serum acido hialuronico
Kozmetické tipy a triky, Žiadna kategória

Kyselina hyaluronova: vyhody pre tvoju pokozku a DIY recepty

Objav všetko o kyseline hyalurónovej a naučte sa, ako ju zakomponovať do svojich kozmetických receptov, aby ste si užili jej vlastnosti. Je to jedna z najžiadanejších aktívnych zložiek proti starnutiu…

Kyselina hyaluronova: vyhody pre tvoju pokozku a DIY recepty

Objav všetko o kyseline hyalurónovej a naučte sa, ako ju zakomponovať do svojich kozmetických receptov, aby ste si užili jej vlastnosti. Je to jedna z najžiadanejších aktívnych zložiek proti starnutiu vo svete krásy a máte ju na dosah ruky . Pokračujte v čítaní a dozviete sa všetko o kyseline hyalurónovej!

Kyselina hyaluronova je jednou z najžiadanejších zložiek s účinkom proti starnutiu. Jeho vlastnosti a prínosy pre pokožku z neho robia „hviezdnu účinnú látku“, v kozmetike je dokonca jednou z najpoužívanejších a najžiadanejších. Chceš si užívať jeho výhody? Nauč sa, ako ho začleniť do vašich vlastných kreácii.

S kyselinou hyalurónovou si môžeš vyrobiť produkty na očné kontúry, séra, krémy, masky… Táto zložka pôsobí ako hydratačný prostriedok a pomáha pokožke zostať mladou. A musíme vziať do úvahy základný princíp sveta krásy: hladká pokožka je v podstate dobre hydratovaná pokožka , a preto ponúka kyselina hyalurónová toľko predností.

Získaj kyselinu hyalurónovú už teraz a začni ju používať ako prísadu do vašich kozmetických produktov! Máš ho na dosah v internetovom obchode gran velada , kde ho nájdeš v rôznych formátoch.

KLIKNI SEM, PRE KÚPU KYSELINY HYALURÓNOVEJ

Na čo sa kyselina hyalurónová používa?

Kyselina hyalurónová sa používa ako kozmetická prísada na obohatenie kozmetických výrobkov, v skutočnosti je kľúčovou zložkou pre zdravú, hydratovanú pokožku. Dôvod? Má veľkú schopnosť absorbovať a zadržiavať molekuly vody . Dokáže zachytiť až 1000-násobok svojej hmotnosti a funguje ako špongia. To pomáha vyplniť vrásky a mimické linky, vďaka čomu pokožka vyzerá hydratovaná a šťavnatá.

Okrem hĺbkovej hydratácie, vlastnosti kyseliny hyalurónovej pomáhajú opraviť pokožku a bojovať proti viditeľným známkam starnutia . Treba počítať s tým, že rokmi sa prirodzená produkcia kyseliny hyalurónovej znižuje a pleť stráca hydratáciu, pružnosť a pevnosť. Začlenenie tejto účinnej látky do vašej kozmetiky vám pomôže tomu predchádzať.

Kyselina hyalurónová sa používa aj ako zložka proti starnutiu vlasov , pretože regeneruje a vypĺňa kutikulu, dodáva jej hebkosť, hydratáciu a lesk. Preto sa čoraz častejšie používa pri výrobe šampónov, masiek a vlasových sér.

Kyselina hyalurónová, prášok alebo tekutina?

Kyselina hyalurónová sa dá kúpiť v prášku alebo tekutine. Prvý je čistý, zatiaľ čo druhý je už zriedený. Je tiež dôležité vziať si do úvahy molekulovú hmotnosť. Naše odporúčanie je, aby si sa rozhodli pre kyselinu hyalurónovú s vysokou molekulovou hmotnosťou, pretože má lepšie viskoelastické vlastnosti ako tie s nízkou molekulovou hmotnosťou. Bez toho, aby bol okluzívny, preniká do povrchových vrstiev pokožky, zastavuje dehydratáciu a má silný vyhladzujúci, napínajúci a spevňujúci účinok na pokožku.

Prášok kyseliny hyalurónovej
tekutá kyselina hyalurónová

Pokiaľ ide o formát, výber jedného alebo druhého závisí od tvojich preferencií. Jednou z výhod tekutej kyseliny hyalurónovej je, že je pripravená na zapracovanie do tvojich prípravkov, pričom tú vo forme prášku je potrebné vopred hydratovať . Ako sa to robí? Nižšie to ukážeme krok za krokom:

  1. Do sklenenej misky odváž 40 g purifikovanej vody a pridaj 1 g prášku kyseliny hyalurónovej . Môžeš ju cez sitko preosiať tak, aby rozptýlená padala do vody.
  2. Počkaj asi 30 sekúnd a miešaj niekoľko minút, aby sa dobre rozpustila.
  3. Zakry plastovým obalom a nechaj tento roztok hodinu odpočívať na slnku. Po tejto dobe uvidíš, že má želatínovú štruktúru. Teraz je pripravený na začlenenie do tvojích prípravkov.

Teraz, keď už vieš všetko o kyseline hyalurónovej, poďme sa pozrieť, ako ju použiť v receptoch na kozmetiku . Môžeš ho použiť pre prípravu rôznych prípravkov, ako ti to ukážeme nižšie.

