twirls candles aprende a hacer velas espiral facilmente 2
Vyrobiť sviečky, Žiadna kategória

TWIRLS SVIECKY alebo ako vyrobiT SpirAlovE svieCky

Vo svete osláv sa každý detail počíta pri vytváraní nezabudnuteľných chvíľ. Sviečky so svojím jemným, teplým svetlom boli vždy kľúčovým prvkom pri zdobení udalostí a najmä svadieb. V tomto príspevku…

TWIRLS SVIECKY alebo ako vyrobiT SpirAlovE svieCky

Vo svete osláv sa každý detail počíta pri vytváraní nezabudnuteľných chvíľ. Sviečky so svojím jemným, teplým svetlom boli vždy kľúčovým prvkom pri zdobení udalostí a najmä svadieb. V tomto príspevku ťa naučíme ako vyrábať spiralove sviecky.

Dnes ťa chceme v tomto umení posunúť o krok ďalej a predstavíme ti tvorbu špirálových sviečok, známych aj ako „Twirls sviečky“. Nie sú to len sviečky; Sú to malé špirálovité umelecké diela, ktoré chytia oko aj srdce a udávajú najnovší trend vo výzdobe a výslužiek pre hostí.

Spiralove sviecky vynikajú svojim inovatívnym dizajnom a schopnosťou dodať každému prostrediu moderný a sofistikovaný nádych. Krok za krokom ťa prevedieme tak, aby ti vznikli tieto nádherné špirálové sviečky, ideálne ako svadobné dary, ktoré si tvoji hostia nepochybne zamilujú a na ktoré budú spomínať.

Na konci tejto kreatívnej cesty sa nielen naučíš vyrábať tieto trendy sviečky, ale tiež zistíš, ako sa môžu stať dokonalým darčekom na poďakovanie tým, ktorí s tebou zdieľajú tvoj výnimočný deň. Špirálové svičky sú viac ako darček; Sú zmyslovým zážitkom, hmatateľnou spomienkou na chvíle plné lásky a radosti.

Aké materiály potrebuješ na výrobu sviečok Twirls?

Krok za krokom ako vyrobiť spiralove sviecky:

  • Príprava vosku: Naváž 70 g sójového vosku na sviečku. Vosk roztop na strednom ohni, buď vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre, pričom dávaj pozor, aby teplota neprekročila 100ºC. Predídeme tak možným rizikám.
  • Pridaj esenciu: Po rozpustení pridaj niekoľko kvapiek aromatickej bambusovej esencie a dobre premiešaj, aby sa aróma rovnomerne rozložila do celej zmesi.
  • Priprav formu: Umiestni knôt do stredu špirálovej formy a zaisti ho drevenou podperou.
  • Nalievanie vosku: Začni nalievať vosk do formy pri teplote 55-60ºC. Táto teplota je ideálna na zaistenie správneho tuhnutia vosku bez tvorby bublín alebo nedokonalostí.
  • Chladenie a odformovanie: Pred odformovaním nechaj vosk úplne vychladnúť a stuhnúť, pričom dávaj pozor, aby sa nepoškodil tvar špirály.
  • Prezentácia: Každú sviečku vlož do polypropylénového vrecka, ozdob bielou stuhou a umiestni personalizovanú nálepku. Tento detail nielenže dodáva eleganciu, ale tiež premení každú sviečku na jedinečnú a osobnú pamiatku.

Pomocou týchto jednoduchých krokov môžeš vytvoriť špirálové sviečky, ktoré budú nielen krásnym a zmysluplným darčekom pre hostí, ale dodajú aj osobitý a jedinečný nádych každej svadobnej výzdobe. Pamätaj, že s 1 kg sójového vosku môžeš vyrobiť približne 14 sviečok, čo z tohto projektu robí očarujúcu a ekonomickú možnosť, ako prekvapiť a potešiť svojich blízkych v tvoj výnimočný deň.

