velas en polvo fluorescentes 2
Dekoratívne sviečky, Vyrobiť sviečky, Žiadna kategória

Vyrob si dekoratívne práškové sviečky krok za krokom

Ak hľadáš kreatívny a vzrušujúci spôsob, ako ozdobiť svoj domov alebo ponúknuť jedinečný darček, práškové sviečky sú ideálnou voľbou. V tomto komplexnom sprievodcovi ti ukážeme, ako vyrobiť tieto krásne práškové…

Vyrob si dekoratívne práškové sviečky krok za krokom

Ak hľadáš kreatívny a vzrušujúci spôsob, ako ozdobiť svoj domov alebo ponúknuť jedinečný darček, práškové sviečky sú ideálnou voľbou. V tomto komplexnom sprievodcovi ti ukážeme, ako vyrobiť tieto krásne práškové sviečky, ktoré sú nielen pútavé, ale aj jednoduché na výrobu. Priprav sa na to, že sa ponoríš do vzrušujúceho sveta výroby sviečok!

Sviečky boli vždy krásnym spôsobom osvetlenia a výzdoby priestorov. V tomto recepte sa naučíme, ako vyrobiť práškové sviečky, ktoré sú zároveň fluorescenčné, pomocou práškového vosku a špeciálnych farbív, ktoré poskytujú jedinečný efekt svietenia v tme. Či už chceš svojmu domovu dodať magický nádych, alebo vytvoriť osobité darčeky, tieto sviečky určite zaujmú každého.

Práškové sviečky sú ideálne na výrobu s deťmi

Práškové sviečky sú bezpochyby ideálnou voľbou na výrobu s deťmi, pretože nevyžadujú zahrievanie vosku, vďaka čomu sú bezpečnejšie a ľahšie sa s nimi počas tvorivého procesu manipuluje. Samozrejme, dôrazne odporúčame, aby boli deti počas celého procesu strážené, ale s minimálnou starostlivosťou je to ručná práca, ktorá je pre ne úplne bezpečná.

Tu nájdeš zoznam ingrediencií a všetky informácie, ktoré potrebuješ na vytvorenie vlastných jedinečných a oslnivých fluorescenčných práškových sviečok. Od výberu farieb až po liatie vosku je každý krok príležitosťou na vyjadrenie vlastnej kreativity a osobného štýlu. Bav sa pri vytváraní sviečok, ktoré rozžiaria tvoje večery úplne novým spôsobom! Pripravili sme pre teba videonávod s receptom, aby ti nič neuniklo…

Aké materiály potrebuješ na výrobu fluorescenčných práškových sviečok?

Pred začatím sa uisti, že máš po ruke všetky potrebné materiály, nezabudni, že všetky tieto materiály máš k dispozícii v internetovom obchode Gran Velada :

  • Práškový vosk
  • Fluorescenčné tekuté farbivo (napr. pistáciová zelená, oranžová, ružová atď.)
  • Aromatická esencia podľa vlastného výberu
  • Voskovaný knôt 6-7 cm
  • Mini poháre s korkom
  • Držiak knôtu
  • Drevená podpera pre knôty
  • Okrúhle nálepky na držiak knôtu

Ako vyrobiť fluorescenčné práškové sviečky krok za krokom

Krok 1: Príprava vosku

Začni odvážením 30 gramov práškového vosku. Toto množstvo bude stačiť na vytvorenie sviečky v jednom z mini pohárikov. Pridáj tekuté fluorescenčné farbivo podľa vlastného výberu a niekoľko kvapiek vonnej esencie pre dotyk vône. Všetko starostlivo premiešaj, kým sa vosk, farbivo a vôňa úplne nespoja.

Krok 2: Príprava knôtov

Voskované knôty nakrájaj na dĺžku 6-7 cm. Aby sviečka mala stabilný a dlhotrvajúci plameň, odporúča sa použiť o niečo väčší knôt ako zvyčajne.

Krok 3: Montáž knôtu

Na držiak knôtu pripevni okrúhlu nálepku a do stredu umiestni knôt. Potom vlož držiak knôtu s knôtom do jedného z minipohárikov a zaisti ho dreveným držiakom. Uisti sa, že knôt je v pohári vycentrovaný a rovný.

Krok 4: Pridanie vosku

Keď je všetko na svojom mieste, začni opatrne pridávať pistáciovo zelený vosk (alebo inú farbu podľa vlastného výberu) do pohára. Pri ukladaní vosk zľahka stlač, aby sa zabránilo vzniku vzduchových bublín a uisti sa, že vosk dobre priľne ku knôtu.

