Vonné sviečky

Chceš sa naučiť vyrábať vonné sviečky? Tak to si tu na správnom mieste. Tu objavíš desiatky receptov, ktoré ti ukážu, aké jednoduché je vyrobiť si doma vonné sviečky.

Napustia každú miestnosť znamenitou vôňou!

Ak sa chceš presvedčiť, aké jednoduché je vyrobiť si ručné vonné sviečky, pozri si návody, ktoré nájdeš na našom blogu. Uvidíš, ako si len zo štyroch ingrediencií môžeš vyrobiť dokonalé vonné sviečky, ktoré prevonia tvoj domov.

Postup krok za krokom je veľmi jednoduchý a výsledky ťa prekvapia. Keď ich budeš mať hotové, stačí ich zapáliť a relaxovať v hrejivej a pokojnej atmosfére – skutočná lahôdka pre zmysly!

 

subcat bl pt velas aromaticas

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Vonné sviečky

Ručne vyrábané vonné sviečky

Chceš sa naučiť vyrábať vonné sviečky? Tak to si tu na správnom mieste. Tu objavíš desiatky receptov, ktoré ti ukážu, aké jednoduché je vyrobiť si doma vonné sviečky.

Napustia každú miestnosť znamenitou vôňou!

Ak sa chceš presvedčiť, aké jednoduché je vyrobiť si ručné vonné sviečky, pozri si návody, ktoré nájdeš na našom blogu. Uvidíš, ako si len zo štyroch ingrediencií môžeš vyrobiť dokonalé vonné sviečky, ktoré prevonia tvoj domov.

Postup krok za krokom je veľmi jednoduchý a výsledky ťa prekvapia. Keď ich budeš mať hotové, stačí ich zapáliť a relaxovať v hrejivej a pokojnej atmosfére – skutočná lahôdka pre zmysly!

Zvyčajne sa aromatické sviečky vyrábajú v sklenenej alebo inej nádobe. Dôvod? Majú vysoké percento esencie, takže vosk je mäkší, menej konzistentný, a preto sa ľahko deformuje. Ak sa rozhodneš pre efektnú nádobu, budeš mať veľkolepé aromatické sviečky. v internetovom obchode Gran Velada nájdeš desiatky nádob na sviečky: plechovky, poháre, cementové nádoby, polykarbonátové … Možnosti sú nekonečné!

Jednou z veľkých výhod ručne vyrábaných aromatických sviečok je, že si môžeš vybrať vôňu, akú chceš. Takto si môžeš vyrobiť personalizované aromatické sviečky na zvýšenie pokoja, pozitívnej energie, kreativity, zníženie stresu alebo osvieženie prostredia … Všetko závisí od toho, akú esenciu alebo esenciálny olej použiješ na ich prevoňanie! Na stránke www.granvelada.sk objavíš viac ako 300 vôní na prevoňanie tvojích  sviečok. K dispozícii máš aj ostatné materiály potrebné na výrobu ručne vyrábaných aromatických sviečok.

Ručne vyrábané aromatické sviečky sa môžu stať aj krásnym darčekom na svadby, krstiny a sväté prijímanie. Ručne vyrobený darček, ktorým prekvapíš tvojich hostí. Tu nájdeš množstvo nápadov, ktoré môžu slúžiť ako inšpirácia na vytvorenie jedinečných vonných sviečok. Stojí to za to!

Nauč sa vyrábať vonné sviečky

Učiť sa vyrábať vonné sviečky je oveľa jednoduchšie, ako sa zdá. S trochou praxe získaš sviečky s úžasnou vôňou.

Najskôr si treba ujasniť, aké ingrediencie potrebujeme. Žiadna z nich nesmie nechýba: vosk GV-35, vonná esencia alebo esenciálny olej, knôt a nádoba. S týmito štyrmi materiálmi sa budeme môcť naučiť vyrábať vonné sviečky.

Vosk odporúčaný na tento typ sviečok je vosk GV-35, pretože je špeciálny na výrobu sviečok v nádobách. Vďaka jeho zloženiu sa na ňom nevyskytujú škvrny ani vzduchové bubliny. Okrem toho absorbuje veľké množstvo arómy. Preto je ideálny na výrobu vonných sviečok.