Krém s kyselinou hyalurónovou

Začíname s veľmi jednoduchým receptom , aby si si krém s kyselinou hyalurónovou mohol vyrobiť aj doma. Potrebné sú tieto zložky :

Východiskovým bodom pre tento recept je základný krém, pretože sa ľahko a prakticky používa. Pre základný krém Lanette sme sa rozhodli, pretože je vhodný najmä pre zrelú pleť , no nezabúdajte, že ho môžeš nahradiť aj iným. Na doplnenie pôsobenia kyseliny hyalurónovej sme navyše začlenili kolagén, ktorý vyniká svojimi hydratačnými a regeneračnými vlastnosťami.

  1. Hydratuj 0,5 g kyseliny hyalurónovej v 20 g purifikovanej vody, ako sme vysvetlili vyššie. .
  2. Odváž základný krém Lanette a pridaj kolagén a hydratovanú kyselinu hyalurónovú. Môžeš pridať aj pár kvapiek aromatickej esencie.
  3. Miešaj všetky ingrediencie, kým nebudú dokonale premiešané.
  4. Naplň vybranú nádobku a tvoj krém s kyselinou hyalurónovou je pripravený na použitie.

Spevňujúci očný krém

Nasledujúci prípravok, ktorý navrhujeme, je ideálny na použitie ako očné kontúry . S kvalitnými ingredienciami môžeš vyrobiť produkt nabitý vlastnosťami na starostlivosť o túto jemnú oblasť a predchádzať predčasnému starnutiu pokožky. Vyznačuje sa hydratačným účinkom, dodáva pokožke pružnosť a pomáha ju spevniť.

Toto sú použité ingrediencie :

V tomto prípade je recept úplne od začiatku, ale je veľmi ľahké ho dodržiavať. Na obohatenie výsledného produktu sme okrem kyseliny hyalurónovej zakomponovali aj aktívny liftingový efekt a aktívnu kontúru očí. Ten vyniká svojim účinkom proti starnutiu a pôsobí aj ako výplň vrások . Medzitým ďalšia aktívna zložka poskytuje okamžitý a veľmi dlhotrvajúci sťahujúci účinok a má spevňujúce vlastnosti.

  1. Odváž purifikovanú vodu a pridaj prípravok olivem 1000.
  2. Zohrievaj vo vodnom kúpeli , kým sa emulgátor neroztopí, odstráň z tepla a počkaj, kým teplota trochu neklesne.
  3. Kým zmes chladne, intenzívne miešame , takto začne emulgovať. Na urýchlenie môžeme použiť mini mixér.
  4. Pridaj hydrolát z citrusovej ruže a premiešaj vareškou.
  5. Pridaj tekutú kyselinu hyalurónovú, Aktívny komplex na výrobu očných kontúr a aktívny liftingový efekt.
  6. Miešaj niekoľko minút, aby sa všetky zložky dobre premiešali do emulzie.
  7. Pridaj sharomix, znova premiešaj a zabaľ .

Sérum s kyselinou hyalurónovou

S kyselinou hyalurónovou si môžete rýchlo a jednoducho vyrobiť aj vlastné sérum. Potrebujete len 5 ingrediencií a za pár minút ho máš pripravený na použitie.

sérum s kyselinou hyalurónovou

Pozrite si ingrediencie a postup krok za krokom:

V tomto návode na doplnenie kyseliny hyalurónovej sme sa rozhodli pre elastín, aktívnu zložku, ktorá dodáva pokožke pružnosť a pomáha predchádzať rozpadu tkaniva. Je ideálny pri výrobe kozmetiky pre starnúcu, vráskavú pokožku s nedostatočnou elasticitou a pevnosťou .

  1. Odváž purifikovanú vodu , pridaj olivem 1000 a zahrievajte vo vodnom kúpeli bez varu, kým sa olivem 1000 neroztopí.
  2. Miešaj pomocou mini mixéra niekoľko minút, aby sa zabezpečilo, že zmes emulguje a získa požadovanú textúru. Nádobu môžeš umiestniť nad misku so studenou vodou, aby bola emulzia pripravená skôr.
  3. Obsahuje kozmetické aktívne zložky : tekutú kyselinu hyalurónovú a elastín.
  4. Pridaj konzervačnú látku sharomix a znova premiešaj špachtľou, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Naplň vybranú nádobu a prípravok je pripravený na použitie.

Gélová maska s kyselinou hyalurónovou

Skúste si pripraviť túto gélovú masku obohatenú o kyselinu hyalurónovú aj doma! Doprajte si čas na rozmaznávanie a užite si jeho vlastnosti pre pokožku. Recept navyše obsahuje vitamín C, ktorý dodá žiarivosť. Zložky receptúry sú:

  1. Hydratuj kyselinu hyalurónovú v hamamelovej vode, ako sme si to už vysvetlili.
  2. Rozpusti aj vitamín C a odlož si ho na neskôr.
  3. Zohrej 100 ml hamamelovej vody , kým nedosiahne 80ºC, odstav z ohňa a pridaj tabletu gélovej masky . Premiešaj a uvidíš, že chladnutím získa želatínovitú štruktúru.
  4. Pridajte vitamín C a hydratovanú kyselinu hyalurónovú a všetky ingrediencie dobre premiešaj.
  5. Nalej do formy na gélovú masku a počkaj asi 10 minút, kým nevychladne. Teraz môžeš masku umiestniť na pokožku.

Keď už vieš, čo všetko pre teba kyselina hyalurónová dokáže, stačí sa pustiť do práce a zakomponovať ju do tvojich prípravkov. Vidíš, že môžeš pripraviť veľa prípravkov na krásu!

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right