balsamo para pieles agrietadas
Prírodná kozmetika, Vyrobiť krémy, Žiadna kategória

Domáci balzam pre veľmi suchú pokožku

Hľadáš domáci balzam na veľmi suchú pokožku? Pozri sa na tento jednoduchý balzam, ktorý ti odporúčame vyrobiť. Podarí sa ti ju zjemniť a udržať ju hydratovanú. Suchá pokožka potrebuje dobrú…

Domáci balzam pre veľmi suchú pokožku

Hľadáš domáci balzam na veľmi suchú pokožku? Pozri sa na tento jednoduchý balzam, ktorý ti odporúčame vyrobiť. Podarí sa ti ju zjemniť a udržať ju hydratovanú.

Suchá pokožka potrebuje dobrú dennú hydratáciu , aby sa zabránilo vzniku drsnosti, svrbenia a dokonca aj olupovania. Mať kvalitné produkty vhodné pre tento typ pleti je pre jej starostlivosť nevyhnutné. Odporúčame ti vyrobiť si balzam , ktorý sa stane jedným z najlepších prostriedkov na veľmi suchú pokožku. Nižšie vám ukážeme dva dokonalé recepty ako domáce prostriedky na veľmi suchú pokožku.

Recept na levanduľový balzam na suchú a popraskanú pokožku

Neustále bojujete so suchou, šupinatou pokožkou? V našej neustálej snahe ponúknuť vám prírodné a efektívne riešenia vám nižšie ukážeme rýchly a jednoduchý recept na vytvorenie domáceho levanduľového balzamu.

Tento balzam je nielen jednoduchý na prípravu, ale jeho prírodné zložky sú ideálne na výživu, hĺbkovú hydratáciu a opravu pokožky. Zistite, ako môžete zmeniť svoju pokožku len s niekoľkými prísadami!

Aké ingrediencie sú potrebné na výrobu Levanduľového balzamu na suchú pokožku?

Na výrobu tohto balzamu budeme potrebovať:

boton carrito blogs slov 01 2
balzam na popraskanú pokožku 2

Krok za krokom pri výrobe levanduľového balzamu na suchú pokožku:

  1. Príprava nádoby: Skôr ako začnete, skontrolujte, či je nádoba čistá a dezinfikovaná.
  2. Zmiešajte oleje a vazelínu: Do nádoby pridajte 20 g šípkového oleja a 20 g levanduľového oleja. Pridajte 90 g vláknitej vazelíny.
  3. Spôsob zahrievania: Roztopte zmes v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli pri nízkom výkone, kým sa všetko dobre nespojí.
  4. Chladenie a prísady: Nechajte zmes vychladnúť na 35 až 40 °C. Pridajte 2 g vitamínu E a 5 kvapiek levanduľového esenciálneho oleja. Dobre premiešajte, aby sa úplne spojil.
  5. Balenie: Zmes nalejte do pripravenej nádoby. Ozdobte ozdobnými nálepkami.
  6. Záver: Váš balzam je pripravený na použitie. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov aplikujte denne.
boton carrito blogs slov 03 2
balzam na popraskanú pokožku

Často kladené otázky (FAQ) o recepte Levanduľový balzam na suchú a popraskanú pokožku:

  • Ako dlho môžem balzam uchovávať? Pri skladovaní na chladnom a suchom mieste môže vydržať až 12 mesiacov.
  • Je tento balzam vhodný pre všetky typy pleti? Áno, najmä na suchú a popraskanú pokožku. Ak však máte citlivú pokožku, urobte si najskôr náplasťový test.
  • Môžem použiť iný druh esenciálneho oleja? Samozrejme, aj keď je levanduľový esenciálny olej ideálny pre svoje vlastnosti, môžete experimentovať s inými, ako je harmanček alebo ruža, v závislosti od vašich preferencií a potrieb pleti.

Tento levanduľový balzam je nielen účinným domácim liekom na suchú, šupinatú pokožku, ale je to aj zábavný a jednoduchý projekt. Odporúčame vám vyskúšať tento recept a zažiť výhody úplne prirodzenej a personalizovanej starostlivosti o pleť. Dajte dnes zbohom suchej pokožke s vlastným levanduľovým balzamom!

Nižšie vám prinášame ďalší starší príspevok, ktorý vznikol pred niekoľkými rokmi, v ktorom sme vám ukázali recept na ďalší balzam s výťažkom z nechtíka mastného a výťažkom z ľubovníka bodkovaného, ideálny pre citlivú a aknóznu pleť. Prírodné ošetrenie, ktoré využíva upokojujúce a čistiace vlastnosti starostlivo vybraných ingrediencií.

VLASTNOSTI DOMÁCICH BALZAMOV PRE SUCHÚ POKOŽKU

Pokiaľ ide o výrobu domácich prostriedkov na suchú pokožku , výber balzamu je skvelou voľbou. Jeho textúra je krémová a obaľujúca, výborne sa však vsakuje a rýchlo vstrebáva. Práve preto je ideálny na hydratáciu najsuchšej a najcitlivejšej pokožky.

