Tekuté mydlo

Naučte sa ako vyrobiť tekuté mydlo s našimi receptami na blogu! Dávame vám k dispozícii úplne zadarmo recepty na tekuté mydlo, aby ste si mohli doma vyrobiť tekuté mydlo, sprchový gél, šampón … Dokonca vám ukážeme, ako vyrobiť tekuté mydlo do práčky!

subcat bl pt sabao liquido

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Tekuté mydlo

Domáce tekuté mydlo
Tekuté mydlo je produkt, ktorý používame denne a ktorý si ľahko vyrobíte doma. Nepotrebujete veľa ingrediencií a recepty na tekuté mydlo krok za krokom sa dajú ľahko dodržiavať. Získate jedinečné výrobky na čistenie a starostlivosť o pokožku!

Výroba tekutého mydla doma má mnoho výhod. Hlavnou z nich je, že ho môžete obohatiť o prírodné zložky s ohľadom na vlastnosti vašej pokožky. Môžete sa tak starať o svoju pokožku pomocou vysokokvalitných výrobkov.

Ďalšou výhodou je, že s našimi receptami na tekuté mydlá vám ukážeme, ako si ich môžete prispôsobiť farbou a vôňou, ktorú máte najradšej. Takto získate jedinečné a exkluzívne mydlo. A to všetko bez toho, aby ste investovali veľa času a peňazí. Môžete si želať viac? Všimnite si tieto recepty na tekuté mydlá a vyskúšajte ich výhody.

Potrebné ingrediencie na výrobu domáceho tekutého mydla máte k dispozícii v internetovom obchode Gran Velada. Ide o výrobky najvyššej kvality, ktoré vám umožnia pripraviť rôzne recepty na tekuté mydlo. Ak máte počas procesu akékoľvek otázky, môžete nás kontaktovať prostredníctvom sekcie komentárov, e-mailom contacto@granvelada.com alebo telefonicky 976 86 74 74. Radi vám pomôžeme počas procesu výroby vášho domáceho tekutého mydla!
Ako vyrobiť tekuté mydlo
Prvá vec, ktorú by sme si mali položiť pri výrobe tekutého mydla, je, či ho chceme vyrobiť doma od základu, alebo či ho budeme vyrábať z polotovaru na báze, pretože postup sa značne líši. V tomto blogu nájdete recepty na výrobu domáceho tekutého mydla v oboch formách.

Ak začínate vo svete remesiel, základy sú dobrým východiskovým bodom, pretože recepty sú veľmi jednoduché a rýchle a získate tekuté mydlo s veľmi priaznivými vlastnosťami pre každodennú starostlivosť o vašu pokožku.

Ako vyrobiť tekuté mydlo s týmito základmi? Je to naozaj jednoduché. Stačí odvážiť množstvo základu, ktoré budete potrebovať, pridať ostatné prísady v recepte,zmiešať a zabaliť. Je to také jednoduché, takže získate domáce tekuté mydlo!

Základy na výrobu tekutého mydla sú neutrálne a dodávajú sa už s základnými zložkami, pripravené na obohatenie a prispôsobenie. V Gran Velada nájdete ekologické základy, na výrobu tekutého mydla na tvár, tekutého mydla na ruky, domáceho tekutého mydla pre deti … Existujú rôzne možnosti v závislosti od výrobku, ktorý si želáte kúpiť.

Keď si vyberiete základ, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám, pozrieme sa na to, ako si tekuté mydlo vyrobiť. Stačí pridať aktívne zložky, niekoľko kvapiek aromatickej esencie, aby voňalo podľa vašich predstáv, a farbivá, ktoré mu dodajú farebný nádych. Jednoduché, však?

