Tekuté mydlo

Nauč sa ako vyrobiť tekuté mydlo s našimi receptami na blogu! Dávame ti  k dispozícii úplne zadarmo recepty na tekuté mydlo, aby  si mohol doma vyrobiť tekuté mydlo, sprchový gél, šampón … Dokonca ti ukážeme, ako vyrobiť tekuté mydlo do práčky!

subcat bl pt sabao liquido

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Tekuté mydlo

Domáce tekuté mydlo

Tekuté mydlo je produkt, ktorý používame každý deň a ktorý si môžeme ľahko vyrobiť doma. Nepotrebujeme veľa ingrediencií a podľa návodov na prípravu tekutého mydla krok za krokom ľahko získame jedinečné výrobky na čistenie a starostlivosť o pokožku!
Výroba tekutého mydla doma má mnoho výhod. Hlavnou z nich je, že ho možno obohatiť o prírodné zložky s prihliadnutím na vlastnosti vašej pokožky. Takto sa o pokožku môžeš starať pomocou vysokokvalitných výrobkov.
Ďalšou výhodou je, že vďaka našim receptom na tekuté mydlá ukážeme, ako si ich môžeš prispôsobiť farbou a vôňou, ktorú máš najradšej. Takto získaš jedinečné a exkluzívne mydlo. A to všetko bez toho, aby bolo potrebné investovať veľa času a peňazí. Čo viac si možno priať? Pozri sa na tieto recepty na tekuté mydlá a vyskúšaj ich výhody.

V internetovom obchode Gran Velada nájdeš všetky ingrediencie potrebné na výrobu domáceho tekutého mydla. Ide o výrobky najvyššej kvality, ktoré ti umožnia pripraviť širokú škálu receptov na tekuté mydlo. Ak sa počas procesu výroby vyskytnú akékoľvek otázky, môžeš sa na nás obrátiť prostredníctvom sekcie komentárov, alebo na e-mail support@granvelada.sk. Radi ti pomôžeme v procese výroby tvojho domáceho tekutého mydla!

Ako vyrobiť tekuté mydlo

Prvá vec, ktorú si pri výrobe tekutého mydla musíme položiť, je otázka, či si ho chceme vyrobiť doma od základu, alebo či si ho chceme vyrobiť z polotovaru, pretože postup sa veľmi líši. V tomto blogu nájdeš recepty na výrobu domáceho tekutého mydla oboma spôsobmi.
Ak práve začínaš vo svete ručných prác, polotovar je dobrým začiatkom, pretože recepty sú veľmi jednoduché a rýchle a získaš tekuté mydlo s veľmi priaznivými vlastnosťami pre každodennú starostlivosť o pokožku.
Ako vyrobiť tekuté mydlo s týmito polotovarom? Je to veľmi jednoduché. Stačí odvážiť potrebné množstvo mydlového základu, pridať ostatné prísady v recepte, premiešať a zabaliť. Len tak jednoducho budeš mať domáce tekuté mydlo!
Základy na výrobu tekutého mydla sú neutrálne a dodávajú sa už so základnými zložkami, pripravené na obohatenie a prispôsobenie. V Gran Velada nájdeš ekologické základy na výrobu tekutého mydla.

Nenechaj si ujsť podrobnosti tohto receptu na tekuté mydlo a uvidíš, aká jednoduchá a rýchla je jeho výroba.

Domáce tekuté mydlo recept

Už sme ti ukázali, ako vyrobiť tekuté mydlo, teraz ti ukážeme ingrediencie, ktoré môžeš použiť na prispôsobenie svojich receptov na tekuté mydlo:
Ktoré z nich možno použiť? Odporúčame ti, aby si sa rozhodol pre esenciálne oleje alebo vo vode rozpustné rastlinné výťažky. Obe sú tekuté a veľmi vhodné na zapracovanie do základov. V prípade esenciálnych olejov odporúčame pridať maximálne 2 %, zatiaľ čo v prípade extraktov môžete pridať až 5 %.
Ktorý z nich si vybrať? Veľmi to závisí od potrieb tvojej pokožky. Samozrejme, je veľmi dôležité dodržiavať odporúčania stanovené pre recepty na tekuté mydlá, aby boli funkčné, pretože príliš veľa zložiek ich môže zničiť. Ak sa napríklad chystaš vyrobiť 100 g tekutého mydla, môžeš pridať 5 g obľúbeného rastlinného extraktu alebo 2 g esenciálneho oleja.
Aromatické esencie: vďaka nim bude naše domáce tekuté mydlo nádherne voňať. Dve alebo tri kvapky dodajú dostatok vône na 100 g. tekutého mydla.

Farbivo

Farbivá: Na dodanie farby do domáceho tekutého mydla je najpohodlnejšie zvoliť vo vode rozpustné farbivá, pretože stačí pridať len niekoľko kvapiek a premiešať. Samozrejme, možností je viac, napríklad prírodné farbivá, sľudy a perleťové farby. S micami a perleťovými farbami získate okrem farby aj extra lesk.
Ako vidíš, výroba tekutého mydla s týmito základmi je veľmi jednoduchá a rýchla. V skutočnosti ho možno mať pripravené na použitie za menej ako 15 minút. Preto sa pusti do výroby tekutého mydla podľa receptov, ktoré nájdeš na tomto blogu, a prispôsob si ho podľa svojich predstáv – výsledok sa ti bude páčiť!

