Glycerínové mydlo

Glycerínové mydlo je jedným z najlepších mydiel na každodenné čistenie pokožky. Vďaka jeho vlastnostiam a pomeru kvality a ceny si ho mnohí vyberajú na udržanie čistej a zdravej pokožky.
Spoznaj všetky výhody glycerínového mydla a vyrob si doma vlastné mydlo! Na tomto blogu nájdeš desiatky receptov na výrobu od jednoduchých kociek glycerínového mydla až po zábavné a originálne návrhy – všetko, čo potrebuješ vedieť o glycerínovom mydle, nájdeš tu!

subcat bl pt sabonetes glicerina

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Glycerínové mydlo

Glycerínové mydlo

Je rastlinné mydlo, vyrobené z glycerínu, zložky, ktorá vyniká svojimi hydratačnými a zvlhčujúcimi vlastnosťami. Je to priehľadná a viskózna tekutina rastlinného pôvodu, ktorá má pre pokožku viacero výhod. Preto sa používa nielen ako zložka mydla, ale často sa používa aj v krémoch, sérach…
Výroba mydla podľa typu vašej pokožky je jednou z veľkých výhod voľby domácich výrobkov. Stačí si len vybrať materiály, ktoré najlepšie vyhovujú potrebám, a pustiť sa do práce!

Už vieme, čo to je a odkiaľ sa získava, teraz sa pozrime, aké sú jeho hlavné výhody, dozvieme sa viac o tomto mydle!

Výhody

Jednou z jeho mnohých výhod je, že glycerínové mydlo je neutrálne, t. j. jeho pH je rovnaké ako pH pokožky. Vďaka tomu nie je agresívne, takže nespôsobuje podráždenie, svrbenie ani olupovanie pokožky. Pomáha tomu aj skutočnosť, že neobsahuje živočíšne tuky a je hypoalergénne, čo zabraňuje tomu, aby spôsobovalo alergické reakcie alebo vyrážky. Preto je glycerínové mydlo ideálne pre všetky typy pokožky: citlivú, suchú, s problémami s dermatitídou alebo ekzémom…
Toto mydlo vyniká aj ako hydratačný prostriedok: udržiava prirodzenú vlhkosť pokožky, vďaka čomu je hydratovaná a vyživená. Ako vieme, dobrá hydratácia je nevyhnutná na to, aby pokožka vyzerala hladko a nestrácala pružnosť, čím sa odďaľuje výskyt vrások a mimických liniek.
Z tohto dôvodu je glycerínové mydlo ideálne pre zrelú a suchú pokožku, pretože ju pomáha hydratovať a bojuje aj proti problémom spôsobeným suchosťou: pnutie, šupinatenie, svrbenie… Jeho hydratačná schopnosť znamená, že hydratuje od najhlbších vrstiev, čím pomáha tieto stavy napraviť.
Je ideálny nielen pre suchú pokožku, ale aj pre pokožku s ekzémom a dermatitídou. Jeho hydratačné účinky a neutrálne pH sú v týchto prípadoch dokonalou kombináciou. Ľudia trpiaci týmito stavmi preto môžu glycerínové mydlo používať denne, pretože pokožku vyčistí, ale nepoškodí ju.

Mastná pleť

Glycerínové mydlo je tiež spojencom mastnej pleti. Dôvod? Čistí do hĺbky a odstraňuje nečistoty, ktoré spôsobujú pupienky a čierne bodky. Preto je glycerínové mydlo nevyhnutnou súčasťou čistiacej rutiny mastnej pleti.

