kit jabon con nombre 2
Glycerínové mydlo

Sada na Mydlo s menom

Mydlové písmená sú originálnym a praktickým darčekom, ktorý môžeš darovať ako suvenír pri svätom prijímaní, krstinách a dokonca aj na svadbe. Sú veľmi módne a veľmi ľahko sa vyrábajú doma!…

Sada na Mydlo s menom

Mydlové písmená sú originálnym a praktickým darčekom, ktorý môžeš darovať ako suvenír pri svätom prijímaní, krstinách a dokonca aj na svadbe. Sú veľmi módne a veľmi ľahko sa vyrábajú doma! Ich domácou výrobou si môžeš osobne upraviť mydlo s menom podľa svojich predstáv, pričom si môžeš vybrať od farby a vône až po obal.

Ako vyrobiť písmená z glycerínového mydla

Ako vyrobiť nápisové mydlá

Na vyrobenie vlastných glycerínových mydiel s menom potrebuješ len päť ingrediencií. Preto sú aj ekonomickým darčekom. Nižšie ti krok za krokom ukážeme, ako si vyrobiť mydlá s menami a ako ich personalizovať. Nedávno sme pre teba pripravili aj súpravu all-inclusive so všetkými potrebnými prísadami, aby bola pre teba výroba úplne bezproblémová.

Mydlá s nápisom

Ak premýšľaš, čo darovať svojmu dieťaťu na sväté prijímanie, mydielka s nápismi na prvé sväté prijímanie sú skvelou voľbou. Dôvody? Dajú sa vyrobiť doma, sú lacné a výsledok je veľmi originálny a pútavý.

Najlepšie zo všetkého je, že do výroby môžeš zapojiť celú rodinu. Tvoje dieťa si bude môcť vybrať farby, ktoré sa mu najviac páčia, a svoju obľúbenú vôňu. Takto budú mať darček na sväté prijímanie vyrobené podľa vlastných predstáv.

Keďže výroba mydla s menami je jednoduchý postup, deti sa budú môcť zúčastniť na procese výroby. Uršite ich to veľmi nadchne!

Krásnym obalom môžeš dosiahnuť, aby tvoje mydlá s menom vyzerali skvele. Pokiaľ ide o obal, existujú rôzne možnosti, ktoré ti neskôr ukážeme.

Mydlá s krstnými menami

Ďalšou možnosťou je vyrobiť tieto mydlá s krstnými menami. V tomto prípade sa môžeš rozhodnúť pre pastelové odtiene a detské esencie, ktoré veľmi ladia s témou oslavy. Ak chceš, aby si tvoji hostia uchovali jedinečnú pamiatku na krst tvojho dieťaťa, mydlá s krstnými menami ti to pomôžu dosiahnuť.

Ako vyrobiť mydlo s menom

Aké materiály potrebujeme na výrobu mydiel s názvom?

Biele mydlo na glycerínovej báze bez sls, 7 gramov na písmeno.

Bielý základ na výrobu glycerínového mydla, ktoré neoxiduje a nežltne. Okrem toho tento základ neobsahuje laurylsulfát sodný. Jeho použitie je veľmi jednoduché: stačí ho nakrájať, rozpustiť, pridať vonnú esenciu, farbivo a účinné látky a naliať do formy. Takto jednoducho si vyrobíš vlastné 100% personalizované mydlá. Keďže mydlo neoxiduje, môžeš doň pridať akúkoľvek aromatickú esenciu bez obáv, že mydlo zožltne. Predáva sa v praktickom, kvalitnom, hermeticky uzavretom a veľmi odolnom vrecku.

Smaragdové tekuté farbivo

Smaragdovo zelené tekuté farbivo na glycerínové mydlo. Veľmi jednoduché a pohodlné použitie! Stačí pridať niekoľko kvapiek tohto tekutého farbiva do rozpusteného základu na zafarbenie mydiel a získaš efektné a veľmi pútavé výtvory! Toto tekuté farbivo, ktoré si môžeš kúpiť v Gran Velada, je rozpustné vo vode a predáva sa pripravené na použitie. Pomocou tejto farby môžeš získať od svetlých až po intenzívnejšie tóny. Všetko závisí od množstva farbiva, ktoré pridáš, a od glycerínového mydlového základu, ktorý použiješ. Transparentné alebo priehľadné základy vedú k jasným a žiarivým farbám; biele alebo nepriehľadné základy vedú k pastelovým odtieňom. Ak chceš mať živé farby a tvoje mydlá majú byť nepriehľadné, pridaj kvapku nepriehľadného bieleho farbiva. Objav celý sortiment glycerínových mydlových farbív Gran Velada!