Osvojením si umenia tvorby špirálových sviečok nielenže pridáš jedinečnú zručnosť do svojho repertoáru DIY projektov, ale otvoríš sa aj svetu možností personalizácie a obohatenia výzdoby každej svadby. Špirálové sú dokonalou rovnováhou medzi eleganciou a originalitou, schopné navodiť magickú atmosféru a zároveň slúžiť ako trvalá spomienka na deň plný šťastia a lásky.

Pozvi svojich hostí, aby si odniesli kúsok kúzla oslavy s týmito špirálovými sviečkami, ktoré okrem osvetlenia rozprávajú príbeh o kreativite, starostlivosti a náklonnosti. Pretože na konci dňa naozaj vydržia len tie malé detaily, ktoré sú vyrobené s láskou.

Hľadáš ďalšie typy špirálových foriem na sviečky?

Preskúmaj náš výber jedinečných foriem, aby sa tvoje projekty špirálových sviečok posunuli na novú úroveň kreativity a štýlu. Od pokojnej elegancie zenových Budhov až po rozmarnú mágiu rohov jednorožca, každá forma ponúka jedinečnú príležitosť na personalizáciu tvojich výtvorov.

Objav klasické a slávnostné tvary, ako sú naše tradičné špirálové formy, očarujúci vianočný stromček Frozen a dynamický okrúhly špirálový dizajn. Tieto formy sú ideálne na experimentovanie a dodanie špeciálneho nádychu akémukoľvek priestoru alebo udalosti.

Časté otázky o receptoch na spiralove sviecky:

  1. Aký druh vosku je najlepší na výrobu špirálových sviečok?
    Tvarovateľný sójový vosk je ideálny pre špirálové sviečky vďaka svojej konzistencii a schopnosti dobre držať tvary. Je ekologický a poskytuje čisté spaľovanie. Dalo by sa použiť aj GV-20 alebo Parafín 74, myslite na to, že keďže ide o vosky s vyšším bodom topenia, je potrebné upraviť vosk na hrubší.
  2. Môžem použiť vonné esencie do špirálových sviečok?
    Áno, do špirálových sviečok môžeš pridať akúkoľvek z našich vonných vôní alebo dokonca esenciálnych olejov . Nezabudni ich pridať po rozpustení vosku a pred naliatím do formy, aby sa aróma rovnomerne rozložila.
  3. Ako môžem zabrániť prasknutiu vosku, keď vychladne?
    Aby sme predišli praskaniu, nalej vosk pri odporúčanej teplote 55-60ºC a uistite sa, že ochladzovanie je postupné a bez prievanu. Nalievanie vosku pri vyššej teplote by spôsobilo známe „zmrštenie“ a chladnejšie nalievanie by spôsobilo praskanie sviečok.
  4. Aký knôt sa odporúča pre tento typ sviečok?
    Bavlnené a eukalyptové knôty sú ideálne pre špirálové sviečky, pretože zaisťujú čisté horenie a dajú sa ľahko držať vo zvislej polohe pomocou dreveného držiaka.
  5. Ako odformujem sviečku bez toho, aby sa poškodil tvar špirály?
    Pred odformovaním počkaj, kým vosk úplne nevychladne a stuhne, silikónovú formu môžeš jemne ohnúť, aby sa sviečka uvoľnila.

Blog www.blog.granvelada.sk , v ktorom sa práve nachádzaš, má za cieľ byť skutočným pokladom pre tých, ktorých fascinuje umenie výroby sviečok. Tento priestor je venovaný zdieľaniu receptov, techník, tipov a všetkého, čo súvisí so svetom DIY sviečok.

Od tutoriálov pre začiatočníkov až po pokročilejšie projekty, Blog ponúka širokú škálu obsahu navrhnutého tak, aby inšpiroval a sprevádzal remeselníkov každým krokom ich tvorivej cesty.

Na našom blogu sa naučíš nielen vytvárať základné sviečky, ale objavíš aj to, ako experimentovať s rôznymi materiálmi, farbami, vôňami a tvarmi, vrátane obľúbených špirálových sviečok. Okrem toho je blog pravidelne aktualizovaný o nové nápady a trendy, vďaka čomu budeš mať vždy prístup k najnovším inováciám vo svete výroby sviečok.

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right