velas bubble corazon con cera de soja 2
Dekoratívne sviečky, Robiť sviečky, Žiadna kategória

Ako vyrobiT sviecky so sojovym voskom v tvare Bubble Heart

Sviečky boli vždy symbolom tepla a pokoja, ale pokiaľ ide o sviečky Bubble Heart, do každého priestoru dodáme nádych lásky a originality. Sviecky so sojovym voskom sú navyše ekologické a…

Ako vyrobiT sviecky so sojovym voskom v tvare Bubble Heart

Sviečky boli vždy symbolom tepla a pokoja, ale pokiaľ ide o sviečky Bubble Heart, do každého priestoru dodáme nádych lásky a originality. Sviecky so sojovym voskom sú navyše ekologické a môžeš im dodať príjemnú vôňu.

V tomto návode ťa naučíme, ako vyrobiť tieto očarujúce sviecky so sojovym voskom, ktoré sú ideálne ako romantický darček alebo dekorácia do tvojho domova. Proces vytvárania týchto sviečok je prekvapivo jednoduchý a obohacujúci.

Začína sa výberom kvalitných materiálov, ako je sójový vosk, známy svojou vysokou teplotou topenia a kompatibilitou s vôňami a farbivami. K tomu sa pridáva špecifická forma v tvare srdca, ktorá je tajomstvom dosiahnutia tohto charakteristického bublinkového vzhľadu.

Prečo si vybrať tvarovateľný sójový vosk na sviecky so sojovym voskom.

Odlievateľný sójový vosk je nielen trvalo udržateľnou a prirodzenou možnosťou, ale ponúka aj čistejšie a dlhšie horenie v porovnaní s tradičnými voskami získanými z ropy. Navyše jej textúra a konzistencia uľahčujú proces odlievania, čo je kľúčový aspekt pre zachovanie jemných detailov sviečok Bubble Corazón.

Jedným z najatraktívnejších aspektov tohto projektu je jeho jednoduchosť. Vďaka jasným inštrukciám a niekoľkým praktickým trikom, ako je použitie separačného prostriedku na formu a správna príprava knôtu, môžu dosiahnuť pôsobivé výsledky aj tí, ktorí ešte nikdy sviečku nevyrábali.

Okrem toho zohráva zásadnú úlohu prispôsobenie; Môžeš experimentovať s rôznymi vôňami, farbami a dekoráciami, aby bola každá sviečka skutočne jedinečná.

Aké materiály potrebuješ na výrobu bublinkových sviečok?

Krok za krokom ako na výrobu sviečok Bubble Heart:

  • Príprava vosku: Sójový vosk je ideálny pre tieto typy projektov vďaka svojmu vysokému bodu topenia a ekologickej povahe. Začni odmeraním 250 g tvarovateľného sójového vosku a roztop ho. Môžeš použiť ohrevnú platničku alebo mikrovlnnú rúru, ale nezabudni to urobiť opatrne.
  • Aromatizovanie vosku: Keď je vosk tekutý, je čas pridať osobitosť. Zapracuj asi 10 g aromatickej vanilkovej esencie, čo predstavuje približne 4 % z celkového množstva vosku. Tento podiel je ideálny na dosiahnutie príjemnej arómy bez toho, aby bol prehnaný.
  • Príprava formy: Aby sa zabezpečilo, že sviečky budú vyzerať hladko, nanes do vnútra formy jemnú vrstvu uvoľňovacieho spreja. Tento krok je nevyhnutný, najmä ak používame formy so zložitým dizajnom, ako sú bublinkové srdcia.
  • Umiestnenie knôtu: Ďalším krokom je príprava knôtu. Navleč knôt do formy a podopri ho drevenou podperou, aby sa zabezpečilo, že knôt zostane vycentrovaný a rovný počas procesu tuhnutia vosku.
  • Nalievanie vosku: Keď má vosk teplotu medzi 55-60ºC, je čas naliať ho do formy. Táto teplota zaisťuje rovnomerné stuhnutie vosku, čím sa zabráni tvorbe bublín alebo nedokonalostí.
  • Chladenie: Po naliatí vosku nechaj sviečky vychladnúť na izbovú teplotu. Ak chceš tento proces urýchliť a dosiahnuť hladší povrch, môžeš sviečky po čiastočnom stuhnutí vložiť do mrazničky.
  • Odformovanie a konečná úprava: Po vychladnutí prichádza ten najuspokojivejší moment: odformovanie. Vďaka separačnému prostriedku by sviečky mali ľahko vyjsť z formy a odhaliť krásny dizajn Bubble hearts.

Neboj sa experimentovať s rôznymi farbami a vôňami. Personalizácia je to, čo robí tvoje sviečky jedinečnými. Pred zapálením sviečky tiež nezabudni odrezať knôt na správnu dĺžku, aby sa zaistilo bezpečné a rovnomerné horenie.