Esencia s vôňou cukrovej vaty

Sladké, teplé a púdrové tóny, to je cukrová esencia, ktorá sa dá kúpiť v Gran Velada. Je to vôňa, ktorá nám pripomína detstvo a má intenzívnu vôňu spáleného cukru. Táto vôňa, ktorú si môžeš kúpiť v našom internetovom obchode, je ideálna na použitie ako kozmetická prísada a parfumová prísada do krémov, mydiel, gélov, masiek…. Okrem toho ti cukrová esencia pomôže pri výrobe parfumov, osviežovačov vzduchu, kadidla… Je koncentrovaná a univerzálna. Môžeš ju použiť na prevoňanie nekonečného množstva domácich vypracovaní. Zaobstaraj si ju a využi ju naplno! Túto vôňu si zamiluješ.

Forma na písmena

Formy na písmenká, s ktorými môžeš vyrábať rôzne elaboráty, ako napríklad mydlo, čokoládu, čokoládové písmenká…  V Gran Velada môžeš nakúpiť kvalitné formy na písmenká za dobrú cenu. Ak hľadáš formu na písmena, si na správnom mieste. Táto forma je odolná a flexibilná. Je tiež nepriľnavá. Pozostáva zo 48 veľkých písmen a umožní ti pracovať s rôznymi materiálmi. Na vyrobenie mydlových písmen budeš potrebovať: glycerínový mydlový základ, tekuté farbivo, aromatickú esenciu a túto formu na mydlové písmená. Budeš si môcť rýchlo a jednoducho vyrobiť mydlové mená, ktoré môžeš darovať ako svadobný darček, darček na krstiny alebo na sväté prijímanie. Kúp si túto formu na písmená a vytvor si vlastné úplne personalizované návrhy! Rozmery každého písmena: 2 x 2 x 1,5 cm. Hmotnosť: 7 g mydla na jedno písmeno

15-hviezdičková forma

Forma 15 hviezdičiek na výrobu mydla. Môžeš ju využiť tuhú kozmetiku a iné remeselné výrobky. Je to silikónová forma, odolná, nepriľnavá a pružná. Nemusíš používať oddeľovací prostriedok. Má 15 dutín v tvare hviezdy, z ktorých sa dá naraz vyrobiť 15 pastiliek. Veľmi ľahko sa s ňou pracuje. Stačí rozpustiť glycerínový mydlový základ, pridať aromatickú esenciu a farbivo na personalizáciu a naplniť formu. Postriekaj 96º alkoholom, aby nevznikali bublinky, a nechaj zaschnúť a odstráň formu. Všetky materiály, ktoré potrebuješ na ich výrobu, nájdeš v Gran Velada. Farba formy sa môže líšiť. Približné rozmery každého mydla: 2,5 x 2,5 x 2 cm

Alkohol 96º

Ak ťa zaujíma na čo sa používa lieh 96º, zistíš, že v domácej kozmetike má viacero využití. Lieh 96º má v kozmetike mnohostranné využitie. Je základným prvkom pri výrobe mikád, parfumov, kolínskych vôd a osviežovačov vzduchu. Na výrobu domáceho mikáda potrebuješ 70 % liehu 96º, ku ktorému pridáte 30 % vonnej esencie. V ďalšom z prípravkov, v ktorých sa používa lieh 96º; v mydlách s glycerínovým základom. Zmes aj forma by sa mali postriekať alkoholom 96º, aby sa zabránilo vzniku bublín.

Koľko písmen mydla môžeš vyrobiť z 1 kg mydlového základu?

Z jedného kilogramu bieleho glycerínového mydlového základu môžeš vyrobiť približne 140 písmen. Urob si zoznam, koľko mydiel potrebuješ. Potom si vypočítaj množstvo mydlového základu, ktoré potrebuješ kúpiť.

Forma na písmena

Naša forma na mydlové písmená je pevná a flexibilná. Je tiež nepriľnavá. Pozostáva zo 48 veľkých písmen a umožňuje prácu s rôznymi materiálmi.

V tomto prípade sme zvolili biely mydlový základ na výrobu mydiel s názvami. Takto získame krásne krycie mydlá v jemných tónoch. Výber jedného alebo druhého základu je vecou vkusu, pretože sa môžeš rozhodnúť aj pre transparentný základ alebo niektorý z ďalších glycerínových mydlových základov, ktoré nájdeš v Gran Velade.

Keď ide o výrobu mydla s názvami, zábavný nádych sa dosiahne pomocou farieb. Naším odporúčaním je používať tekuté farbivá na glycerínové mydlo. Veľmi ľahko sa používajú a sú dostupné v širokej škále farieb. V spoločnosti Gran Velada si môžeš vybrať zo širokej škály odtieňov a vyrobiť mydlá s veľmi pestrými a originálnymi názvami.