Vyrobte si domáce tekuté mydlo

Ďalšou možnosťou je vyrobiť si domáce tekuté mydlo od základu. Na to budeš potrebovať tri základné ingrediencie: vodu, potaš a oleje. V prípade týchto receptov uvidíš, že vypracovanie má viac krokov, ale sú veľmi jednoduché na dodržiavanie a výsledky stoja za to, takže poďme do práce!
Na výrobu domáceho tekutého mydla od základu je nevyhnutná potaš. Sódu použiť nemôžete, prečo nie? S potašou získame tekuté mydlá, zatiaľ čo so sódou sú mydlá tuhé.

Spôsob použitia je však veľmi podobný, pretože aj potaš treba zmiešať s vodou, aby sme získali lúh. Dôležité je pracovať s príslušnými bezpečnostnými opatreniami: rukavicami, okuliarmi a maskami, aby sa zabránilo postriekaniu, pretože potaš je pri kontakte s vodou žieravá. Okrem toho musí byť pracovisko dobre vetrané.

Na obohatenie mydiel je okrem potaše nevyhnutná aj voda a rastlinné oleje. Aké oleje možno použiť? Olivový olej, kokosový olej, ricínový olej… V receptoch na domáce tekuté mydlo na našom blogu sa nachádzajú rôzne kombinácie.
Na konci procesu môžeme pridať aj niekoľko kvapiek esenciálnych olejov, ktoré naplnia domáce tekuté mydlo vlastnosťami. V tomto prípade môžeme pridať esenciálny olej, ktorý najlepšie vyhovuje potrebám našej pokožky. Na tento typ prípravy sú ideálne čistiace a antibakteriálne éterické oleje. Aj keď je možné pridať ten, ktorý najviac preferuješ.
Domácemu tekutému mydlu možno dodať aj osobný nádych pomocou aromatickej esencie a farbiva podľa vlastného výberu. Takto bude voňať a mať farbu, ktorá sa ti najviac páči. Na personalizáciu mydla ti bude stačiť niekoľko kvapiek každej z nich.

Ako vyrobiť domáce tekuté mydlo

Teraz, keď už poznáme potrebné ingrediencie, pozrime sa, ako krok za krokom vyrobiť domáce tekuté mydlo. Ak chceš vidieť konkrétny recept, stačí prejsť na návody v príspevkoch a nájdeš video o tom, ako vyrobiť domáce tekuté mydlo, a recept s potrebnými množstvami.
Najskôr si odvážime potrebnú vodu a pridáme potaš; vždy v tomto poradí, aby sme sa vyhli postriekaniu. Dobre premiešame, aby sa potaš rozpustila, a necháme ju vychladnúť na vetranom mieste.
Medzitým dáme oleje do hrnca a zohrejeme ich. Obe fázy musia mať rovnakú teplotu, aby sa spojili, približne 70 °C. Ako ich spojíme? Do nádoby s olejom vložíme mixér, pridáme lúh (potaš + voda) a jemne šľaháme, kým zmes nezačne byť trochu priehľadná.
V tomto momente prikryjeme zmes dekou alebo látkou a necháme ju hodinu odpočívať. Po uplynutí tejto doby zmes zmäkne, takže musíme opäť pridať vodu, aby bola pevná. Dáme ju na mierny oheň, po troškách pridávame vodu a neustále miešame. Na záver je vhodné ešte raz vyšľahať elektrickým mixérom, aby sme odstránili prípadné hrudky.

V tomto momente pridáme esenciálny olej, vonnú esenciu a farbivo a premiešame stierkou, aby sa všetky zložky dobre spojili. Pred balením mydla ho odporúčame precediť v prípade, že sa v ňom nachádzajú malé hrudky. Po zabalení mydla ho nechajte 48 hodín odpočívať a pred použitím je vhodné zmerať pH mydla, aby ste sa uistili, že je vhodné pre pokožku.

Domáce mydlo na pranie

Postup výroby domáceho mydla do práčky je veľmi podobný tomu, ktorý sme si práve vysvetlili, ale v tomto prípade môžeme použiť použitý olej. Takto možno recyklovať olej, ktorý máme doma, a použiť ho na výrobu vlastného domáceho mydla do práčky. Takto ušetríte peniaze a použitému oleju dáme druhý život.
Potrebujeme: použitý olej, vodu a potaš. Pomer? Na pol litra použitého olivového oleja 63 gr. potaše a 162 gr. vody. Tri ingrediencie a dokážeš si vyrobiť domáce mydlo do práčky. Ako? Tu je postup krok za krokom:

Najprv zalejeme potaš potrebným množstvom vody. Pri tejto práci používajme ochranné prostriedky a pracujme na vetranom mieste. Niekoľko minút miešame, aby sa potaš rozpustila, a necháme stáť, kým teplota neklesne na 60 °C. Medzitým prefiltrujme použitý olivový olej a zahrievajme ho, kým nedosiahne 60 °C.
Keď máme ingrediencie pri rovnakej teplote, pridáme lúh (voda + potaš) k olejom a niekoľko minút miešame mixérom. Lúh stuhne a získa konzistenciu podobnú pyré. Potom zmes vložíme do bain-marie a každú chvíľu ju miešame, kým sa nestane krémovou.
Keď dosiahneme požadovanú konzistenciu, stiahneme ju z ohňa, prikryjeme a necháme 24 až 48 hodín odpočívať. Počas tejto doby stuhne. Preto je potrebné opäť pridať vodu, minimálne dvakrát viac vody ako oleja. Vodu pridávame po troškách a miešame stierkou. Zostáva už len zabaliť a je to!
Vyber si recept na tekuté mydlo, ktorý sa ti najviac páči, a pusti sa do práce!