Vyroba prirodnych sviecok z vcelieho vosku
Prírodné sviečky

Vyroba prirodnych sviecok z vcelieho vosku

Včelí vosk je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako vyrobiť úplne prírodné sviečky. Včelí vosk sa produkuje v žľazách v brušnej časti včiel. Používa sa na ochranu úľa a široko sa…

Vyroba prirodnych sviecok z vcelieho vosku

Včelí vosk je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako vyrobiť úplne prírodné sviečky. Včelí vosk sa produkuje v žľazách v brušnej časti včiel. Používa sa na ochranu úľa a široko sa využíva v kozmetike ako emulgátor a samozrejme na výrobu 100 % prírodných sviečok. Vyroba sviecok z vcelieho vosku je ľahká a relaxačná aktivita.

Domáce sviečky z včelieho vosku

Sviečky z včelieho vosku nezanechávajú žiadne zvyšky a sú veľmi prospešné pre naše zdravie. Prírodná vôňa sviečok z včelieho vosku pomáha pri prechladnutí, astme a alergiách. Uľahčujú dýchanie a pomáha pri odpočinku. Na niektorých miestach sa používajú na energetické očisty.

Počas zimného obdobia alebo vo veľmi chladnom prostredí sa listy môžu pri ohýbaní zlomiť. Riešenie je veľmi jednoduché: použi fén na ohriatie plástov a budeš s ním môcť ľahko manipulovať. Popusti uzdu svojej fantázii a za pár minút budeš mať originálne sviečky s prírodnou vôňou. Áno, s vôňou, pretože včelí vosk pri horení vydáva miernu arómu typickú pre včelí vosk.

Aké vlastnosti má včelí vosk?

Pokiaľ ide o výrobu sviečok, včelí vosk je 100% ekologický produkt získaný čistým a zdravým procesom pre životné prostredie aj pre teba, pretože pri jeho výrobe nevzniká odpad a je úplne prírodný. Ponúka tiež množstvo výhod, ako napríklad intenzívnu medovú vôňu, ktorá je napustená esenciou kvetov. Prináša pohodu telu i mysli. Medové sviečky sú ideálne, ak si chceš vytvoriť atmosféru uvoľnenia a pokoja a napodobniť pocit, že sa nachádzaš v prírodnom prostredím.

Zdravotne má včelí vosk množstvo pozitívnych vlastností. Ak máš astmu, nádchu alebo alergie, ktoré vás obťažujú pri dýchaní, vôňa, ktorú tento typ sviečky vydáva, ti pomôže výrazne zlepšiť príznak. Uľahčí ti dýchanie a umožní ti lepšie spať. Niekedy, ak ich budeš používať nepretržite, môžu tieto problémy dokonca dlhodobo zmierniť.

Medové sviečky majú aj duchovný a mystický charakter. Keďže sú prírodné, vyžarujú zvláštnu, očistnú energiu. Včelí vosk produkuje záporné ióny, ktoré čistia vzduch od znečisťujúcich častíc, takže sú ideálne na čistenie životného prostredia. Okrem toho horia pomalšie, takže ak je cena týchto sviečok vyššia ako cena bežných voskových alebo parafínových sviečok, je to kompenzované, pretože vydržia dlhšie. Ako vidíš, výhod je veľa, najmä pre tvoje zdravie a pohodu. Preto ti pomôžeme s celým procesom výroby.

Výhody výroby sviečok z včelieho vosku

Včelí vosk je 100% prírodný a ľahko sa topí, pretože má nízky bod topenia. Nie je potrebné ho miešať s inými prísadami, stačí pridať vôňu, ktorá sa ti páči, ak si to želáš. Panenský včelí vosk má oranžovú farbu, ale môžeš sa rozhodnúť pre rafinovaný včelí vosk, ktorý má bielu farbu, pretože prešiel procesom čistenia. Tento typ vosku sa používa aj na výrobu krémov a prírodnej kozmetiky a v prípade použitia vo sviečkach umožňuje pridať farbivo a získať prírodné farebné sviečky.

Rôzne druhy včelieho vosku:

V našom internetovom obchode Gran Velada máme k dispozícii až 7 rôznych druhov včelieho vosku, pričom každý z nich má iné použitie. Včelí vosk sa tradične používa na mnohé účely, a to na výrobu sviečok, ako aj v prírodnej kozmetike, kde sa používa ako prírodný emulgátor, ktorý dodáva kozmetike konzistenciu, pričom emulguje olejovú časť s vodnou. Má tiež zmäkčujúce vlastnosti, ktoré pomáhajú hydratovať a chrániť pokožku. Má široké využitie v kozmetike, kde sa používa pri výrobe krémov, mydiel, mastí, balzamov na pery atď.