Chcete si vyrobiť vlastné prostriedky na veľmi suchú pokožku? Tu vám necháme ďalší recept , ktorý vám pomôže v starostlivosti o tento typ pleti. Nižšie vám ukážeme videorecept krok za krokom, aby vám neušiel žiadny detail krok za krokom.

Aké materiály sme použili na výrobu domáceho lieku na suchú pokožku?

  • Olejový extrakt z nechtíka (25 gramov) Je to olejový extrakt z nechtíka , ktorému sa pripisujú hydratačné, upokojujúce a antibakteriálne vlastnosti. Je to ideálny olej na výrobu produktov ideálnych pre citlivú, podráždenú a aknóznu pleť. Náš extrakt z nechtíka sa získava maceráciou kvetov tejto rastliny v sójovom oleji.
  • Výťažok z ľubovníka bodkovaného (25 gramov) Olejovitý výťažok z ľubovníka bodkovaného s hydratačným, zjemňujúcim a čistiacim účinkom. Tento extrakt z hypericum , ktorý si môžete kúpiť na gran velada sa získava maceráciou kvetov tejto rastliny v slnečnicovom oleji.
  • Filačná vazelína (100 gramov): Filačná vazelína je dokonalým základom na prípravu balzamov, mastí alebo mastí. Je minerálneho pôvodu, nemá žiadny typ zápachu a nežltne. Biela filamentová vazelína , ktorú nájdete na gran velada je neutrálna a je pripravená na to, aby ste ju mohli obohatiť o vlastnosti, ktoré chcete, a navyše si ju môžete prispôsobiť farbou a vôňou, ktorú preferujete.
  • 100 ml dóza: 100 ml priehľadné dózy, 7×4 cm s kovovým viečkom.
boton carrito blogs slov 01 2

Okrem toho, na výrobu tohto typu liekov na veľmi suchú pokožku je dôležité mať vhodné pomôcky . Naše odporúčanie je, aby ste mali po ruke:

  • Presná mierka
  • Kadička
  • Laboratórna lyžica z nehrdzavejúcej ocele

Väčšina ingrediencii a materiálov je vám k dispozícii v internetovom obchode gran velada . Nákup urobíte rýchlo, jednoducho, pohodlne a bezpečne a všetko potrebné dostanete domov už za pár dní.

Textúru balzamu dosiahneme vďaka filante vazelíne , neutrálnej báze minerálneho pôvodu, ktorá má zmäkčujúce vlastnosti. Navyše zmäkčuje, vyživuje a chráni pred dehydratáciou. Do vazelíny pridáme dva olejové extrakty: nechtík a ľubovník bodkovaný . Oba hydratujú, regenerujú a upokojujú suchú a citlivú pokožku. Preto sú ideálne pre naše prostriedky na veľmi suchú pokožku.

Do tohto receptu môžete pridať pár kvapiek aromatickej esencie , aby mal balzam na suchú pokožku príjemnú vôňu. Ktoré? To je vec osobného vkusu. Na gran velada nájdete širokú škálu vôní.

Všimnite si , ako pripraviť prostriedky na veľmi suchú pokožku ! Nebude to trvať dlho a získate balzam nabitý vlastnosťami na ošetrenie tohto typu pleti.

Skôr ako sa pustíte do práce, majte na pamäti túto radu: kadička a laboratórna lyžička, ktoré budeme používať, musia byť veľmi čisté a sterilizované. Ponorte ich na niekoľko minút do vriacej vody a osušte handrou s niekoľkými kvapkami 96º alkoholu.

  • Navážte 100 gr. vláknitej vazelíny v tepelne bezpečnej nádobe, ako je kadička, ktorú používame.
  • Zohrievajte vazelínu postupne, buď v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Majte na pamäti, že bod topenia tejto vazelíny sa pohybuje medzi 38 a 60º a neodporúča sa ju zohrievať nad túto teplotu, pretože produkt by mohol oxidovať.
  • Keď máme horúcu a tekutejšiu vazelínu, pridáme 25 gr. nechtíkového extraktu a dobre premiešame. Robíme to rázne, aby sme integrovali ropný vrt.
  • Postup opakujeme, tentoraz horšie s ľubovníkovým extraktom. Pridáme aj 25 gramov. Znova miešame, kým nám nevznikne jednotný krém.
  • Premiešame a zabalíme do téglika pripravenej na balzam.

Môžu sa olejové extrakty meniť? Áno, môžete ich meniť, pokiaľ je dodržaný pomer. V našom recepte na 100 gr. vazelíny sme pridali 50 gr. extraktov macerovaných v oleji.

boton carrito blogs slov 03 2

Keď ste si vyrobili tento domáci balzam na suchú pokožku, stačí ho aplikovať každý deň a začnete si všímať výsledky. Je nevyhnutné byť konštantný, aby bola pokožka hydratovaná a jemná.

Ak chcete vidieť viac liekov na veľmi suchú pokožku, pozrite si recepty, ktoré nájdete na našom blogu . Krok za krokom vás naučíme, ako vyrobiť konkrétne masti, balzamy a krémy pre každý typ pleti. Môžete sa tiež prihlásiť na odber nášho kanála YouTube , aby ste mali prehľad o všetkých našich publikáciách a sledovať nás na sociálnych sieťach: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest a Google+ .

Uvidíme sa v ďalšom príspevku!

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right