Zaobstaraj si vôňu, ktorá sa ti najviac páči, na prevoňanie tvojich mydiel. V internetovom obchode Gran Velada nájdeš viac ako 300 vonných esencií. Okrem toho sú k dispozícii aj kontatypy, čo sú vône, ktoré sú čuchovo v súlade s komerčnými parfumami. Pri rozhodovaní, ktorú vôňu si vybrať, maj na pamäti, že niektoré z nich môžu mydlá stmaviť. Viac informácií o tom nájdeš v informačnom liste výrobku pre každú vôňu.

Ďalším nevyhnutným materiálom na výrobu mydiel s názvami je forma na písmená. Tá Gran Velada je vyrobená zo silikónu, je odolná a pružná. Bude sa s ňou veľmi ľahko pracovať.

Ako vyrobiť mydlo s menom

Mydlá s domácimi názvami

Pozrime sa teraz krok za krokom, ako vyrobiť mydlo s menami. Uvidíš, že je to veľmi jednoduché a dokonca ťa to bude veľmi baviť! Najskôr si pripravíme pracovný priestor tak, aby sme mali po ruke všetky prísady potrebné na výrobu mydla.

Ak máš všetko pripravené, začnime!

Domáce mydlá s názvom communio

Postup na mydlo s menom

Glycerínový mydlový základ nakrájaj na kocky, ako je znázornené na obrázku, a vlož ich do plastového džbánu vhodného do mikrovlnnej rúry. Potom rozpusti mydlo pri nízkej teplote, bez varenia. Tento krok je nevyhnutný, pretože ak mydlo dosiahne veľmi vysoké teploty, môže sa znehodnotiť. Najlepšie je roztápať ho postupne a každú chvíľu premiešať.

Keď je mydlo rozpustené, nalej ho do jednorazového plastového pohára a pridaj vonnú esenciu podľa chuti. Na prevoňanie mydla stačí len niekoľko kvapiek.

Mydlá s domácimi krstnými menami

Zafarbi mydlo s menom

Teraz nastal čas n zafarbenie. Na to stačí pridať niekoľko kvapiek vybraného tekutého farbiva, kým nedosiahneš požadovaný odtieň. Pomocou rovnakého farbiva môžeš získať od pastelových tónov až po oveľa výraznejšie a intenzívnejšie. Všetko závisí od množstva farbiva, ktoré pridáme. To je ideálne na to, aby sme mohli vyrábať mydlá s názvami s pekným gradientom farieb, ktoré začínajú jemnými tónmi a končia inými, oveľa intenzívnejšími.

Pred vyliatím nastriekaj 96º alkohol na písmená formy, ktorú budeme používať. Tým zabezpečíme, že mydlo dokonale prenikne do drážok písmen. Takto budú výsledky lepšie.

Vyplň písmená formy, každé vo zvolenej farbe, a nezabudni opäť nastriekať 96º lieh, aby nevznikali bublinky.

Tento postup budeš musieť opakovať, kým nebudeš mať všetky potrebné písmená.

Ako vyrobiť mydlo s domácimi názvami

V tomto prípade sme sa pre zábavnejší záver rozhodli priložiť malé mydielko v tvare hviezdy alebo medvedíka, v závislosti od oslavy. Príprava je veľmi jednoduchá: mydlo roztopíme, ako sme si vysvetlili, naplníme do formičiek a postriekame 96º alkoholom, aby sme zabránili vzniku bubliniek.

Mená s domácimi mydlami

Všetko, čo musíš urobiť, je počkať, kým postavičky a písmená zaschnú. Potom ich vyber z formy a vytvor kompozície. Keďže ide o silikónové formy, dajú sa ľahko odformovať. Formu trochu prehni a zatlač na zadnú stranu a mydlo sa bez problémov vyberie.

Ručne vyrábané mydlá s názvom

Obal na mydlo s menom

Pre efektnejšie zakončenie nie je nič lepšie ako dobrý obal. V tomto prípade ti ukážeme dve možnosti: balenie alebo napichovanie na špajdle.

Na balenie v tvare cukríkov potrebuješ: čistý celofánový papier, lepiacu pásku a celofánovú pásku. Vystrihni celofánový papier, úhľadne naň polož písmená a uzavri rohy, akoby to bol cukrík. Na ozdobenie urob na každom konci malú stužku.

Ak dávaš prednosť možnosti napichovania, potrebuješ: špajdľovú tyčinku, celofánový papier a rypsovú stuhu. V tomto prípade na špajdľu napichni mydlá tak, aby tvorili názov. Obaľ ich celofánovým papierom a na špajdlovú tyč zaviaže ozdobnou mašľou s rypsovou stuhou. Pomocou závesného štítku pripevneného na špajdľu ich môžeš venovať a uviesť meno svojho dieťaťa a dátum oslavy. Toto je konečný výsledok! Vyzerajú veľmi pekne!

Uvidíme sa čoskoro!

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right