Ktoré sú špecifické včelie vosky na výrobu sviečok:

Špecifické vosky na výrobu sviečok nájdeš v perlovom formáte, sypané, v porciách alebo kusoch, v oboch prípadoch ide o čistý včelí vosk bez akéhokoľvek druhu zmesi, najvyššej kvality, z ktorého boli odstránené iba nečistoty a ktorý má vždy charakteristickú žltú farbu a príjemnú a typickú medovú vôňu.

Formy na výrobu sviečok z včelieho vosku

V Gran Velada navrhujeme a vyrábame všetky typy foriem, máme špecifickú kategóriu foriem na výrobu sviečok z včelieho vosku. Tieto formy sú ideálne, ak chceš vyrábať sviečky so včelárskou tematikou. Vďaka týmto formám na voskové sviečky získaš veľmi originálne návrhy!

Naše formy sú vyrobené zo silikónu, veľmi ľahko sa používajú a sú k dispozícii v rôznych tvaroch. Sú nepriľnavé a pružné, takže ich môžeš veľmi ľahko odformovať. Majú všetko, preto sú ideálnou voľbou na výrobu tohto typu sviečok z včelieho vosku!

Ako vyrobiť sviečky z včelieho vosku s tvarmi:

Kto povedal, že prírodné sviečky musia byť klasické tradičné sviečky alebo niečo nudné…?

V tomto príspevku ti ukážeme, že ich môžeš vyrobiť s veľmi originálnymi tvarmi a bez toho, aby sme sa zriekli prvotriednej kvality a 100 % prírodnej suroviny, akou je včelí vosk. Pomôžu ti k tomu formy… tak sa pusti do práce!

Nenechaj si ujsť video, ktoré sme pripravili…

Aké materiály sme použili na výrobu sviečok z včelieho vosku s tvarmi?

Na výrobu tvarovaných sviečok z včelieho vosku sme použili:

Ako vyrobiť sviečky z včelieho vosku s tvarmi krok za krokom

Vypracovanie pozostáva z:

Včelí vosk rozpusti na miernom ohni v hrnci. V tomto prípade sme použili vosk v plátoch, ale môžeš ich vyrobiť aj s voskom v blokoch alebo perličkách. Výsledok bude rovnaký!

Po roztopení odstráň z ohňa a pridaj niekoľko kvapiek vonnej esencie. Tento krok je nepovinný. Dobre premiešaj.

Navleč knôt do formy a zaisti ho v hornej časti držiakom knôtu.

Formu naplň a nechaj ju vyschnúť na mieste bez prievanu a náhlych zmien teploty.

Sviečku odformuj, keď je úpplne studená.

Ak chceš, môžete zvýrazniť detaily sviečky pomocou farby trblietok.

Vyzerajú veľkolepo! Stačí si vybrať formu, ktorá sa ti najviac páči, a vytvarovať sviečky!

Ako vyrobiť sviečky z včelieho vosku

V tomto ďalšom príspevku ti ukážeme, ako vyrobiť sviečky z včelieho vosku z plátov vosku, s ktorými sa veľmi ľahko pracuje. Jediné, čo musíš urobiť, je vyvaľkať a vytvarovať sviečky. Z jedného listu vosku môžeš vytvoriť akýkoľvek tvar, ktorý chceš.

Aký materiál sme použili na výrobu sviečok z včelieho vosku…

Na výrobu medových sviečok doma budeme potrebovať nasledujúce materiály. V internetovom obchode Gran Velada nájdeš Súpravu na výrobu sviečok z včelieho vosku so všetkými potrebnými surovinami na ich výrobu

  • Pláty z panenského včelieho vosku: S rozmermi 17 x 30 cm, ideálne na výrobu sviečok zo 100 % prírodného rolovaného včelieho vosku. Tieto listy sú vyrobené z panenského včelieho vosku a bunky sú vyrazené, to znamená, že majú typický vzor včelích plástov, preto sú známe aj ako vyrazený vosk. S týmito laminátmi na vosk na sviečky môžeš v 3 jednoduchých krokoch vytvoriť veľkolepé a prirodzené vzory. Tento vosk sa veľmi ľahko používa, pretože ho nemusíš roztápať ani formovať. Stačí ho len nakrájať na výrobu sviečok rôznych tvarov a veľkostí a postupne ho zrolovať. Tu ti ukážeme, ako vyrobiť sviečky s voskovými plátmi. Uvidíš, aké je to jednoduché a ako krásne vyzerajú! 10 jednotiek zodpovedá 10 plátom včelieho vosku
  • Forma na včielky: S našou formou na včielky môžeš naraz vyrobiť až 20 figúrok včiel v 2D vyhotovení, s plochou základňou. Rozmery každej hotovej včely: 2,7 cm šírka x 2,5 cm dĺžka
  • Žltý včelí vosk: Prírodný včelí vosk vo formáte perličiek na výrobu domácich sviečok. S týmto voskom môžeš vyrábať dekoračné sviečky s veľmi prirodzeným povrchom vďaka pôvodnej farbe včelieho vosku.
  • Bavlnený knôt: Plochý, nevoskovaný bavlnený knôt pre sviečky s priemerom 3 až 4 cm. Predáva sa na metre. Tento knôt neobsahuje parafín, takže je ideálny na výrobu vlastných ekologických, masážnych alebo prírodných sviečok

