body butter de jengibre para navidad 2
Robiť detaily, Vianočné remeslá, Žiadna kategória

DIY zazvorove telove maslo: domaci vianocny darcek

Hľadáš špeciálny darček na tieto Vianoce? Odváž sa vytvoriť si vlastné zázvorové telove maslo. Je to perfektný darček ako pre blízkych, tak aj na rozmaznávanie samých seba, pričom tvojej pokožke…

DIY zazvorove telove maslo: domaci vianocny darcek

Hľadáš špeciálny darček na tieto Vianoce? Odváž sa vytvoriť si vlastné zázvorové telove maslo. Je to perfektný darček ako pre blízkych, tak aj na rozmaznávanie samých seba, pričom tvojej pokožke dodá bezkonkurenčný lesk a hydratáciu.

V tomto príspevku ťa nielen naučíme, ako vytvoriť zázvorové telové maslo, ale tiež ťa prevedieme výrobou očarujúcich glycerínových mydiel s vianočnou tematikou, ktoré dokonale doplnia tvoje darčeky.

Ak tento rok musíš pripraviť veľa darčekov a chceš každého potešiť, ale zároveň nesiahať hlboko do vrecka, si na správnom mieste. Pokračuj v čítaní a objav, ako vyrobiť tieto domáce, ekonomické a láskyplné darčeky.

Okrem toho ti ponúkame niekoľko nápadov na finálne balenie, ktoré z tvojho výtvoru urobia ešte špeciálnejší darček. Postupuj krok za krokom a nechaj seba aj ostatných prekvapiť výsledkami!

Aké ingrediencie potrebuješ na výrobu celého telového masla + vianočné mydlá + darček na balenie?

Telove maslo krok za krokom

  1. Do nádoby pridaj mangové maslo. Ak chceš, môžeš ho mierne roztopiť, aby sa s ním ľahšie manipulovalo.
  2. Pridaj mandľový olej a dobre premiešaj, kým nezískaš homogénnu konzistenciu.
  3. Pridaj vitamín E, aromatickú esenciu zázvoru a ak chceš, pridaj aj štipku zlatej sľudy, aby maslo získalo Vianočný lesk.
  4. Keď je zmes hotová, zabaľ telové maslo do priehľadnej nádoby.
  5. Pre slávnostnejší koniec posyp ešte trochou zlatej sľudy a na dózu nalep vianočnú nálepku.

Príprava vianočných mydiel :

  1. Roztop 107 g mydla na báze kozieho mlieka na slabom výkone, tak aby nedošlo k varu.
  2. Pridaj aromatickú zázvorovú esenciu a dobre premiešaj.
  3. Zmes nalejeme do vianočných formičiek a necháme vychladnúť.
  4. Po vychladnutí mydlá odformuj.
  5. Mydlové farby dobre pretrep a nanes farbu na detaily mydiel. Nechaj zaschnúť 24 hodín.

Konečné balenie pre telove maslo a mydlá:

  1. Na spodok bambusovej truhlice polož papierové hobliny alebo nejaký dekoratívny materiál.
  2. Umiestni mydlá a telové maslo do stredu truhlice.
  3. Zatvor truhlicu vianočnou látkovou stuhou a ak chceš, pridaj ďalšie ozdoby.

A hotovo! Teraz máš krásny a originálny vianočný darček, ktorý je ideálny pod stromček. Nezabudni jeden vyrobiť aj pre seba a nechaj sa rozmaznávať. Nie je to len ručne vyrobený darček, ale je to aj prekvapenie plné lásky. A počkaj, kým ucítiš jeho lahodnú vôňu!

Často kladené otázky o výrobe zázvorového telového masla a vianočných mydiel

  1. Môžem nahradiť mangové maslo iným druhom masla? Áno, mangové maslo môžetš nahradiť bambuckým alebo kakaovým maslom. Každé z nich dodá tvojmu telovému maslu iné vlastnosti, no všetky sú vynikajúce na výživu pokožky.
  2. Je potrebné použiť zlatú sľudu? Akú má funkciu? Zlatá sľuda je voliteľná. Používa sa hlavne na dodanie jemného a dekoratívneho lesku telovému maslu. Ak dávaš prednosť prirodzenému vzhľadu, môžeš ju vynechať.
  3. Môžem použiť iný druh oleja namiesto mandľového oleja? Samozrejme, mandľový olej je možné nahradiť kokosovým olejom, jojobovým olejom alebo akýmkoľvek iným nosným olejom podľa vlastného výberu. Každý z nich poskytne konečnému produktu iné účinné vlastnosti.
  4. Ako môžem zabezpečiť, aby sa mydlá pri odformovaní nepoškodili? Aby sa mydlá pri odformovaní nezničili, uisti sa, že sú úplne chladné a pevné. Môžeš formy umiestniť na niekoľko minút do chladničky pred odformovaním.
  5. Ako dlho mám čakať na použitie telového masla po jeho príprave? Keď je telové maslo zabalené, môžeš ho ihneď použiť. Ak je v recepte sľuda, je vhodné počkať niekoľko hodín, aby sa dobre usadila a nezafarbila pokožku.
  6. Majú mydlá a telové maslo dátum spotreby? Vo všeobecnosti môžu tieto domáce produkty slúžiť niekoľko mesiacov. Pre zachovanie ich vlastností je však dôležité ich skladovať na chladnom a suchom mieste. Ak spozoruješ akúkoľvek zmenu vône, farby alebo štruktúry, je najlepšie ich nepoužívať.
  7. Môžem pridať iné arómy okrem zázvoru? Samozrejme, môžeš experimentovať s rôznymi aromatickými esenciami v závislosti od vlastných preferencií. Levanduľa, ruža alebo eukalyptus sú niektoré obľúbené možnosti, ktoré sa dobre spájajú so zázvorom.

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right