SEVERSKE VIANOCNE SVIECKY
Dekoratívne sviečky, Prírodné sviečky, Vyrobiť sviečky, Žiadna kategória

vianočné sójové sviečky: Nauč sa, ako vytvoriť sviečky so špeciálnym sójovým voskom

Vianoce sú ročným obdobím, v ktorom teplo a svetlo zohrávajú v našich domovoch tú hlavnú úlohu. V tomto článku ti ukážeme, ako vytvoriť jednoduchú, ale elegantnú dekoráciu pomocou tvarovateľných sójových…

vianočné sójové sviečky: Nauč sa, ako vytvoriť sviečky so špeciálnym sójovým voskom

Vianoce sú ročným obdobím, v ktorom teplo a svetlo zohrávajú v našich domovoch tú hlavnú úlohu. V tomto článku ti ukážeme, ako vytvoriť jednoduchú, ale elegantnú dekoráciu pomocou tvarovateľných sójových sviečok, ktoré evokujú pokoj a krásu lesa v zime.

Tento projekt nielen skrášli tvoj domov, ale prinesie ti aj naplnenie z relaxačnej vlastnoručnej výroby.

Čaro severských sójových sviečok: Inšpirácia vo vianočnej výzdobe

Tento zimný les je dekorácia charakteristická svojou jednoduchosťou, funkčnosťou a spätosťou s prírodou. Borovicové vianočné sviečky zachytávajú túto esenciu a vnášajú do každého priestoru nádych pokoja a elegancie. Kombinácia farieb a textúr týchto sviečok odráža čistotu a pokoj lesa v zime.

Farba a štýl sviečok vytvárajú jedinečnú atmosféry. V našom prípade sme sa rozhodli pre prírodnú farbu sójového vosku, ktorá dodáva pocit tepla a autentickosti. Ak však uprednostňuješ farebnosť, môžeš experimentovať s farbivami ako je karibská zelená, ktorá dokonale dopĺňa tematiku zimného lesa.

Je výroba borovicových sviečok drahá?

No, myslíme si, že nie…Prečo? Pretože s 1 kg tvarovateľného sójového vosku vytvoríte až 5 takýchto sviečok v tvare stromčeka.

Poďme na to! Pohodlne sa usaď a pozri si video, ako jednoducho môžeš vytvoriť túto mimoriadne elegantnú vianočnú dekoráciu, ktorá zaručene každého ohúri.

Materiály potrebné na výrobu borovicových sójových sviečok:

  • Luxusná forma na vysoký vianočný stromček
  • Nízka luxusná forma na vianočný stromček
  • Tvarovateľný sójový vosk
  • Vianočná aromatická esencia lesa
  • Voskovaný knôt sviečky 10-11
  • Drevený držiak na knôt

Ako vyrobiť borovicové sviečky

  1. Začni s rozpustením 410 g tvarovateľného sójového vosku na miernom ohni. Na vysokú formu budeš potrebovať 260 g a na nízku formu 150 g. Tento vosk je ideálny pre tvarované sviečky vďaka svojmu vysokému bodu topenia. Nezabudni vypnúť oheň, keď sú ešte malé kúsky vosku neroztopeného; zvyškové teplo dokončí proces topenia.
  2. Nastrihaj knôty na vhodnú veľkosť a pomocou drevenej podpery ich vlož do foriem.
  3. Pridaj aromatickú esenciu vianočného lesa a dobre premiešaj, aby sa úplne spojila s voskom.
  4. Keď vosk dosiahne teplotu približne 60ºC, opatrne ho nalej do foriem. Malý trik: Jemne formičkami poklep, aby sa vosk rovnomerne rozmiestnil do každého kútika formy.
  5. Pred vybratím sviečok z formy nechaj vosk úplne vychladnúť a stuhnúť.

A voila! Tvoje sviečky sú pripravené. My sme si zamilovalo, ako prirodzená farba sójového vosku dodáva rustikálny a teplý nádych týmto sviečkam. Ale ak chceš pridať trochu farby, jednoducho zopakuj proces a pridaj farbivo podľa vlastného výberu. V našom prípade sme sa rozhodli pre krásnu farbu na sviečky Caribbean Green.

Nakoniec je čas zostaviť kompletnú dekoráciu:

  • Sviečky umiestni na požadované miesto. My sme zvolili drevený peň, pretože jeho prirodzená textúra a krúžky, ktoré rozprávajú príbehy z minulých rokov, nielenže dodávajú našej dekorácií rustikálny nádych, ale evokuje aj pocit spojenia s prírodou. Drevo so svojím teplým nádychom vytvára dokonalý kontrast s jemnosťou svetla sviečok a ponúka vizuálne a emocionálne útočisko v týchto chladných zimných dňoch.
  • Zapáľ ich a ucítiš, ako sa tvoj domov zmení na útulnú zimnú krajinku s pokojnou atmosférou.

Často kladené otázky o sviečkach na Vianoce

  1. Môžem použiť iný typ vosku namiesto sójového vosku? Áno, aj keď odporúčame sójový vosk pre jeho čisté a udržateľné spaľovanie. Môžeš použiť aj iné druhy vosku, ako je GV-20, Parafin 74 alebo včelí vosk. Maj však na pamäti, že každý vosk má iný bod topenia a preto musíš prispôsobiť aj výber knôtu. Návod, ako si vybrať správny knôt nájdeš tu.
  2. Aký typ knôtu sa odporúča pre tieto sviečky? Pre tieto tvarované sviečky zo sójového vosku sme zvolili voskované bavlnené knôty s hrúbkou zodpovedajúcou veľkosti sviečky a zvolenému vosku 10-11 cm. Pre tieto sviečky je ideálny.
  3. Musím použiť farbivo? Nie, použitie farbiva je úplne voliteľné. Sójový vosk má krásnu prirodzenú farbu, ale ak farbu pridať chceš, môžeš tak urobiť podľa svojich preferencií. Vyber si z našej širokej palety farbív. Ak s výrobou sviečok len začínaš, odporúčame farbivá na tekuté sviečky.
  4. Ako môžem zabrániť tvorbe vzduchových bublín v mojich sviečkach? Vosk nalievaj do formy pomaly a opatrne. Nakoniec jemne s formou poklep po podložke, aby sa uvoľnili vzduchové bubliny . Môžeš tiež zľahka prebehnúť so špajdľou po povrchu vosku, keď sa ochladzuje, aby sa uvoľnili všetky zachytené bubliny.
  5. Ako dlho mám čakať na odformovanie sviečok? Je vhodné počkať aspoň pár hodín, v každom prípade sa pred odformovaním uisti, že vosk už úplne vychladol a stuhol. V chladnejšom prostredí vosk samozrejme stuhne skôr.
  6. Môžem znova použiť formy na iné projekty? Áno, formy sa dajú znova použiť na rôzne projekty sviečok, pretože pri dobrej starostlivosti umožňujú stovky a dokonca tisíce použití. Len sa uisti, že ich po každom použití dobre očistíš a uskladníš.
  7. Aká vôňa je pre tieto sviečky najlepšia? Vianočnú vôňu lesa sme vybrali pre jej sviatočnú vôňu, ale z nášho rozsiahleho katalógu si môžeš vybrať akúkoľvek vianočnú vôňu, ktorá sa ťa páči. Výbornými možnosťami počas vianočných sviatkoch sú škorica, jablko alebo dokonca vanilka.

Dúfame, že si tieto Vianoce užiješ vytváranie tohto krásneho zimného lesa u seba doma!

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right