Vlasové prípravky

Chceš si vyrobiť vlastné vlasové prípravky s prírodnými zložkami a bez sulfátov a silikónov? Tu je návod, ako na to. Pomocou niekoľkých jednoduchých pokynov si dokážeš vyrobiť širokú škálu produktov na vlasy – pozri si naše recepty!

subcat bl pt productos capilares

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Vlasové prípravky

Prírodné vlasové prípravky

Existuje nespočetné množstvo prírodných produktov na vlasy a všetky si možno vyrobiť doma z prírodných a kvalitných surovín. Šampón, domáce masky na vlasy, sérum, kondicionér, peeling, stylingové prípravky… Zoznam je rozsiahly a tu nájdeš recepty na všetky z nich.
Ponúkame ti jednoduché návody, pomocou ktorých si môžeš vyrobiť prírodné vlasové produkty. Za pár minút ich budeš mať pripravené na použitie. Jednou z veľkých výhod používania domácich výrobkov na vlasy je, že si ich môžeš prispôsobiť podľa svojich potrieb. Možno si napríklad vyrobiť výrobky na vypadávanie vlasov, na mastné vlasy, na lupiny atď… Stačí si len vybrať správne ingrediencie a máš vlasové produkty à la carte.
V tomto blogu sa s tebou podelíme o recepty a v internetovom obchode Gran Velada nájdeš všetky materiály na ich výrobu: oleje, rastlinné výťažky, základy, účinné látky… Bez toho, aby si minula veľa peňazí, získaš vlasové produkty bez sulfátov a silikónov. Neváhaj a vyskúšaj ich a uvidíš výsledky!

Šampón

Jedným z produktov na vlasy, ktoré používame najčastejšie, je bezpochyby šampón. Mnohé komerčné šampóny majú medzi zložkami aj silikóny a parabény, ktoré nie sú pre vlasy zdravé a prispievajú k ich masteniu. Preto je používanie domáceho šampónu skvelou voľbou. Môžeš si na začiatok vybrať hotový šampón, ktorý obohatíš o vlastnosti vhodné pre tvoj typ vlasov.
V Gran Velada nájdete dokonalý ekologický základ na výrobu prírodných šampónov. Ako ho obohatiť? Všetko závisí od toho, čo chceš dosiahnuť. Napríklad na boj proti lupinám možno pridať cédrový esenciálny olej, zatiaľ čo ak chceš zabrániť vypadávaniu vlasov, pomôže ti výťažok zo svetlíka. Toto sú len dve možnosti, ale existuje ich oveľa viac: pozri si recepty na blogu.

Domáca maska na vlasy

Recepty na domáce masky na vlasy tiež nemôžu chýbať! Sú skvelým spojencom pre zdravé a silné vlasy. Vďaka nim budeme mať dodatočný prísun vitamínov a živín. Pomáhajú tiež, aby boli vlasy jemnejšie a ľahšie sa rozčesávali. Všetko je to o výhodách, preto je také dôležité používať domáce masky na vlasy často!

Samozrejme, je dôležité, aby maska, ktorú používame, zodpovedala typu našich vlasov: suché, mastné, kučeravé, vlnité, poškodené…. Takto dosiahneme očakávané výsledky. Tu nájdeš recepty pre všetky typy vlasov, obohatené o prírodné produkty a plné vlastností a výhod.
Ako si vyrobiť domáce masky na vlasy? Je to veľmi jednoduché, pretože ich stačí odvážiť, zmiešať ingrediencie a zabaliť. V tomto prípade možno začať aj s neutrálnym základom, ktorý si môžete obohatiť podľa svojich predstáv. Chceš extra dávku hydratácie? Pomôže ti ju získať avokádový olej alebo výťažok z manga. Extrakt zo sobolu je zasa ideálny na prevenciu vypadávania vlasov.
Domáce masky na vlasy by sa mali používať raz alebo dvakrát týždenne. Ako? Naniesť na vlhké vlasy a nechať pôsobiť 5 minút. Na dlhé vlasy by sa mali nanášať od polovice dĺžky ku končekom a na krátke vlasy len na končeky. Vo všetkých prípadoch sa treba vyhnúť aplikácii na korienky, pretože môžu prispieť k masteniu vlasov.
Na zvýšenie účinku masky môžete na vlasy priložiť horúci vlhký uterák, nechať ho pôsobiť a odstrániť ho veľkým množstvom vody. Čo tým získaš? Teplo umožní maske lepšie preniknúť do vlasov a jej účinky si všimnete skôr.

Prírodné produkty na vlasy

Okrem šampónov a masiek si možno vyrobiť aj mnoho ďalších prírodných produktov na vlasy. Nezabudli sme ani na kondicionér. Na čo slúži? Posilňuje, znižuje krepovatenie, zabraňuje štiepeniu končekov a dodáva lesk. Odborníci odporúčajú používať ho pri každom umývaní vlasov.
Sérum je ďalší prírodný vlasový produkt, ktorý si možno ľahko vyrobiť doma. Je to koncentrát, ktorý poskytuje hydratáciu a výživu a je ideálny na opravu poškodení.
Rastlinné oleje sú ideálne na výrobu tohto typu výrobku, pretože sú plné účinkov na vlasy a môžeme ich niekoľko kvapiek aplikovať priamo do stredu a končekov.
Recepty na prírodné vlasové produkty sa tu nekončia. A hoci sú menej rozšírené, dôležitý je aj peeling vlasov na odstránenie odumretých buniek z pokožky hlavy. Chceš vedieť, ako si takýto prípravok vyrobiť doma? Pozri sa na recepty a uvidíš, že ich výroba je jednoduchá a pomôžu ti zanechať vlasy krásne.
Ako vidieť, možností je veľa. Ak chceš vynechať chemikálie a siahnuť po prírodných produktoch, v tomto blogu objavíš recepty, ktoré ti to umožnia docieliť. Navyše uvidíš, že sú ekonomické. Nemusíš míňať veľa peňazí, aby si sa o svoje vlasy starala pomocou kvalitných výrobkov, naším cieľom je pomôcť ti to dosiahnuť!