krok1 4
Kozmetické tipy a triky, Žiadna kategória

Sprej proti vSiam s Dimethicone: recept na bezpeCnY a UCinnY repelent proti vSiam

Školské obdobie prináša našim deťom množstvo nových zážitkov a príležitosti. Žiaľ, prináša aj neželaných spoločníkov detí: vši a hnidy (vajíčka vší). Ako rodičia vždy hľadáme bezpečné a efektívne spôsoby, ako…

Sprej proti vSiam s Dimethicone: recept na bezpeCnY a UCinnY repelent proti vSiam

Školské obdobie prináša našim deťom množstvo nových zážitkov a príležitosti. Žiaľ, prináša aj neželaných spoločníkov detí: vši a hnidy (vajíčka vší). Ako rodičia vždy hľadáme bezpečné a efektívne spôsoby, ako chrániť naše deti pred týmito otravnými potvorkami. Sprej proti vsiam je účinné a bezpečné riešenie.

Sprej proti vsiam vyrobený s Dimethicone

V tomto kompletnom recepte preskúmame, ako vyrobiť sprej proti všiam s Dimethicone, prírodným prostriedkom, ktorý si môžeš ľahko vyrobiť aj doma. Vďaka kombinácii vedy a prírody tento sprej účinne pomáha ako prevencia proti všiam a zaisti tak pohodlie a sebadôveru dieťaťa v škole.

Prírodné zložky pre účinný sprej proti vsiam

Hlavnou zložkou nášho spreja proti vsiam je čistá voda, ktorá slúži ako základ a nosič pre ostatné účinné zložky. Čistá voda je nevyhnutná na zaistenie bezpečnosti a účinnosti spreja. Na druhej strane Quasia ocot, ktorý sme už použili v iných receptoch, je prírodný prostriedok proti všiam. Táto zložka nielenže odpudzuje vši, ale zabraňuje aj priľnutiu hníd na vlasoch. Funguje tak, že rozpúšťa vrstvu chitínu, na ktorú sa hnidy prichytávajú.

Gél z aloe vera je známy svojimi upokojujúcimi vlastnosťami pre pokožku, ale vieš, že je tiež hrozivým nepriateľom proti všiam? Pôsobí tak, že oslabuje vonkajšiu vrstvu vší a efektívne ich pri kontakte vysušuje. Okrem toho prerušuje inkubáciu vajíčok vší a zastavuje ich vývoj.

Dimethicone Copolyol s koncentráciou 5% pôsobí ako bariéra proti zavšiveniu. Utesňuje spirakuly (dýchacie trubice) vší, znemožňuje im dýchanie, čo v konečnom dôsledku vedie k ich smrti. Táto zložka je poslednou ranou pre vši v našom zložení.

Materiály použité v recepte:

Recept na sprej proti vsiam s dimetikonom krok za krokom

Teraz, keď už rozumieš vede, ktorá sa skrýva za každou zložkou, poďme to všetko spojiť, aby sme vytvorili účinný sprej na odpudzovanie vší. Postupuj podľa týchto jednoduchých krokov:

  1. Do nádoby nalej čistenú vodu.
  2. Pridaj Quasia ocot (prírodný odvšivovač).
  3. Zmiešaj gélový koncentrát Aloe Vera 1-10.
  4. Pridaj Dimethicone Copolyol (vši sa dusia).
  5. Nakoniec pridaj kozmetický konzervačný prostriedok Sharomix 705.

Keď sa všetky ingrediencie spoja, prelej svoj odvšivovací prostriedok do 250 ml bielej PET fľaše s rozprašovačom. Označ fľašu obdĺžnikovými nálepkami s farebnými kvapkami. To zaistí, že ho budú deti radi používať.

Aplikácia

Používanie domáceho spreja proti všiam je jednoduché a efektívne. Tu je návod, ako ho použiť:

  1. Uisti sa, že vlasy dieťaťa sú čisté.
  2. Nastriekaj repelent na vlhké alebo suché vlasy. Snaž sa pokryť všetky oblasti od korienkov po končeky.
  3. Jemne vmasíruj do vlasov a pokožky hlavy.
  4. Nie je potrebné oplachovať: sprej pôsobí ako ochranný štít.

Bezpečné pre všetky vekové kategórie

Bezpečnosť uprednostňujeme nadovšetko. Aj keď je tento sprej vhodný pre celú rodinu, odporúčame ho aplikovať deťom vo veku od 6 mesiacov. To zaisťuje šetrné, ale efektívne riešenie pre najmladších členov rodiny.

Často kladené otázky (FAQ)

Môžem používať tento odvšivovací prostriedok denne? Áno, je bezpečný na každodenné použitie, najmä počas sezóny vší.

Ako dlho vydrží fľaša tohto prostriedku proti všiam? V závislosti od použitia, fľaša zvyčajne vydrží niekoľko týždňov alebo niekoľko mesiacov.

Je tento sprej proti vsiam účinný proti odolným všiam? Áno, zložky v tomto spreji sú účinné proti väčšine kmeňov vší, vrátane rezistentných vší.

Môžem použiť tento sprej na farbené alebo ošetrené vlasy? Áno.

Čo mám robiť, ak moje dieťa už má vši? Poraď sa s odborníkom na liečbu.

Má tento sprej silný zápach? Nie, má jemnú a príjemnú vôňu.

V každodennom boji proti všiam je sprej proti vsiam s Dimethicone dôveryhodným spojencom. Tento odvšivovací sprej vyrobený z prírodných ingrediencií a podporovaný vedou nielenže odpudzuje vši, ale aj vyživuje vlasy vášho dieťaťa. Postav sa školskému roku bez vší sebavedomo s vedomím, že máš k dispozícii bezpečné a efektívne riešenie.

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right