foto rebeca con ninos
Vytvorte mydlá, Žiadna kategória

Nauc sa vyrabat mydlo s detmi jednoducho a zabav sa doma

Radi ťa naučíme, ako postupovať pri výrobe ručných prác alebo tvorivých dielní s deťmi. Dnes ťa naučíme, ako vyrabat mydlo s detmi jednoducho a zábavne. Veľmi jednoduché mydlo, ktoré budú…

Nauc sa vyrabat mydlo s detmi jednoducho a zabav sa doma

Radi ťa naučíme, ako postupovať pri výrobe ručných prác alebo tvorivých dielní s deťmi. Dnes ťa naučíme, ako vyrabat mydlo s detmi jednoducho a zábavne. Veľmi jednoduché mydlo, ktoré budú radi používať a ktorého výroba ich bude baviť.

V tomto článku sa dozvieš, ako si s deťmi užiť zábavný remeselný program a vytvoriť krásne a voňavé mydlá. Dozvedia sa o procese výroby mydla a zároveň sa zabavia a podporia svoju kreativitu. Poďme sa vrhnúť do tohto vzrušujúceho dobrodružstva!

Nielenže si užijú proces tvorby, vyrobené mydlá budú môcť aj používať. Pre všetkých to bude vzrušujúci a poučný zážitok.

Výhody ručných prác a tvorivých aktivít pre deti

Skôr než sa ponoríme do sveta výroby mydla, je dôležité zdôrazniť výhody, ktoré ručné práce a tvorivé činnosti deťom prinášajú. Tieto činnosti podporujú rozvoj motorických zručností, podnecujú predstavivosť, podporujú koncentráciu a trpezlivosť a posilňujú rodinné puto zdieľaním výnimočných chvíľ. Okrem toho sa dozvedia o výrobných procesoch a význame výrobkov, ktoré používame v každodennom živote.

Bezpečnostné opatrenia a dohľad dospelých

Pred začatím akejkoľvek činnosti s deťmi je nevyhnutné zvážiť bezpečnosť. Aj keď je výroba mydla s deťmi bezpečná a zábavná, mali by sa dodržiavať určité bezpečnostné opatrenia. Nezabudni, že by sa malo všetko vždy vykonávať pod dohľadom zodpovednej dospelej osoby. V tomto prípade budeme používať mikrovlnnú rúru a zohrievať glycerínové mydlo, preto musíme zabrániť prípadným popáleninám detí. Bezpečnosť je vždy na prvom mieste.

Sú glycerínové mydlá bezpečné…?

Potvrdzujem, že áno, glycerínový mydlový základ, z ktorého sa tieto mydlá vyrábajú, je už zmydelnený, to znamená, že sa môže použiť okamžite a že nepotrebujeme žieravú sódu ani žiadny iný dráždivý výrobok. Tieto základy sú nevyhnutné na vytvorenie kvalitných glycerínových mydiel. Ich použitie je veľmi jednoduché: stačí ich nakrájať, roztopiť, prispôsobiť a naliať do formy. V priebehu niekoľkých minút budeš mať glycerínové mydlá hotové.

Materiály potrebné na výrobu mydla s deťmi

Skôr ako sa pustíme do receptov na mydlá, musíme si zaobstarať potrebné materiály. Všetky materiály potrebné na výrobu mydiel nájdeš v online obchode Gran Velada. Ide o spoločnosť, ktorá sa špecializuje na predaj materiálov na výrobu všetkých druhov olejových mydiel, tekutých mydiel a glycerínových mydiel, o ktorých sme hovorili v tomto príspevku. Spoločnosť Gran Velada sa špecializuje aj na bezplatné školenia, a preto má k dispozícii bezplatnú príručku vo formáte PDF, s ktorou sa môžeš naučiť vyrábať mydlá od 0. V príručke vo formáte PDF sa dozvieš o všetkých potrebných materiáloch, bezpečnostných opatreniach, dobrom úvode do tohto sveta a najjednoduchších receptoch pre začiatočníkov… Môžeš si ju stiahnuť kliknutím na nasledujúci obrázok, ktorý ťa odkáže na stránku na bezplatné stiahnutie…

S týmito materiálmi môžeš začať dobrodružstvo vyrábania mydla so svojimi deťmi . Ak máš akékoľvek otázky týkajúce sa materiálov alebo prísad, neváhaj nás kontaktovať na soporte@granvelada.com . Radi ti pomôžeme.

