Kompletny sprievodca: Ako si vyrobit domace draselne mydlo krok za krokom

Krok za krokom recept, ako vyrobiť draselne mydlo na rastliny od nuly. Jednoducho ho pripravíš doma a získaš prirodzený a veľmi účinný insekticíd na boj proti rôznym druhom škodcov, ako sú vošky, červený pavúky, a…
Stiahnite si manuál vyplnením formulára

Kompletny sprievodca: Ako si vyrobit domace draselne mydlo krok za krokom

Krok za krokom recept, ako vyrobiť draselne mydlo na rastliny od nuly. Jednoducho ho pripravíš doma a získaš prirodzený a veľmi účinný insekticíd na boj proti rôznym druhom škodcov, ako sú vošky, červený pavúky, a iné … Môže byť tiež použitý v ekologickom poľnohospodárstve!

Hľadáš efektívny a prirodzený spôsob ochrany tvojich rastlín? V tomto článku ti ukážeme, ako vyrobiť domáce draselné mydlo, ktoré predstavuje silné riešenie proti škodcom. Naučíš sa, ako ho urobiť od nuly pomocou nášho podrobného receptu. Čítaj ďalej..!

Tento prostriedok je tiež veľmi ekonomické! Pre predstavu, s kilogramom potaše môžeš vyrobiť asi 40 mydiel, ako sú tie vo videu. Vypočítali sme množstvo potrebne na jeden mesiac, pretože sa neodporúča tento prostriedok uchovávať dlhšie. 

Draselné mydlo je prírodný insekticíd, ktorý si môžeš ľahko pripraviť doma. Na rozdiel od chemikálií je toto mydlo bezpečné pre rastliny a životné prostredie. Okrem toho je to ekonomický variant, pretože s relatívne malým množstvom potaše môžeš vyrobiť niekoľko mydiel.

Aké materiály potrebujem na výrobu draselného mydla?

Na výrobu domáceho draselného mydla potrebuješ:

  • Olivový olej (150 g) (Ten, ktorý máš doma)
  • Kaustický potaš (25 g)
  • Demineralizovaná voda (25 g)
  • Biela nádoba 200 ml.
  • Okrúhle samolepky prírodný domov
  • Výroba postrekovača:

  • Extrakt z prasličky roľnej (60 gramov)
  • Demineralizovaná voda (330 g)
  • 400 ml fľaštička so striekacou pištoľou
  • Predĺžené nálepky prírodný domov
  • Krok za krokom ako vyrobiť draselne mydlo

    Zisti, ako vyrobiť draselné mydlo! Je to základ vo všetkých domácnostiach, ktoré sa chcú starať o rastliny prirodzenou cestou. Pred začatím spracovania je dôležité mať na pamäti, že s hydroxidom draselným musíme zaobchádzať opatrne. Odporúča sa nasadiť rukavice, okuliare a masku a pracovať na dobre vetranom mieste.

    25 g hydroxidu draselného vlož do sklenenej nádoby a pridaj vodu. Opatrne pretrep, aby sa úplne rozpustil. Mala by zostať číra kvapalina.

    Zahrej olej na asi 40-45 ° C a postupne pridaj zmes potaše a vody. Dobre premiešaj a pomixuj elektrickým mixérom. Najskôr pri slabom výkone po dobu 5 minút; potom pri strednom výkone, 3 minúty; a nakoniec pri vysokom výkone, ďalšie 3 minúty.

    Keď má správnu textúru, naplň nádobu ju a počkaj, kým vychladne, kým nádobu zatvoríš a ozdobíš nálepkou. Nechaj ho odstáť 24 hodín, aby bol hutnejší a získal pastovitú textúru ako vo videu.

    Akonáhle je draselné mydlo dokončené, pripravíme zmes, aby sme ňou mohli postriekať a fumigovať rastliny. Na zaťiatok musíš: Zahriať 330 g vody bez varu a pridať 8 g draselného mydla, ktoré sme vyrobili. Veľmi dobre premiešaj, kým sa úplne nezintegruje a pridaj extrakt z prasličky.

    Prelej do nádoby, umiestni nálepku na postrekovač a počkaj, kým vychladne.

    Ako sa používa?

    Draselne mydlo striekame na rastliny, ktoré škodca už napadol. Nepoužíva sa na ich prevenciu, ale na ich liečbu, preto by sa mal používať iba vtedy, ak je už rastlina napadnutá škodcom. 

    Trik! Používaj ho radšej pri západe slnka a nie počas dňa . Odporúča sa používať 3 alebo 4 dni na redukciu škodcov, alebo úplne skoncovanie s nimi. Okrem toho je dôležité poznamenať, že draselné mydlo neovplyvňuje iné zvieratá a nepoškodzuje kvet ani ovocie. A pamätaj, že by sa nemal uchovávať dlhšie ako mesiac.

    Na blogu www.blog.granvelada.sk nájdeš ďalšie domáce triky, tipy a recepty. Pozri sa a stav na ručne vyrábané produkty!

    ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

    NEWSLETTER

    Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

    PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

    1 Step 1
    keyboard_arrow_leftPrevious
    Nextkeyboard_arrow_right

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    Fill out this field
    Fill out this field
    Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
    You need to agree with the terms to proceed

    Neboli nájdené žiadne výsledky.

    SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

    Newsletter

    Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

    PRIHLÁSIŤ SA

    1 Step 1
    keyboard_arrow_leftPrevious
    Nextkeyboard_arrow_right