tekutého farbiva. Je to úplne dobrovoľné, ale pravdou je, že s nádychom farby vyzerajú oveľa atraktívnejšie. Otázka vkusu! Je to jedna z výhod domácej výroby vonných sviečok, že sa sami rozhodnete, čo pridáte a čo nie.

Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili a naplňte zvolenú nádobu. Teraz každý čaká, kým sviečka vychladne. Dôležité! Vyhnite sa prievanu, aby nevznikli škvrny, a nezabudnite, že nádoba by nemala byť príliš studená.

Keď vrchná vrstva začne tuhnúť, vložte knôt do stredu a nechajte ho úplne vychladnúť. Zostáva ich už len ozdobiť a vaše aromatické sviečky budú pripravené na užívanie.

Je výroba aromatických sviečok jednoduchá? Teraz už len zostáva, aby ste sa nadchli a uviedli do praxe tento postup krok za krokom a aromatizovali svoj domov, kanceláriu alebo firmu. Nehovoriac o tom, že vonné sviečky sa môžu stať ďalším zdrojom príjmu, ak ich budete predávať na trhoch, jarmokoch … Ak ste vášnivými remeselníkmi, sviečky si zamilujete.
Domáce aromatické sviečky
Ako sme už spomenuli, domáce aromatické sviečky sú ideálne na to, aby ste si mohli vychutnať chvíle relaxu. Odporúčame ich zapínať na noc, pretože ich tlmenosť a uvoľnená atmosféra, ktorú poskytujú, sú ideálne na uvoľnenie napätia a zaspávanie. Trochu relaxačnej hudby a dobrá kniha budú ideálnymi spoločníkmi vašich domácich aromatických sviečok.

Teraz si už len musíte vybrať vôňu, ktorú chcete, aby vaše domáce aromatické sviečky mali. Máte radi sladkú? Môžete sa rozhodnúť pre vanilkovú, kokosovú alebo čokoládovú; Na druhej strane, ak uprednostňujete svieže vône, ideálne sú pre vás citrusové.

Na výrobu relaxačných aromatických sviečok sú ideálne vône ako levanduľa, pomaranč alebo céder; zatiaľ čo mäta pomáha rozptýliť myseľ. Pre dokonalé vonné sviečky, ktoré si môžete vychutnať vo dvojici, sa môžete rozhodnúť aj pre škoricu.
Stavte na domáce aromatické sviečky a vytvorte si ich s rôznymi vôňami, aby ste si ich mohli vychutnať pri rôznych príležitostiach!