ejemplos de packaging sostenible
Výroba darčekov, Žiadna kategória

Nápady na udržateľné balenie

Rozhodni sa pre udržateľné balenie a získaj dokonalú finalizáciu tvojich výtvorov bez toho, aby si obetoval starostlivosť o životné prostredie! Tu je niekoľko nápadov, ktoré ti môžu poslúžiť ako inšpirácia,…

Nápady na udržateľné balenie

Rozhodni sa pre udržateľné balenie a získaj dokonalú finalizáciu tvojich výtvorov bez toho, aby si obetoval starostlivosť o životné prostredie! Tu je niekoľko nápadov, ktoré ti môžu poslúžiť ako inšpirácia, aby si neprišiel o žiadny detail.

Ak chceš dosiahnuť pôsobivú finálnu úpravu svojich projektov v oblasti dekorácií, remesiel a DIY bez toho, aby si zanedbával udržateľnosť, pozri si tieto nápady a uvidíš, že s ekologickými materiálmi sa dajú robiť veľké veci. Životné prostredie ti za to poďakuje!
V internetovom obchode Gran Velada nájdeš široký sortiment výrobkov pre udržateľné obaly. Ide o kvalitné materiály, s ktorými môžeš vdýchnuť formu tvojim nápadom.

Čo je udržateľné balenie?

Balenie je materiál alebo obal, ktorý obklopuje určité výrobky, a skutočnosť, že je udržateľný, znamená, že je šetrný k životnému prostrediu. Ak chceme hovoriť o udržateľnosti, je potrebné dodržať dve základné podmienky: musí byť opakovane použiteľný a recyklovateľný.
Nejde o chvíľkový módny výmysel, ale o rastúci trend, ktorý vstúpil do našich životov a bude v tom pokračovať. Aj nás je čoraz viac tých, ktorí sa chcú starať o životné prostredie a zároveň prekvapiť peknými a pútavými darčekmi. Veď kto to povedal, že obal a ohľaduplnosť k životnému prostrediu sú v rozpore?
Ekologické obalové materiály sa stávajú čoraz rozšírenejšími a najlepšie je na tom to, že sú dostupné každému. V praxi zistítš, že nemusíš míňať veľa peňazí, aby si získal atraktívne, príťažlivé a ekologické obaly.
Obal musí byť odolný a kvalitný a potom je tu ešte dizajn. V prípade udržateľných výrobkov ustupuje do úzadia to, aké sú pekné, ale dôležitejší je dopad, ktorý vzniká pri výrobe, preprave a recyklácii. Pravdaže, my ti ukážeme, ako môžeš dosiahnuť udržateľné obaly, ktoré budú atraktívne a zároveň zaujímavé. Chceš sa pozrieť, ako na to? Potom si nenechaj ujsť príklady uvedené nižšie.

Materiály pre udržateľné balenie

Materiály pre udržateľné balenie

Aké materiály možno použiť? Nižšie ti ukážeme niekoľko príkladov, aby si videl, že rozsah možností je širší, ako sa ti môže zdať. V skutočnosti existuje stále viac možností , ktoré spájajú udržateľnosť a krásny elegantný dizajn.

Kartónové krabice

Kartón je jedným z najpoužívanejších materiálov. Je udržateľný, ekonomický, dá sa znova použiť a ľahko recyklovať. Skvelou možnosťou je rozhodnúť sa pre kraft , pretože jeho výroba rešpektuje ekosystém a pochádza z trvalo udržateľných zdrojov. Ak k tomu pridáme jeho odolnosť a všestrannosť, máme jeden z najlepších produktov. Čo viac si priať?

Biologicky odbúrateľné koše

V internetovom obchode Gran Velada ich nájdeš v rôznych veľkostiach a tvaroch a sú vyrobené z rôznych materiálov, ako je napríklad cukrová trstina. Sú dokonalým základom na prípravu darčekových košov. Budú pre teba ideálne!

Hliníkové plechovky

Možno sa pýtaš, prečo je hliník udržateľným materiálom a odpoveď je jasná: jeho odolnosť robí jeho životný cyklus prakticky nekonečným a možno ho neobmedzene recyklovať bez straty kvality alebo vlastností. Preto sú hliníkové plechovky skvelou možnosťou na dosiahnutie trvalo udržateľného balenia. K tomu musíme dodať, že sú veľmi všestranné a funkčné.

Štiepka

Odolné a tvárne, sú ideálne na uloženie na dno košov a krabíc. Dajú sa znova použiť a stanú sa dokonalým doplnkom tvojích výtvorov!

Bavlnená šnúrka

Ide o rastlinné vlákno z kríka Gossypium, pôvodom z tropických oblastí. Je to najpoužívanejšie prírodné vlákno na svete. S bavlnenou šnúrkou môžeš robiť mašle, uzatvárať tašky… Je veľmi všestranná!

Konopné lano

Umožňuje zdobiť, zatvárať balíčky a vyrábať mašle a dodá veľmi pekný rustikálny nádych . Veľmi ľahko sa s ním manipuluje a je praktické a všestranné.

Jutová stuha

Juta je 100% ekologické, biologicky odbúrateľné a recyklovateľné vlákno, ktoré sa získava z Corchorus Capsularis, rozšírenej tropickej rastliny. Jutová stuha je ideálna na výrobu mašličiek a perfektnú povrchovú úpravu tvojích výtvorov.

Kraft kartónové štítky

Pomocou nich si môžeš rýchlo a zábavne prispôsobiť tvoje výtvory. Stačí napísať meno, správu alebo nakresliť kresbu a priložiť menovku na darček.

S týmito trvalo udržateľnými obalovými produktmi môžeš dosiahnuť skutočne krásne a ekologické výtvory. Potrebuješ len trochu zručnosti a popustite uzdu tvojej kreativite , tak sa pustite do práce!

Páčili sa tie tieto nápady na udržateľné balenie? Dúfame, že áno a predovšetkým, že sa rozhodneš pre možnosti šetrné k životnému prostrediu. V našom blogu objavíš mnoho ďalších návrhov, aby bola finálna úprava tvojich výtvorov dokonalá.

Ak chceš byť informovaní o všetkých novinkách a nezmeškať žiadnu z našich publikácií, prihlás sa na odber nášho kanála YouTube a sledujte nás na sociálnych sieťach: Facebook, Instagram.

Do skorého videnia!

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right