jabon con arcilla bentonita 2
Žiadna kategória

Zisti, ako vyrobiť bentonitové ílové mydlo: ingrediencie a návod krok za krokom

Priprav sa na objavenie neuveriteľného bentonitového ílového mydla! V tomto príspevku ťa naučíme, ako vytvoriť ílové mydlo plné účinných vlastností pre tvoju pokožku. Poznáš vlastnosti bentonitového ílu? Je to prírodný…

Zisti, ako vyrobiť bentonitové ílové mydlo: ingrediencie a návod krok za krokom

Priprav sa na objavenie neuveriteľného bentonitového ílového mydla! V tomto príspevku ťa naučíme, ako vytvoriť ílové mydlo plné účinných vlastností pre tvoju pokožku.

Poznáš vlastnosti bentonitového ílu?

Je to prírodný produkt, používaný v kozmetike už od staroveku, stal sa neprekonateľným spojencom v starostlivosti o našu pokožku. Bentonitový íl vyniká svojou absorpčnou schopnosťou, želatínujúcou schopnosťou a plasticitou, čo z neho robí ideálnu zložku na vytváranie domácich masiek, krémov a mydiel.

To však nie je všetko, bentonitový íl má oveľa viac vlastností, ktoré si zamiluješ. Vďaka jeho hydratačnej sile udrží pokožku jemnú a žiarivú. Okrem toho je tento íl perfektný na čistenie a odstraňovanie nečistôt, jemne exfoliuje a stimuluje regeneráciu buniek. Je skvelým spojencom pre ľudí s kožnými problémami ako je začervenanie, podráždenie, dermatitída či akné. Bentonitový íl ti ich pomôže zmierniť a obnoviť prirodzenú krásu tvojej pokožky. A to nie je všetko, bentonitový íl je bohatý aj na horčík a vápnik, čo z neho robí spojenca na dezinfekciu a hojenie drobných kožných poranení.

Teraz, keď poznáš všetky vlastnosti bentonitového ílu, už nie je na čo čakať. Zaraď ho do svojej rutinnej starostlivosti o tvár. Tvoja pleť sa ti poďakuje a bude vyzerať žiarivo ako nikdy predtým. Neváhaj, vyskúšaj a objav silu prírody na vlastnej koži!

Pripravili sme videonávod krok za krokom… Pohodlne sa usaď, začíname. Stlačte PLAY a uč sa spolu s nami…!

Aké zložky obsahuje receptúra na ílové mydlo?

Recept krok za krokom na bentonitové ilove mydlo

Skôr ako začneš, nezabudni si nasadiť okuliare, rukavice a maskupre svoju bezpečnosť. Pri výrobe olejových mydiel je nevyhnutné pracovať opatrne a bezpečne. Ochranné prvky je nevyhnutné použiť aspoň v prvom kroku zmiešania sódy a vody. Tento krok odporúčame vykonávať vonku alebo na dokonale vetranom mieste… Začíname. .!

  • V nádobe rozpuste hydroxid sodný v demineralizovanej vode a nechaj na vetranom mieste, kým vychladne.
  • Medzitým priprav zmes rastlinného oleja. Pridaj olivový olej, babasový olej a prírodné kakaové maslo (predtým rozpustené). Dobre premiešaj, kým nezískaš homogénnu štruktúru.
  • Keď sú obe zmesi medzi 45-55º, nalejeme rozpustený hydroxid sodný do oleja a šľaháme zmes mixérom, kým nezačne hustnúť. VŽDY PRIDÁVAME HYDROXID DO OLEJOV A NIE OPAČNÝM SPÔSOBOM…
  • Zmes rozdeľ do dvoch džbánov. Do jedného z nich pridaj vitamín E ako konzervant a tiež čajovníkový esenciálny olej, tak aby malo mydlo osviežujúcu vôňu.
  • Do druhého džbánu pridaj bentonitový íl a znova šľahaj obe zmesi, kým nedosiahneš jednotnú štruktúru.
  • Naplň formu striedaním dvoch zmiešaných farieb. Na tvarovanie vrchnej časti môžeš použiť lyžicu a ak chceš, môžeš posypať vrch sušenými kvetmi, ako je nechtík a olivové listy.
  • Nechajte mydlo zaschnúť 24 hodín a potom ho nakrájajte na tyčinky veľkosti, ktorú preferujete. S uvedenými množstvami získate 10 neuveriteľných kusov mydla.
  • Nakoniec je dôležité, aby sa mydlá nechali vytvrdnúť 40 dní, aby sa dosiahli čo najlepšie výsledky. Buďte trpezliví, bude to stáť za to..!

A to je všetko. Teraz je bentonitové ílové mydlo pripravené na starostlivosť a rozmaznávanie tvojej pokožky. Nezabudni sa s nami podeliť o svoje výsledky a zanechať komentár nižšie. Uvidíme sa v ďalšom príspevku!

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right