Nenechajte si ujsť podrobnosti tohto receptu na tekuté mydlo a uvidíte, aká jednoduchá a rýchla je jeho výroba.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=rBkLWCedP-M&feature=emb_title
Domáce tekuté mydlo recept
Už sme si ukázali, ako sa vyrába tekuté mydlo, teraz vám ukážeme složky, ktoré môžete použiť na prispôsobenie receptov na tekuté mydlo:

Aktívne zložky: zložky, ktoré dodajú vlastnosti domácemu tekutému mydlu. Ktoré z nich môžete použiť? Naše odporúčanie je, aby ste sa rozhodli pre esenciálne oleje alebo vo vode rozpustné rastlinné výťažky. Oboje sú tekuté a veľmi vhodné na zapracovanie do základov. V prípade esenciálnych olejov odporúčame pridať maximálne 2 %, zatiaľ čo do extraktov môžete pridať až 5 %.

Ktorý z nich si vybrať? Veľmi to závisí od potrieb vašej pokožky. Samozrejme, je veľmi dôležité dodržiavať odporúčania stanovené pre recepty na tekuté mydlá, aby fungovali, pretože príliš veľa prísad ich môže zničiť. Ak sa napríklad chystáte vyrobiť 100 g tekutého mydla, môžete pridať 5 g rastlinného extraktu, ktorý máte najradšej, alebo 2 g esenciálneho oleja.

Aromatické esencie: Vďaka nim bude naše domáce tekuté mydlo krásne voňať. Dve alebo tri kvapky dodajú dostatočnú vôňu 100 gr. základného mydla.

Barvivá: Ak chcete svojmu domácemu tekutému mydlu dodať nádych farby, najpohodlnejšou možnosťou je zvoliť tekuté mydlá rozpustné vo vode, pretože stačí pridať niekoľko kvapiek a zamiešať. Samozrejme, možností je viac, napríklad prírodné farbivá, sľudy a perly. S micami a perlami získate okrem farby aj výrazný lesk.

Ako vidíte, výroba tekutého mydla s týmito základmi je veľmi rýchla a jednoduchá. V skutočnosti ho môžete mať za menej ako 15 minút pripravené na použitie. Tak sa pustite do výroby tekutého mydla s receptami, ktoré nájdete na tomto blogu, a prispôsobte si ho podľa svojich predstáv! Výsledok sa vám bude páčiť!
Vyrobte si domáce tekuté mydlo
Ďalšou možnosťou je vyrobiť si domáce tekuté mydlo od základu. Budete na to potrebovať tri základné zložky: vodu, potaš a oleje. V prípade týchto receptov zistíte, že príprava má viac krokov, ale sú veľmi jednoduché na dodržiavanie a výsledky stoja za to, takže sa pustite do práce!

Na výrobu domáceho tekutého mydla od nuly je kľúčová potaš. Sózu nemôžete použiť. Dôvod? S potašou vyrobíme tekuté mydlá, zatiaľ čo so sózou sú mydlá tuhé.

Samozrejme, spôsob použitia je veľmi podobný, pretože potaš je tiež potrebné zmiešať s vodou, aby sme získali bielidlo. Pri práci je dôležité dodržiavať príslušné bezpečnostné opatrenia: rukavice, ochranné okuliare a masky, aby ste sa vyhli postriekaniu, pretože potaš je pri kontakte s vodou korozívna. Okrem toho musí byť pracovisko dobre vetrané.

Do potaše sa musí pridať voda a rastlinné oleje, ktoré nám pomôžu obohatiť mydlá. Aké oleje možno použiť? Olej, kokosový olej, ricínový olej … V receptoch na domáce tekuté mydlá na našom blogu nájdete rôzne kombinácie.

Na konci prípravy môžeme do mydla zakomponovať aj niekoľko kvapiek esenciálnych olejov, ktoré dodajú domácemu tekutému mydlu vlastnosti. V tomto prípade môžete pridať esenciálny olej, ktorý najlepšie vyhovuje potrebám vašej pokožky. Na tento typ prípravy sú ideálne čistiace a antibakteriálne esenciálne oleje. Hoci môžete pridať akýkoľvek, ktorý vám viac vyhovuje.

