Recept na vianocne mydla v tvare skriatka
Glycerínové mydlo, Gran Velada, Vytvorte mydlá, Žiadna kategória

Recept na vianocne mydla v tvare skriatka, daruj tieto vytvory vyrobene s laskou..

Vianoce sú časom mágie, nadšenia a zdieľania výnimočných chvíľ s našimi najbližšími. A aký je lepší spôsob, ako prispieť svojim zrnkom piesku k slávnostiam, než vytvorením vlastných výtvorov. Mydlo skriatok…

Recept na vianocne mydla v tvare skriatka, daruj tieto vytvory vyrobene s laskou..

Vianoce sú časom mágie, nadšenia a zdieľania výnimočných chvíľ s našimi najbližšími. A aký je lepší spôsob, ako prispieť svojim zrnkom piesku k slávnostiam, než vytvorením vlastných výtvorov. Mydlo skriatok Vianoc očarí každého, či už veľkého alebo malého.

Nielen, že sú očarujúcim výrobkom na darovanie, ale je to aj dokonalá aktivita s najmenšími v domácnosti, ktorá ich zapojí do vytvárania vianočných dekorácií, na ktoré budú určite radi spomínať.

V tomto príspevku ťa krok za krokom prevedieme, ako sa naučiť vyrábať tieto mydlá, ktoré sú také charakteristické pre toto ročné obdobie. Okrem toho ťa pozývame pozrieť si video, ktoré sme pripravili. Vďaka nemu môžeš sledovať proces výroby vizuálnejším a dynamickejším spôsobom. Poďme na to..!

Materiály, ktoré budeš potrebovať na výrobu mydiel v tvare škriatka:

  • 1 kg základu bieleho mydla
  • Forma v tvare vianočého škriatka s klobúkom
  • Červená metalická farba na mydlá
  • Mydlová farba Grass Green
  • Čierna farba na mydlá
  • Aromatická esencia s vôňou Cookie Doll
  • 96º alkohol

Postup prípravy receptu na mydlo skriatok:

  1. Príprava mydla:
    • Začni odrezaním 90 g bieleho mydlového základu.
    • Nakrájané mydlo roztop pri nízkom výkone v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli a dávaj pozor, aby nedošlo k varu, aby sa zachovala kvalita mydla.
  2. Pridanie arómy a textúry:
    • Keď je tekutá, pridaj niekoľko kvapiek aromatickej esencie sušienok. Získaš tak charakteristickú Vianočnú vôňu.
    • Zmes dobre premiešaj a postriekaj alkoholom, aby sa netvorili bublny.
  3. Príprava formy:
    • Alkoholom nastriekajte vnútro formy. Pomôže to zabrániť tvorbe bublín a mydla sa bude ľahko z formy vyberať.
  4. Nalievanie mydla:
    • Roztopené mydlo opatrne nalej do formy.
    • Jemne poklep formou o podložku a uisti sa, že mydlo je rozložené rovnomerne a dostane sa do každého rohu formy.
  5. Chladenie:
    • Pred odformovaním nechaj mydlo úplne vychladnúť a stuhnúť.
  6. Odformovanie:
    • Po vychladnutí opatrne vyber z formy a hneď môžeš obdivovať postavu vianočného škriatka. Táto forma nás nikdy neprestane udivovať!
  7. Maľovanie vášho výtvoru:
    • Mydlové farby pred použitím dobre pretrep.
    • Maľuj detaily škriatka s trpezlivosťou a kreativitou. Je čas popustiť uzdu fantázii!
  8. Varianty:
    • Ak chceš, môžeš experimentovať s inými farbami. Napríklad zelené detaily môžu tvojmu výtvoru dodať iný nádych.

A pripravený!

  • Teraz máš pripravené krásne elfské mydlo, ktoré môžeš dať ako darček alebo ozdobiť ním svoj domov.

Pamätaj, že všetky farebné kombinácie, ktoré si vyberiete, budú vyzerať skvele, pretože to, čo sa skutočne počíta, je láska a jedinečnosť, ktorú vložíš do každého vytvoreného mydla. Nezabudni sa s nami podeliť o svoje výtvory a povedať nám, aké máš skúsenosti s výrobou.

Často kladené otázky (FAQS) o výrobe mydiel v tvare vianočného škriatka

Môžem na tento recept použiť akýkoľvek typ mydlového základu? Áno, aj keď sme pre tento projekt použili biely mydlový základ, môžeš experimentovať s ktorýmkoľvek z našich glycerínových transparentných mydlových základov, s pridaním niekoľkých kvapiek nepriehľadného farbiva, alebo aj mydlové základy Olive, Shea Butter, Aloe Vera a ďalšie…

Čo mám robiť, ak má moje mydlo po naliatí do formy veľa bublín? Ak si všimneš, že sa objavujú bubliny, môžeš povrch nastriekať 96º alkoholom hneď po naliatí mydla do formy, kým je ešte v tekutom stave. Alkohol pomáha odstraňovať bubliny a robí povrch hladký.

Musím použiť špeciálne farby na mydlo? Je absolútne nevyhnutné používať farby špeciálne vyvinuté pre mydlá s ich certifikátom, pretože okrem toho, že lepšie priľnú, nemenia kvalitu mydla. Bežné farby nie sú vhodné, pretože zle sa fixujú a môžu dokonca spôsobiť nežiaduce kožné reakcie.

Ako dlho mám čakať, kým mydlo skriatok vychladne a stuhne? Doba chladenia sa môže líšiť, ale vo všeobecnosti sa odporúča počkať aspoň hodinu, kým nie je mydlo na dotyk úplne tvrdé. Ak sa nachádzaš v chladnom prostredí, môže mydlo stuhnúť rýchlejšie .

Môžem do mydla pridať iné vône alebo prísady? Samozrejme! Svoje mydlo si môžeš prispôsobiť rôznymi aromatickými esenciami alebo dokonca môžeš do mydla pridať aktívne zložky.

Ako zakonzervujem mydlá po ich výrobe? skladuj ich na chladnom a suchom mieste, mimo dosahu priameho slnečného žiarenia a vlhkosti. Môžeš ich zabaliť do plastovej fólie alebo papiera, kým nebudú pripravené na použitie alebo na darovanie.

Aké opatrenia sa odporúčajú pri práci s deťmi pri výrobe mydla? Ak zapájame do výroby mydla deti, nemôžeme zabudnúť na neustály dozor, najmä počas procesu tavenia a manipulácie s alkoholom. Tiež sa uisti, že farby a materiály sú netoxické a bezpečné na použitie.

Môžem tieto mydlá vyrobiť vo veľkom množstve ako darčeky? Áno, tieto mydlá sú skvelé na darovanie, najmä počas Vianoc. Len sa uisti, že dodržiavaš osvedčené postupy, ktoré sme ti ukázali.

Ak máš ďalšie otázky alebo potrebuješ radu, zanechaj komentár alebo nás kontaktuj priamo na slovakia@granvelada.sk. Radi ti pomôžeme s vaším mydlovým dobrodružstvom!

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right