Vyroba sviecok z vcelieho vosku

Sviečky, ktoré sme vyrobili v návode, sú zdobené malými včelami. Sú nepovinné, len na ozdobu. Včelí vosk roztopíme na malé kúsky v mikrovlnnej rúre alebo na miernom ohni. Po roztopení naplň formy včelím voskom a nechaj vychladnúť.

  • Začneme stáčať sviečky. Prvú z nich vyrobíme z celého plátu včelieho vosku. Knôt položíme na jeden z okrajov plátu a pritlačíme ho, aby držal na mieste. Sviečku rolujeme pomaly, opatrne a pevne. Až kým nie je sviečka hotová.
  • Vezmi ďalší plát a nožom alebo rezačkou ho rozrež na dva trojuholníky. Na kratšiu stranu jedného z trojuholníkov polož knôt. Zroluj plát, až kým nezískaš sviečku.
  • Vyklop včely z formy a zapichni ich do sviečok špendlíkom. Takto jednoducho si môžeš sviečky vyrobiť doma. Sú pripravené na použitie. Je to také jednoduché a ľahké, že ti s nimi môžu pomôcť aj tí najmenší v domácnosti.

Týmto jednoduchým spôsobom si môžeš vyrobiť sviečky s prírodnými plátmi z včelieho vosku. V nasledujúcom videu ti ukážeme ďalší spôsob výroby sviečok z včelieho vosku. Tentoraz v zábavnejšej forme, keď ich vyrobíme v špirále a na záver ich namaľujeme.

Súprava na výrobu sviečok z včelieho vosku

Ďalšou možnosťou je vynechať problémy s kupovaním materiálov samostatne a rozhodnúť sa pre súpravu all-inclusive. V Gran Velada nájdeš súpravu so všetkým, čo potrebuješ na výrobu sviečok doma. Je to ideálna možnosť, napríklad ak uvažuješ o tom, že ju daruješ ako darček…

S touto súpravou, ktorá obsahuje všetok materiál na ich výrobu a návod krok za krokom, si môžeš vyrobiť vlastné včelie sviečky po domácky a 100% prírodné… A ako už vieš, je to veľmi jednoduché, stačí len narezávať, umiestniť knôt a zrolovať. Ako sme už povedali, všetko, čo potrebuješ na ich výrobu doma, nájdeš v tejto exkluzívnej súprave z nášho internetového obchodu. Súprava obsahuje všetko… Bavlnený knôt a pláty panenského včelieho vosku. Okrem toho sa dodáva aj s formou na včielky, takže si môžeš vyrobiť roztomilé dekorácie pre svoje sviečky.

Čo obsahuje súprava včelích sviečok…

Súprava obsahuje návod aj ingrediencie na to. Materiál je na výrobu 6 sviečok z včelieho vosku. Presnejšie obsahuje tieto materiály:  

  • Plásty z panenského včelieho vosku (6 ks s rozmermi 14,5 x 15 cm)
  • Bavlnený knôt bez parafínu(2 m)
  • Panenský vosk
  • Forma včielky
  • Krátke špendlíky

Ďalšie nápady na výrobu sviečok z včelieho vosku s tvarmi

Ďalším spôsobom výroby sviečok z včelieho vosku je použitie panenského včelieho vosku vo forme blokov. Ten pozostáva z včelieho vosku, ktorý nájdeš vo veľkom a ktorý je potrebné roztaviť, aby sa dal tvarovať. Výhodou je, že môžeš naplniť akúkoľvek formu na sviečky a vyrobiť sviečky v originálnych a úplne prírodných tvaroch.