Domácemu tekutému mydlu môžete tiež dodať osobný nádych pomocou aromatickej esencie a farbiva podľa vlastného výberu. Takto bude mať vôňu a farbu, ktorá sa vám najviac páči. Na personalizáciu mydla bude stačiť niekoľko kvapiek každej z nich.
Ako vyrobiť domáce tekuté mydlo
Teraz, keď už poznáme potrebné ingrediencie, pozrime sa ako vyrobiť domáce tekuté mydlo krok za krokom. Ak chcete vidieť konkrétny recept, stačí prejsť na príspevok návody a nájdete video, ako vyrobiť domáce tekuté mydlo, a recept s potrebnými množstvami.

https://www.youtube.com/watch?v=30WHloQHnVo&feature=emb_title

Najskôr odvážte potrebnú vodu a pridajte potaš; vždy v tomto poradí, aby ste sa vyhli postriekaniu. Musíte dobre premiešať, aby sa potaš rozpustila, a nechať vychladnúť na vetranom mieste.

Medzitým na panvicu umiestnite olej a zahrejte. Obe fázy musia mať rovnakú teplotu, aby sa spojili, približne 70 °C. Ako ich spojíme? Do nádoby s olejmi vložíme mixér, pridáme toaletnú vodu (potaš + voda) a šľaháme pomlčku zľahka, kým nezačne byť trochu priehľadná.

Vtedy zabalíme stopu do deky alebo látky a necháme ju hodinu odpočívať. Po uplynutí tejto doby sa pomlčka zželíruje, takže musíme opäť pridať vodu, aby bola pevná. Dáme ju na mierny oheň, budeme po kúskoch pridávať vodu a neustále miešať. Nakoniec je vhodné ju ešte raz vyšľahať mixérom, aby sa odstránili hrudky.

V tomto momente pridajte esenciálny olej, esenciálnu arómu a farbivo a premiešajte stierkou tak, aby sa všetky prísady dobre spojili. Pred balením mydla ho odporúčame precediť v prípade, že sa v ňom nachádzajú malé hrudky. Po zabalení ho nechajte stáť 48 hodín a pred použitím je vhodné zmerať pH mydla, aby ste sa uistili, že je vhodné pre pokožku.
Domáce mydlo na pranie
Postupný krok na výrobu domáceho mydla do práčky je veľmi podobný tomu, ktorý sme si práve vysvetlili, ale v tomto prípade môžete použiť použitý olej. Takže môžete recyklovať olej, ktorý máte doma, a použiť ho na výrobu vlastného domáceho mydla do práčky. Takto ušetríte peniaze a použitému oleju dáte druhý život.

Potrebujeme: použitý olej, vodu a potaš. Pomer? Na pol litra použitého oleja treba 63 gr. potaše a 162 gr. vody. Tri ingrediencie a môžete si vyrobiť domáce mydlo do práčky. Ako? Tu je postup krok za krokom:

Začneme tým, že potravinovú potaš zalejeme potrebným množstvom vody. Nezabudnite nosiť ochranné prostriedky a pracovať na vetranom mieste. Niekoľko minút miešame, aby sa potaš rozpustila, a necháme ju stáť, kým neklesne na 60 °C. Medzitým filtrujeme použitý olivový olej a zahrievame ho, kým nedosiahne 60 °C.

Keď máte ingrediencie pri rovnakej teplote, pridajte k olejom sanitárnu vodu (voda + potaš) a mixujte v mixéri niekoľko minút. Kvapka stuhne a nadobudne konzistenciu podobnú pyré. Vtedy by sme mali zmes vložiť do bain-marie a z času na čas premiešať, kým sa nestane krémovou.

Keď máme požadovanú konzistenciu, stiahneme ju z ohňa, prikryjeme a necháme stáť 24 až 48 hodín. Za tento čas stvrdne. Z tohto dôvodu je potrebné opäť pridať vodu, minimálne dvakrát viac vody ako oleja. Vodu musíte pridávať po troškách a miešať stierkou. Zostáva už len zabaliť ju a je to!
Vyberte si recept na tekuté mydlo, ktorý sa vám najviac páči, a pustite sa do práce!