Recept 1: Mydlá s formami na ryby

Prvý recept, ktorý ti predstavujeme, je recept, ako vyrobiť mydlá s formami na ryby. Táto možnosť je ideálna na leto a dovolenku.

Tu sú kroky na vytvorenie týchto zábavných mydiel:

  1. Krok 1: Nakrájaj 60 g mydlového základu s bambuckého masla a roztop ho v mikrovlnnej rúre bez varu.
  2. Krok 2: Pridaj aromatickú esenciu morských rias a dobre premiešaj.
  3. Krok 3: Pridaj mätové a žuvačkové ružové glycerínové farbivá do rôznych nádob na mydlo.
  4. Krok 4: Postriekaj alkoholom, aby sa rozptýlili bublinky a nalej do foriem v striedavých vrstvách farieb.
  5. Krok 5: Opäť postriekaj alkoholom, nechaj asi 5 minút vychladnúť, vyber z formy a voilà!

Tieto mydlá v tvare rýb budú v kúpeľni hitom. Deti ich budú radi používať a užívať si ich osviežujúcu vôňu. Ponor sa do morského sveta s týmito farebnými výtvormi!

Recept 2: Mydlá s menami tvojich detí…

Toto umelecké dielo je zábavné a veľmi roztomilé a deti ho budú milovať… Pri tomto recepte si môžeš kúpiť kompletnú súpravu, a tak nemusíš kupovať materiály zvlášť…

Nezabudni dodržiavať bezpečnostné pokyny a vždy dohliadaj na deti. Ak si chceš pozrieť kompletný príspevok o mydlách s menami, môžeš si ho pozrieť na tomto odkaze.

Krok za krokom

  1. Krok 1: Nakrájaj 8 g bieleho mydlového základu na každé písmeno, ktoré nesie meno dieťaťa a roztop ho v mikrovlnnej rúre bez varu.
  2. Krok 2: Pridaj aromatickú esenciu, ktorá sa ti najviac páči.
  3. Krok 3: Pridaj kvapku glycerínového mydlového farbiva. Nezabudni, že po zmiešaní s bielym základom získa krásny pastelový tón.
  4. Krok 4: Ak chceš vytvoriť farebný gradient, začni pridaním jednej kvapky farby do zmesi. Pri každom písmene, ktoré chceš vytvoriť, by si mal potom pridať trochu viac…
  5. Krok 4: Keď naleješ všetko mydlo do formy, postriekaj ho alkoholom, aby sa rozptýlili bublinky.
  6. Krok 5: Popusti uzdu svojej fantázii. Znova postriekaj alkoholom, necháj asi 5 minút vychladnúť, rozbal a voila!

Recept 3: Zábavné tvarované mydlá

Ak existuje niečo, čo je zábavné a oživí kúpeľňu, sú to tvarované mydlá. Môžeš ich vyrobiť v tvare zvieratiek, bábik, koláčikov, tabuliek so správami… Navyše, s týmto typom mydla môžeš najmenších naučiť, aké dôležité je umývať si ruky, pretože ich tvary tento proces urobia zábavnejším.

Tento príspevok o výrobe mydla s kompletnými tvarmi si môžeš pozrieť v tomto odkaze..

Ďalej ti ukážeme, ako vyrobiť tieto očarujúce tvarované mydlá. Uži si kúpeľ plný zábavy a kreativity. Začníname…!

V treťom recepte sa naučíme vyrábať tvarované mydlá, s farbami a esenciami. Táto možnosť dá deťom možnosť experimentovať s rôznymi formami. V Gran Velade máme viac ako 2000 rôznych formičiek… Pozri si ich a vyber si tú, ktorá sa ti najviac páči…

Pri vytváraní týchto krásnych mydiel postupuj podľa týchto krokov:

  1. Krok 1: Nakrájaj 60 g mydlového základu s bambuckým maslom a roztop ho v mikrovlnnej rúre bez varu.
  2. Krok 2: Pridaj aromatickú esenciu podľa vlastného výberu a dobre premiešaj.
  3. Krok 3: Rozdeľ mydlo do rôznych nádob a do každej pridaj inú farbu.
  4. Krok 4: Postriekaj alkoholom, aby sa rozptýlili bublinky a nalej ho do foriem v striedavých vrstvách farieb.
  5. Krok 5: Znova postriekaj alkoholom, nechaj asi 5 minút vychladnúť, vyber z formy a vychutnaj si lahodné arómy!