Krok 5: Vytváranie variácií

Ak chceš vytvoriť rôzne fluorescenčné sviečky, jednoducho zopakuj postup s rôznymi farbami vosku a vôňami. Môžeš experimentovať s farbami, ako je oranžová, ružová, lososová a žltá, a vytvoriť tak živú a pútavú kolekciu sviečok.

Časté otázky

Koľko sviečok môžem vyrobiť z 1 kg voskového prášku?

Z 1 kg voskového prášku pripravíš približne 33 mini pohárov fluorescenčných sviečok.

Je bezpečné používať fluorescenčné farbivá na sviečky?

Áno, fluorescenčné farbivá špeciálne navrhnuté pre sviečky sú bezpečné. Je však dôležité dodržiavať pokyny výrobcu a neprekračovať odporúčané množstvo.

Môžem si prispôsobiť intenzitu farby sviečok?

Samozrejme! Môžeš experimentovať s množstvom tekutého farbiva, ktoré pridáš, a tak dosiahnuť požadovanú intenzitu farby svojich sviečok.

Ako dlho vydržia fluorescenčné sviečky?

Jas fluorescenčných sviečok sa môže meniť, ale zvyčajne trvá niekoľko hodín než postupne začne vyhasínať.

Môžem do sviečok pridať ďalšie prísady, napríklad trblietky?

Áno, svoje sviečky si môžeš prispôsobiť pridaním prísad, ako sú trblietky, ktoré im dodajú extra lesk.

Musím pri tomto procese vosk zahriať?

Nie, jednou z výhod práškových sviečok je, že nemusíš vosk zahrievať. Vďaka tomu sú ideálne na prípravu doma, dokonca aj s deťmi.

Práškové sviečky v dvoch farbách. Ako na to?

Jednoduché, rýchle na výrobu a veľmi pútavé, to sú práškové sviečky, ktoré ti odporúčame vyrobiť v tomto druhom návode. Skombinuj farby, ktoré sa ti najviac páčia, a navrhni dekoratívne práškové sviečky, ktoré sú ideálne na výzdobu akejkoľvek miestnosti v tvojom dome! Sú tiež skvelou voľbou na darčeky a dokonca aj na predaj na jarmokoch a trhoch.

Sviečky v prášku majú dve hlavné vlastnosti: sú pútavé a veľmi originálne a navyše sa veľmi ľahko vyrábajú ručne, pretože parafín nie je potrebné roztápať. Stačí ho len zafarbiť! Preto sú aj veľmi rýchle na výrobu.

Sviečky v prášku
Sviečky v prášku krok za krokom

Všetky potrebné materiály na výrobu práškových sviečok doma sú k dispozícii v internetovom obchode Gran Velada . Nájdeš tu širokú škálu kvalitných surovín na výrobu svojich sviečok.

Sviečky z práškového granulátu

Toto je úplný zoznam materiálov potrebných na výrobu práškových granulovaných sviečok:

Na výrobu tohto typu práškových sviečok sa používa špeciálny parafín, ktorý sa predáva vo veľmi malých granulkách. Tento parafín je ideálny na výrobu jednoduchých sviečok v skle, v rôznych farebných vrstvách. Hlavná výhoda? Veľmi ľahko sa používa, pretože sa nerozpúšťa. Jednoducho ho zafarbíš a vytvoríš farebné vrstvy.

Spolu s parafínom sú hlavnými protagonistami receptu práškové pigmenty na sviečky, pretože vďaka nim dokážeme vytvoriť rôzne farebné vrstvy. V obchode Gran Velada máš k dispozícii širokú paletu farieb. Ide o koncentrované pigmenty, ktoré sú veľmi účinné. Stačí pár kvapiek na dosiahnutie intenzívnej farby. Tieto pigmenty neucpávajú knôt a farba časom nestráca intenzitu. Paleta obsahuje prírodné farby, oranžové, ružové, červené, fialové, modré, zelené… Ide o pestré tóny, s ktorými si môžeš vyrobiť krásne práškové sviečky v rôznych odtieňoch. S rovnakým pigmentom sa môžeš dostať od svetlých tónov až po výraznejšie a intenzívnejšie. Všetko závisí od toho, koľko farbiva pridáš.

Sklenená nádoba, ktorú si vyberieš, bude ďalším výrazným prvkom tvojich sviečok. Môžeš sa rozhodnúť pre klasické poháre, ako v tomto príklade, alebo iné nádoby, napríklad vázy, vintage nádoby, zaváracie poháre… Všetko závisí od výsledku, ktorý chceš dosiahnuť! Chceš práškové sviečky s elegantným, rustikálnym, moderným či minimálnym nádychom?… Možností je veľa!

V tomto prípade neodporúčame používať aromatickú esenciu, pretože môže zapiecť parafínový prášok a výsledok by nebol taký bezchybný.

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right