jabon de leche de coco 3
Glycerínové mydlo, Prírodné mydlá

Domaci recept na mydlo z kokosoveho mlieka

Recept na výrobu ručne vyrobeného mydla z kokosového mlieka len z troch ingrediencií…! Všetky pochádzajú z kokosového orecha… Získaš mydlo s vysokou čistiacou silou. Kokosové mlieko mu dodá krémovosť a extra…

Domaci recept na mydlo z kokosoveho mlieka

Recept na výrobu ručne vyrobeného mydla z kokosového mlieka len z troch ingrediencií…! Všetky pochádzajú z kokosového orecha… Získaš mydlo s vysokou čistiacou silou. Kokosové mlieko mu dodá krémovosť a extra kokosový olej zabráni vysušovaniu pokožky. Mydlo z kokosoveho mlieka si jednoducho zamiluješ.

Aké ingrediencie potrebuješ na výrobu mydla z kokosového mlieka?

S týmito množstvami budeš mať dostatok na 1 kilogram mydla, tak sa pusti do práce!

716 gramov kokosového oleja

  • Tento olej sa bežne používa ako zložka pri príprave domáceho mydla, pretože poskytuje výslednému mydlu penu a hydratáciu. Je to olej bez farby a zápachu. Kokosový olej je tradične známy pre svoje ochranné, hydratačné a čistiace vlastnosti. Môže sa používať aj pri príprave výživných krémov na pokožku. Stav kokosového oleja sa mení z tuhého na kvapalný v závislosti od okolitej teploty, pod 26 stupňov Celzia bude tuhý, ale jeho vlastnosti sa nezmenia.
  • 184 gramov kokosového mlieka: známe aj ako kokosové mlieko. Kokosové mlieko má vlastnosti ktoré absorbujú a zadržiavajú vodu, čím pomáhajú udržiavať pokožku hydratovanú a zvlhčenú. Bežne sa používa kokosové mlieko na vlasy alebo pri ošetrení pleti. Vyrábajú sa z neho domáce a 100% prírodné kozmetické výrobky.
  • 98 gramov sódy kaustickej: Pri výrobe ručne vyrábeného olejového mydla je sóda kaustická jednou z hlavných zložiek. Jedným z najčastejších použití kaustickej sódy je výroba ručne vyrábaného mydla. Základný recept pozostáva zo spojenia tukovej časti (oleje alebo maslá) so zmesou sódy a vody. Keď sa všetky tieto zložky spoja, spustí sa prirodzená reakcia známa ako zmydelňovanie, ktorá trvá 40 dní. Výsledok: prírodné mydlo so správnym PH pre pokožku.
  • Exfoliačné častice z kokosovej skrupiny s veľkosťou 1000 mikrónov: Získavajú sa rozdrvením a preosiatím vonkajšej časti kokosového orecha. Sú ideálne na výrobu peelingov a telových zábalov. Tieto čiastočky môžeš pridať do základných krémov, gélov, mydiel, olejov…
  • Prírodná profesionálna forma na výrobu mydla: Profesionálna forma, špeciálne na výrobu mydlovej tehly, 1 kg. Je vyrobená zo silikónu a je vystužená, aby bola oveľa stabilnejšia. Táto prírodná forma je ideálna na výrobu ručne vyrábaného mydla, hoci sa dá použiť aj na výrobu iných druhov remeselných výrobkov. Vyniká odolnosťou, pružnosťou a nepriľnavosťou, takže nepotrebuje uvoľňovacie činidlo. Je veľmi pohodlná a praktická na používanie!

Nakoniec….

Ak chceš, môžeš svoje mydlo z kokosového mlieka ozdobiť pečiatkou zobrazenou vo videu. Je to roztomilý dizajn, v ktorom si môžeš prečítať „Ručne vyrobené mydlo“ a zakončený malým srdiečkom s rozmermi približne: 4,1 x 2,5 cm.

Máme k dispozícii široký katalóg pečiatok na pečiatkovanie mydiel, ktoré navrhla a vyrába spoločnosť Gran Velada. Všetky z nich sa veľmi ľahko používajú a ty si snimi budeš môcť rýchlo a originálne ozdobiť svoje prírodné mydlá. Dajú sa použiť do olejových aj glycerínových mydiel.

Opečiatkovanie mydiel je jednoduché, stačí na pečiatku nastriekať alkohol, pritlačiť ju na mydlo a bude vyrytá. Výsledok môžeš ozdobiť sľudou, aby bol oveľa atraktívnejší. Okrem tohto dizajnu nájdeš v našom internetovom obchode širokú ponuku mydlových pečiatok.

Aký je postup pri príprave receptu na domáce mydlo z kokosového mlieka?

Prečítaj si postupné kroky a s nadšením a vyskúšaj tento recept, pretože výsledky stoja za námahu.

Predtým, ako sa pustíš do výroby, zmraz kokosové mlieko, aby nestratilo svoje vlastnosti.

Po zmrazení daj mlieko do džbánu a pridaj žieravú sódu. Dobre premiešaj, kým sa sóda nerozpustí. Nechaj ho odstáť, aby sa znížila teplota.

Medzi tým zohrej kokosový olej. Ak je tuhý, roztop ho, aby sa s ním lepšie pracovalo.

Keď majú obe fázy teplotu približne 45 °C, nalej kokosové mlieko so sódou na kokosový olej. Dobre premiešaj stierkou a šľahaj elektrickým mixérom, kým nezískaš požadovanú zmes.

Naplň formu a jemne pobúchaj po podložke, aby sa netvorili bubliny. Keď začne chladnúť, urob na jej vrchnej časti vzor pomocou lyžice.

Posyp exfoliačnými čiastočkami a zakry. Nechaj úplne vychladnúť a mydlo odformuj.

Rozdeľ na malé kúsky a máš hotovo! Toto mydlo má extra zloženie s 22 % kokosového oleja a koncentráciu 35 %.

Pamätaj, že mydlo musí pred použitím odstáť 4 týždne, aby sa zmydlilo. Pred použitím sa tiež odporúča skontrolovať pH.

Ak ťa svet mydiel nadchol, stiahni si našu bezplatnú príručku s praktickými informáciami a receptami krok za krokom. Je to príručka vo formáte PDF, ktorú môžeš mať vo svojom zariadení do 5 minút. V príručke sú vysvetlené procesy spojené s výrobou rôznych druhov mydiel aj ingrediencie potrebné na ich výrobu.

Na blogu www.blog.granvelada.sk nájdeš aj mnoho ďalších návodov, ako je tento.

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right