Pomocou tohto receptu môžeš vytvoriť mydlá v ľubovoľnom tvare a s rôznymi farbami a vôňami. Nechaj svoje deti vybrať si svoje obľúbené kombinácie a sleduj, ako sú ohromené výsledkami.

Recept 4: Perleťové mramorové mydlá

Štvrtý recept je ideálny na popustenie uzdy svojej fantázii. Naučíme sa vyrábať mydlá v tvare guľôčok s prímesou perlete. Tieto mydlá budú pre deti hitom.

Začneme výrobou mydlových guličiek.

  • Krok 1 Roztop 150 g mydla na kryštálovej báze v mikrovlnnej rúre.
  • KROK 2 Po roztopení pridaj niekoľko kvapiek nepriehľadného bieleho farbiva a dobre premiešaj. V mažiari alebo inej nádobe rozpusti jedno z práškových farbív, ktoré nemigrujú, s niekoľkými kvapkami 96º alkoholu a dobre premiešaj, kým to nebude homogénne a bez hrudiek.
  • Krok 3 Do rozpusteného mydla pridaj disperzné potravinárske farbivo a dobre premiešaj.
  • Krok 4 Naplň formu guľôčkami, postriekaj 96º alkoholom, nechaj vychladnúť a vyber ho z formy. Túto operáciu musíš zopakovať aj so zvyškom farieb. Ďalším krokom bude výroba mydlovej tyčinky.
  • Krok 5 Vezmi rúrkovú formu, nanes na ňu separačný prostriedok a polož ju na čistý a hladký povrch.
  • Krok 6 Roztop zvyšok mydlového základu v mikrovlnnej rúre. Keď bude tekutý, nalej z neho trochu do rúrkovej formy a nechaj ju vychladnúť. Takto sa stane dobrým základom a nebude sa odlepovať. Zhromaždi všetky farebné mydlové guľôčky a nastriekaj ich 96º alkoholom.
  • Krok 7 Roztopený základ, keď už nie je veľmi horúci, zmiešaj s farebnými guličkami a naplň formu. Po úplnom vychladnutí mydlo rozbaľ a nakrájaj na kocky. Máš hotové mydlo s inklúziami guľôčok.

Ako môžeš vidieť, ide o veľmi vtipné a originálne mydlo, s ktorého prípravou môžu pomôcť aj deti. Uži si vytváranie vlastného mramorového mydla..!

Nechaj kreativitu plynúť a nechaj sa prekvapiť výsledkami.

Ako vyrobiť mydlo s deťmi krok za krokom

Teraz, keď sme preskúmali rôzne recepty na mydlo, je čas začať. Postupuj podľa týchto všeobecných krokov a prispôsob vyššie uvedené recepty tak, aby vyhovovali tvojim preferenciám:

  1. Krok 1: Nakrájaj a roztop mydlový základ z bambuckého masla v mikrovlnnej rúre bez varu.
  2. Krok 2: Pridaj aromatické esencie, farbivá a akékoľvek ďalšie prísady podľa zvoleného receptu.
  3. Krok 3: Nalej zmes do zábavných alebo špeciálne tvarovaných foriem.
  4. Krok 4: Postriekaj alkoholom, čím sa odstránia bublinky, a nechaj približne 5 minút vychladnúť.
  5. Krok 5: Mydlá opatrne odformuj a obdivuj svoje jedinečné výtvory.

Nezabudni prispôsobiť kroky podľa receptu, ktorý si vyberieš. Kreativita a experimentovanie sú v tomto procese vítané.

Ďalšie tipy na zábavný a bezpečný zážitok

Tu je niekoľko ďalších tipov, vďaka ktorým bude tvoja výroba mydla s deťmi ešte zábavnejšia a bezpečnejšia:

  • Vždy používaj kvalitné suroviny, ktoré sú pre deti bezpečné, ako napríklad tie, ktoré ponúka Gran Velada.
  • Udržuj čisté a organizované prostredie, aby sa predišlo nehodám.
  • Povzbudzuj deti k tomu, aby sa rozhodovali samé a boli kreatívne pri výbere farieb, tvarov a vôní.
  • Uisti sa, že si deti pred a po výrobe mydla dobre umyjú ruky.
  • Pozorne sleduj proces, najmä keď je mydlový základ zahriaty.
  • Uži si tento proces a oslavuj výtvory svojich detí.

