Kompletny navod na vyrobu vlastneho domaceho vianocneho osviezovaca vzduchu s vonnym voskom
Vonné sviečky, Vyrobiť sviečky, Žiadna kategória

Kompletny navod ako vyrobit vlastny domaci vianocny osviezovac vzduchu s vonnym voskom

Vianoce sú synonymom tepla, príjemnej atmosféry vône domova. Dnes ťa naučím, ako vyrobiť očarujúce vonné osviežovače vzduchu, ktoré dodajú slávnostnú vôňu Vianoc každému priestoru. Sú ideálne na zavesenie do skríň,…

Kompletny navod ako vyrobit vlastny domaci vianocny osviezovac vzduchu s vonnym voskom

Vianoce sú synonymom tepla, príjemnej atmosféry vône domova. Dnes ťa naučím, ako vyrobiť očarujúce vonné osviežovače vzduchu, ktoré dodajú slávnostnú vôňu Vianoc každému priestoru. Sú ideálne na zavesenie do skríň, zásuviek alebo jednoducho na ozdobenie špeciálného miesta v domácnosti. Okrem toho môžu byť aj jedinečným a osobným darčekom, ktorý poteší našich najbližších. Vianocny osviezovac vzduchu si všetci zamilujú.

Výroba domácich Vianočných osviežovačov vzduchu je ľahká ručná činnosť, ktorá spája kreativitu s relaxom a spája nás s naším povedomím. Keď sa ponoríš do tohto umenia, získaš slobodu vybrať si vône, ktoré ladia s tvojimi osobnými preferenciami a sviatočnou výzdobou tvojho domova. Zaistíš tak, že každý kútik bude voňať presne podša tvojich predstáv. Zapojenie sa do tohto DIY projektu sa navyše stáva jedinečnou rodinnou aktivitou, kde môžu deti a dospelí zdieľať výnimočné chvíle a zároveň oživiť svoje vlastné výtvory.

A nemôžeme zabudnúť na osobný dotyk, ktorý tieto osviežovače vzduchu poskytujú, keď sú premenené na jedinečné a ručne vyrobené darčeky. Odrážajú nielen tvoju lásku, ale aj kúsok osobnosti v každom detaile. Výroba vlastných Vianočných osviežovačov vzduchu je skrátka skvelý spôsob, ako osláviť sezónu, postarať sa o svoje prostredie a posilniť citové väzby.

Chceš si vytvoriť si vlastny domáci Vianocny osviezovac vzduchu s vonným voskom?

Materiály na výrobu domácich vianočných osviežovačov vzduchu

  • Špeciálny vosk na vonné figúrky (vhodné na horák)
  • Formy na snehové vločky,
  • Forma na ľadovú hviezdu
  • Forma na ľadový kvet
  • Biele vrecúška s rozmermi 13×17 cm.
  • Dlhé biele kartónové štítky
  • Tekuté farbivo na sviečky v svetlomodrom tóne
  • Perleť v modrej farbe
  • Kuchynská váha

Krok za krokom ako vyrobiť domáce Vianočné osviežovače vzduchu?

  1. Príprava vosku:
    • Odváž 170 g vosku, pričom asi 20 g si odlož na modrý odtieň. Tento vosk je ideálny pre osviežovače vzduchu a voňavé figúrky vďaka svojej vysokej schopnosti zadržiavať esencie.
    • Pridaj 10% aromatickej esencie do vosku a dobre premiešaj, aby bola vôňa rovnomerne integrovaná.
  2. Plnenie formy:
    • Vosk nalej do vybraných foriem, časť vosku si nechaj na modrú farbu. Jemne poklep fromou po povrchu, aby sa zabezpečilo rovnomerné rozloženie vosku a v zmesi nezostala žiadne bublinky.
    • Vosk necháme vychladnúť a stuhnúť.
  3. Vytvorenie modrého odtieňu:
    • Do odloženého vosku pridaj pár kvapiek svetlomodrého tekutého farbiva a dobre premiešaj.
    • Touto zmesou doplň formičky a nechaj vychladnúť.
  4. Odformovanie a konečné úpravy:
    • Po vychladnutí figúrky opatrne odformuj.
    • Ak chceš, použi modrý perleť, aby sa zvýraznili detaily. Dodáš im tak lesklý a slávnostný nádych.
  5. Balenie:
    • Každú figúrku vlož do vrecka.
    • Pridaj kartónové štítky, ktoré si môžeš prispôsobiť podľa svojich predstáv.

Vianocný osviezovac vzduchu je na svete.

A hotovo! S 1 kg vosku vytvoríš približne 15 takýchto osviežovačov vzduchu, čo je skutočne ekonomická a očarujúca možnosť na výzdobu týchto Vianoc.

Často kladené otázky o domácich Vianočných osviežovačoch vzduchu

  1. Aký druh vosku by som mal použiť na domáce Vianočné osviežovače vzduchu? Pre domáce osviežovače vzduchu je vhodné použiť vosk, ktorý má dobrú schopnosť zadržiavať arómu, ako je sójový vosk alebo špeciálny parafínový vosk na voňavé figúrky. Tieto vosky sú ideálne, pretože dobre priľnú k formám a arómu uvoľňujú postupne.
  2. Môžem použiť esenciálne oleje namiesto syntetických vôní? Áno, esenciálne oleje sú skvelou voľbou pre tých, ktorí uprednostňujú prírodné zložky. Maj však na pamäti, že koncentrácia sa môže líšiť v porovnaní so syntetickými vôňami, takže možno budeš musieť upraviť množstvo na požadovanú intenzitu vône.
  3. Ako môžem zabrániť rozbitiu voskových figurín pri ich odformovaní? Aby sme predišli rozbitiu, pred pokusom o odformovanie sa uisti, že vosk úplne vychladol. Pred naliatím vosku môžeš na formu naniesť aj štipku oleja, aby sa figúrky dali ľahšie vybrať z formy. Ak figúrky odolávajú, vlož formu na niekoľko minút do chladničky, aby sa vosk mierne stiahol a ľahšie sa uvoľnil.
  4. Ako dlho vydržia arómy domácich osviežovačov vzduchu? Trvanie arómy domáceho osviežovača vzduchu sa môže líšiť v závislosti od vosku, množstvo a kvality použitej esencie. Vo všeobecnosti môžeš očakávať, že vôňa vydrží niekoľko mesiacov. Ak chceš predĺžiť životnosť osviežovača vzduchu, skladuj ho zabalený na chladnom mieste mimo priameho slnečného žiarenia.

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right