Ďalšie modely foriem na sviečky Bubble na sviecky so sojovym voskom

Okrem týchto očarujúcich sviečok Bubble Heart nájdeš v našom internetovom obchode Gran Velada širokú škálu možností. Máme šesť ďalších modelov foriem Bubble, z ktorých každý je navrhnutý tak, aby dodal tvojim sviečkovým výtvorom jedinečný a špeciálny nádych.

Na fotkách môžeš vidieť klasickú sviečku Bubble dostupnú v dvoch modeloch. Navštív našu kolekciu a objav všetky možnosti na ďalšie prispôsobenie DIY projektov.

Sviečky Bubble Heart Candle sú krásne samy o sebe, no ich kúzlo môžeš ešte viac pozdvihnúť pridaním detailov, ako sú personalizované štítky alebo ich doplnenie o ďalšie dekoratívne prvky.

Pri používaní sviečok je dôležité pamätať na základné opatrenia. Nikdy ich nenechávaj bez dozoru a uisti sa, že sú na tepelne odolnom povrchu a mimo dosahu horľavých materiálov. Teraz, keď poznáš všetky kroky a tipy, je čas pustiť sa do práce. Podľa tohto podrobného sprievodcu si vytvor vlastné sviečky s bublinkovým srdcom a prekvap svojich blízkych darčekom vyrobeným zo srdca.

Najčastejšie kladené otázky Bubble Candles

Môžem použiť iný typ vosku namiesto sójového vosku?
Áno, na výrobu sviečok je možné použiť rôzne druhy vosku, ako je vosk GV-20, parafín 74 alebo tvarovateľný rastlinný vosk. Tvarovateľný sójový vosk je však jedným z našich obľúbených pre svoju obnoviteľnú povahu, čisté horenie a schopnosť účinnejšie uvoľňovať vône. Ak sa rozhodneš použiť iný typ vosku, maj na pamäti, že bod topenia a pomery esencie sa môžu líšiť.

Ako môžem zabrániť pohybu knôtu pri nalievaní vosku?
Účinnou technikou je upevniť knôt pomocou dreveného držiaka alebo kancelárskej sponky na vrch formy. To udrží knôt vycentrovaný a rovný, kým vosk stuhne. Ďalšou možnosťou je naliať trochu vosku na dno formy, počkať, kým mierne stuhne, a potom umiestniť knôt a pridať zvyšok vosku.

Čo mám robiť, ak má sviečka po vychladnutí bublinky?
Pri nalievaní vosku pri príliš vysokej teplote alebo pri nadmernom miešaní sa môžu vytvárať bubliny. Aby sme sa im vyhli, nalievaj vosk pomaly pri teplote medzi 55-60ºC. Ak už máš sviečku s bublinkami, môžeš skúsiť opatrne prejsť po povrchu fénom, aby vosk zmäkol a odstránili sa prípadné bublinky.

Je bezpečné používať farbivá do sviečok?
Áno, je to bezpečné, pokiaľ používaš špecifické farbivá na sviečky. Tieto farbivá sú navrhnuté tak, aby boli tepelne stabilné a pri spaľovaní neuvoľňovali toxické látky. Vyhnite sa používaniu potravinárskych alebo umeleckých farbív, pretože nie sú určené na toto použitie a môžu byť nebezpečné.

Môžem formu znova použiť na iné sviečky?
Určite. Formy na sviečky, najmä silikónové alebo kovové, sú určené na mnohonásobné opätovné použitie. Len ich po každom použití dobre očisti, aby sme sa vyhli nahromadeniu vosku alebo zvyškov, čo by mohlo ovplyvniť kvalitu ďalších sviečok.

Ako môžem urobiť vôňu sviečky intenzívnejšou?
Intenzita vône závisí od množstva esencie, ktorú do vosku pridáš, a od druhu použitej esencie. Všeobecným pravidlom je použiť 3% až 6% esencie vo vzťahu k množstvu vosku. Je však dôležité tento pomer neprekračovať, pretože priveľa vône môže ovplyvniť horenie sviečky. Uisti sa tiež, že používaš vysokokvalitné vône špecifické pre sviečky, pretože sú navrhnuté tak, aby účinne uvoľňovali vôňu pri horení.

Vytváranie sviečok Bubble Heart so sójovým voskom je užitočná činnosť, ktorá spája umenie, vedu a dotyk lásky. Dúfame, že ťa tento návod inšpiruje k experimentom a vytváraniu jedinečných sviečok, ktoré rozžiaria a skrášlia tvoje okolie. Pustime sa do práce a nechaj svoju kreativitu žiariť tak jasne ako tvoje sviečky!

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right