Dodržiavaním týchto tipov budeš mať s deťmi bezpečný a nezabudnuteľný zážitok pri vytváraní krásnych mydiel.

Súvisiace činnosti a ručné práce

Okrem toho, že sa s deťmi naučíš vyrábať mydlo, existuje mnoho ďalších súvisiacich aktivít a ručných prác, ktoré môžeš spolu s deťmi preskúmať. Niektoré nápady zahŕňajú vytváranie vonných sviečok , výrobu bômb do kúpeľa alebo dokonca výrobu produktov osobnej starostlivosti .

Popusti uzdu svojej fantázii a objav nové spôsoby, ako stimulovať kreativitu a stráviť kvalitný rodinný čas.

Uži si výrobu mydiel so svojimi deťmi

Na záver možno povedať, že jednoduchá výroba mydiel s deťmi je zábavná a vzdelávacia činnosť, ktorá posilní rodinné puto a podnieti kreativitu najmenších. Prostredníctvom rôznych receptov a experimentov budú môcť objaviť fascinujúci svet výroby mydla a spoznať procesy výroby produktov, ktoré používame v každodennom živote.

Nezabudni dodržiavať bezpečnostné opatrenia a na deti neustále dohliadať. Uži si zábavu a radosť z tvorby jedinečných mydiel spolu s deťmi. Konečným výsledkom budú krásne, voňavé a dlhotrvajúce mydlá, ktoré budú radi používať!

Výroba mydiel s deťmi
Výroba mydiel s deťmi krok za krokom

Často kladené otázky o výrobe mydla s deťmi (FAQ)

Tu je niekoľko často kladených otázok o výrobe mydla s deťmi:

  1. Je bezpečné vyrábať mydlo s deťmi? Áno, výroba mydla s deťmi je bezpečná, pokiaľ sa dodržia náležité opatrenia a vykonáva sa pod dohľadom zodpovednej dospelej osoby.
  2. Aké bezpečnostné opatrenia by som mal vziať do úvahy pri výrobe mydla s deťmi? Je dôležité zabrániť popáleniu detí pri používaní mikrovlnnej rúry a pri manipulácii s horúcim mydlom. Okrem toho je potrebné zabezpečiť, aby boli použité materiály bezpečné vzhľadom na ich vek.
  3. Aké sú výhody výroby mydla s deťmi? Výroba mydla s deťmi podporuje rozvoj motoriky, stimuluje predstavivosť, podporuje koncentráciu a upevňuje rodinné puto.
  4. Aké materiály potrebujem na výrobu mydla s deťmi? Medzi základné materiály patrí mydlový základ, farbivá, vône a formy. Špecifické materiály sa však môžu líšiť v závislosti od zvoleného receptu.
  5. Kde nájdem viac nápadov a receptov na ručné práce s deťmi? Ďalšie nápady a recepty na ručné práce s deťmi nájdeš na našich kanáloch sociálnych médií, ako sú Facebook, Twitter, Google+ a Pinterest. Tiež môžeš odoberať náš kanála YouTube pre ďalší súvisiaci obsah.

Dúfame, že sa ti výroba týchto roztomilých mydielok s deťmi bude páčiť! Ak máš akékoľvek ďalšie otázky, neváhaj sa opýtať. Sme tu, aby sme ti pomohli!

Ako vidíš, výroba mydielok s deťmi je veľmi jednoduchá a na dosah! Pri ohrievaní mydlového základu v mikrovlnnej rúre dávaj pozor, aby sa deti nepopálili, to je jediné nebezpečenstvo, ktorému sa treba vyhnúť. Pri príprave nehrozia žiadne iné nebezpečenstvá. Ak sa ti tento príspevok páčil a chceš sa dozvedieť viac o výrobe mydla s deťmi, nezabudni navštíviť naše kanály sociálnych médií: Facebook, twitter, google+ a Pinterest, ako aj náš kanál YouTube.

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right