Na prevoňanie sviečok môžete pridať vonnú esenciu alebo esenciálny olej. Esencie sú vonné látky, ktoré stvárňujú určitú vôňu: citrón, pomaranč, čokoláda, káva, kokos, vanilka, červené ovocie… Existuje široká ponuka. Esenciálne oleje sú na druhej strane prírodné a voňajú ako rastlina, z ktorej sa získavajú, preto sú ich vône oveľa redukovanejšie a vždy majú kvetinové tóny. Výhodou používania esencií je, že sú lacnejšie a vôňa je rovnaká. Na výrobu vonných sviečok možno pridať až 10 % vonnej esencie.

Pokiaľ ide o knôt, odporúčame zvoliť voskovaný knôt, pretože je veľmi pohodlný na používanie. Najdôležitejšie je v tomto prípade zvoliť správnu veľkosť s prihliadnutím na priemer nádoby. Tým sa zabezpečí, že bude dobre horieť.

Obal

A nakoniec, balenie je vecou vkusu. Pokiaľ je tepelne odolný, môžeš si vybrať ten, ktorý sa ti najviac páči. Len maj na pamäti, že pri ich výrobe je dôležité, aby obal nebol príliš studený, aby bol rozdiel medzi horúcim voskom a sklom čo najmenší.

Pre efektné dokončenie prichádza na rad obal: nálepky, trblietky, trsátka… Existuje množstvo materiálov, ktoré ti môžu pomôcť, aby bol výsledok pútavejší a originálnejší.

Teraz, keď už poznáme potrebné materiály, naučme sa krok za krokom vyrábať vonné sviečky. Uvidíš, aké je to zábavné a zábavné!

Ako vyrobiť vonné sviečky

Tu si ukážeme, ako si vyrobiť vonné sviečky doma, čo je veľmi jednoduchý postup, ktorý nezaberie veľa času.
Na začiatok roztopte vosk v hrnci na miernom ohni a keď je roztopený, prelejte ho do jednorazovej nádoby, aby sa s ním ľahšie pracovalo. Do roztopeného vosku pridáme 10 % aromatickej esencie. Ak napríklad použijeme 100 g vosku GV-35, budeme musieť pridať 10 g esencie.

Môžeš pridať aj niekoľko kvapiek tekutého potravinárskeho farbiva. Je to úplne dobrovoľné, ale pravdou je, že s prímesou farby sú oveľa farebnejšie – je to vec vkusu! Jedným z kladov domácej výroby vonných sviečok je, že sa môžete rozhodnúť, čo pridáte a čo nie.

Dobre premiešaj, aby sa všetky prísady spojili, a naplň zvolenú nádobu. Teraz už stačí len počkať, kým sviečka vychladne. dôležité! Vyhnite sa prievanu, aby si sa vyhol škvrnám, a nezabudni, že nádoba by nemala byť príliš studená.

Vonné sviečky krok za krokom

Keď vrchná vrstva začne tuhnúť, umiesti knôt do stredu a nechaj ich úplne vychladnúť. Zostáva ich už len ozdobiť a voňavé sviečky budeš mať pripravené na užívanie.

Ako ľahko sa vyrábajú vonné sviečky? Teraz už len zostáva, aby si túto príručku krok za krokom uviedol do praxe a prevoňal tvoj domov, kanceláriu alebo firmu. Nehovoriac o tom, že voňavé sviečky sa môžu stať ďalším zdrojom príjmu, ak ich budeš predávať na trhoch, jarmokoch… Ak si nadšený remeselník, sviečky si zamiluješ.

Domáce aromatické sviečky

Ako už bolo spomenuté vyššie, domáce vonné sviečky sú ideálne na chvíle relaxácie. Odporúčame ich zapaľovať v noci, pretože ich tlmené svetlo a uvoľňujúca atmosféra, ktorú vytvárajú, sú ideálne na uvoľnenie napätia a zaspávanie. Trochu relaxačnej hudby a dobrá kniha budú ideálnymi spoločníkmi domácich vonných sviečok.

Vonné sviečky

Teraz si už len stačí vybrať vôňu, ktorú chceš, aby tvoje domáce vonné sviečky mali. Máš rád/a sladké? Vanilkové, kokosové alebo čokoládové, ale ak skôr preferuješ svieže vône, ideálne sú pre teba citrusové.

Na výrobu relaxačných vonných sviečok sú ideálne vône ako levanduľa, pomaranč alebo céder, zatiaľ čo mäta pomôže odpútať pozornosť. Môžeš sa rozhodnúť aj pre škoricu, aby si získal dokonalé vonné sviečky, ktoré si môžeš vychutnať vo dvojici.

Vyber si domáce vonné sviečky a vytvor si ich s rôznymi vôňami, aby si ich mohol vychutnať pri rôznych príležitostiach!