Na výrobu tvarovanej sviečky z včelieho vosku potrebuješ panenský včelí vosk, o ktorom sme hovorili. Ekologický knôt s dĺžkou 5-6 cm a formy na sviečky. V prípade tohto návodu sme použili formu na sviečky so včelami a guľôčkovú formu so včelami. Či pridáš aromatickú esenciu, alebo nie, je na osobnom rozhodnutí. V tomto prípade sme pridali medovú esencia.

Materiály na výrobu sviečok s prírodným včelím voskom

Aké ingrediencie sme použili…

  • 300 gramov panenského včelieho vosku
  • Aromatická esencia z medu: Naša esencia má sladkú a intenzívnu vôňu. Môžeš ju použiť na parfumovanie mydiel, sviečok, kozmetických výrobkov… Vyniká príjemnými sladkými tónmi s ľahkými kvetinovými nuansami a púdrovým nádychom. Je to veľmi koncentrovaná esencia, ktorá navodzuje intenzívnu a charakteristickú vôňu medu, ktorú všetci poznajú. Na čo môžeš medovú esenciu použiť? Budeš si môcť ochutiť prípravky, ktoré si doma pripravíš. Vďaka nej ich nádherne prevoniaš.
  • .Ekologický knôt na sviečky s priemerom 5-6 cm: Ide o bavlnený knôt väčšej veľkosti ako v predchádzajúcom príspevku. V tomto prípade je priemer použitých foriem oveľa väčší, preto používame väčšiu veľkosť… V nasledujúcom videu ti vysvetlíme, ako vybrať správne knôty…

Vybrali sme dva modely foriem na včelí vosk, ale potvrdzujeme, že máme mnoho ďalších modelov, ktoré si môžeš pozrieť na tomto odkaze… Pozrite si tu všetky formy na sviečky z včelieho vosku..

Ako vyrobiť tvarované sviečky z včelieho vosku krok za krokom…

Krok za krokom je veľmi jednoduchý. roztop panenský včelí vosk. Na dve formičky budeš potrebovať 300 gramov. Pripevni knôty vo formičkách. Preveď knôt cez malé otvory vo formách a pridrž ho na mieste malou paličkou s otvorom.

  • Keď ste vosk roztopený, pridaj aromatickú medovú esenciu v množstve maximálne 3 gramy. Premiešaj stierkou a naplň formy.
  • Pred dokončením procesu výroby sviečok nechaj sviečky úplne vychladnúť. Po vychladnutí sviečky opatrne vyberte z formy a odstrihni prebytočný knôt.

Záver

Čoraz viac dbáme na to, aby výrobky, ktoré používame, boli šetrné k životnému prostrediu. Pokiaľ ide o výrobu sviečok, môžeme si byť istí, že vyrábame prírodné sviečky z včelieho alebo sójového vosku. Ide o prírodné produkty, ktoré môžeme bezpečne používať na výrobu vlastných domácich sviečok v domácnosti.

V Gran Velada máme širokú ponuku foriem. Nižšie ti ukážeme niektoré z tých, ktoré máme s včelárskou tematikou. Ak chceš, môžeš si ich pozrieť na webe s mierami a cenami kliknutím na nasledujúci odkaz… Formy na sviečky z včelieho vosku…

Sviečky z včelieho vosku v sebe nesú elixír lásky, tvorivosti, dlhovekosti a vášne. V staroveku Egypťania verili, že med pochádza zo sĺz boha Ra, preto sa používal ako obetný dar. Pre Grékov bol elixírom dlhovekosti, pre Rimanov múzou tvorivosti. Pre hinduistov bol med prostriedkom na posilnenie vášne. A u Keltov sa medové víno (medovina) používalo na nespočetné množstvo rituálov a pripisovali sa mu vlastnosti, ktoré priaznivo ovplyvňovali a zabezpečovali dobré manželstvo, ako napríklad plodnosť, láska a oddanosť.

V spoločnosti Gran Velada, sme špecialisti na bezplatné školenia vo svete sviečok. Preto ti ponúkame NA STIAHNUTIE PDF MANUÁL, ktorý si môžeš stiahnuť kliknutím na nasledujúci obrázok. Na oplátku ťa požiadame o tvoje meno a e-mailovú adresu. Ak ju z nejakého dôvodu nechceš uviesť, pošli nám ju na e-mailovú adresu support@granvelada.cde a my ti ju radi pošleme na tvoj e-mail.

Takto jednoducho si môžeš vyrobiť sviečky z včelieho vosku v originálnych a zábavných tvaroch. Z Gran Velada ti odporúčame vyrobiť si doma niektorý z týchto dvoch návodov na sviečky z včelieho vosku. Ak sa o nás chceš dozvedieť viac, navštív naše kanály na sociálnych sieťach ,FACEBOOK , INSTAGRAM a YOUTUBE

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right