Ak chceme využiť všetky tieto vlastnosti glycerínového mydla, odporúčame si ho vyrobiť doma. Jeho výroba je veľmi jednoduchá a možno ho prispôsobiť a obohatiť podľa potrieb tvojej pokožky.
Napríklad v prípade zrelej pleti je skvelou možnosťou zakomponovať do glycerínového mydla výťažky z rastlín s účinkami proti starnutiu, ako je mak alebo arnika. Ak chceme zvýšiť hydratačný účinok glycerínového mydla, môžeme sa rozhodnúť pre výťažok z ovsa a získame mydlo, ktoré je ideálne pre suchú pokožku.
V prípade mastnej pokožky je skvelou možnosťou obohatiť glycerínové mydlo o prírodné zložky, ktoré majú vlastnosti absorbovať prebytočný maz, ako sú íly, aktívne uhlie alebo organická síra.
V internetovom obchode Gran Velada nájdeš všetky materiály, ktoré potrebuješ na výrobu vlastného glycerínového mydla – je to naozaj jednoduché! V skutočnosti to s receptami na glycerínové mydlo, ktoré nájdeš na našom blogu, bude naozaj jednoduché. Budeš si môcť pozrieť návody, v ktorých ti ukážeme, ako krok za krokom vyrobiť glycerínové mydlo. Takže to môžeš ľahko sledovať bez toho, aby si sa stratil. Okrem toho sú uvedené materiály, ktoré sú potrebné, a presné množstvá každého z nich.

Ako vyrobiť glycerínové mydlo

Recepty na glycerínové mydlo sa pripravujú ľahko a rýchlo. Najskôr je potrebné nakrájať glycerínové mydlo na malé kocky a pomaly ho rozpustiť v mikrovlnnej rúre pri nízkej teplote, aby sa nerozvarilo. Keď je rozpustené, pridáme vôňu, farbu a aktívne zložky. Zostáva už len dobre premiešať zmes, naliať ju do formy a počkať, kým zaschne, a potom ju vyklopiť.

Toto sú základné kroky pre všetky recepty na glycerínové mydlo. Tu objavíš množstvo nápadov na výrobu mydiel s rôznymi tvarmi a vlastnosťami, pozri sa a uplatni naše recepty v praxi, uvidíš, aké je to jednoduché a zábavné!
Okrem toho na našom blogu nájdeš kompletný návod na prípravu glycerínového mydla, kde nájdeš všetky ingrediencie, ktoré môžeš použiť, potrebné pomôcky a kompletné vypracovanie s tipmi a trikmi, aby tvoje glycerínové mydlo bolo úspešné. Je ti k dispozícii úplne zadarmo, stačí, keď sa k nemu dostaneš a odhalíš všetky tajomstvá, ako vyrobiť glycerínové mydlo.

Ak máš akékoľvek otázky, návrhy alebo chceš poradiť, obráť sa na nás prostredníctvom sekcie komentárov tohto blogu, alebo e-mailom na adrese support@granvelada.sk.

V prípade že sa ho chceš naučiť vyrábať, nenechaj si ujsť naše návody. Sú bezplatné a všetky spĺňajú dva predpoklady: aby sa dali ľahko vyrobiť a aby boli praktické a užitočné. To znamená, že konečný výsledok môžeš využiť a využívať vlastnosti glycerínového mydla, ktoré sme spomenuli vyššie.

Domáce glycerínové mydlo

Výroba domáceho mydla s glycerínom má ešte jednu výhodu: na výrobe sa môžu podieľať aj deti. V skutočnosti je to skvelé rodinné remeslo. Malé deti sa doma skvele zabavia pri výrobe mydiel, ktoré potom môžu použiť do kúpeľa. A ako už vieme, domáce mydlo s glycerínom je skvelé pre všetky typy pokožky, dokonca aj pre detskú.

Domáce mydlo s glycerínom sa môže stať aj ideálnym darčekom ku Dňu matiek, Dňu otcov, na svadby, krstiny, sväté prijímanie… A môžeš si vyrobiť naozaj prekvapivé a originálne vzory a čo je najlepšie: s blahodarnými účinkami na starostlivosť o pleť.

Trúfni si vyrobiť vlastné glycerínové mydlo a vychutnaj si ho!