aromaterapia para concentracion estudio post
Vyrobiť sviečky

Aromaterapia na koncentraciu pri studiu

Blížia sa ti skúšky a hľadáš tipy, ako sa sústrediť? Tu ti ukážeme, ako vyrobiť vonné figúrky, ktoré ti umožnia využívať výhody ako je aromaterapia na koncentraciu pri štúdiu. Vyrobiť…

Aromaterapia na koncentraciu pri studiu

Blížia sa ti skúšky a hľadáš tipy, ako sa sústrediť? Tu ti ukážeme, ako vyrobiť vonné figúrky, ktoré ti umožnia využívať výhody ako je aromaterapia na koncentraciu pri štúdiu.

Vyrobiť si ich doma je veľmi jednoduché a vôňa, ktorú vydávajú, ti pomôže sústrediť sa! Veľmi praktické v čase skúšok alebo ak sa pripravujete na príjmačky.

Zložky na výrobu aromaterapeutických tabliet na koncentráciu pri učení:

Toto sú ingrediencie, ktoré potrebuješ:

V Gran Velada si môžeš kúpiť sójový vosk na sviečky a na ručne vyrábanú kozmetiku. Je to prírodný vosk rastlinného pôvodu s nízkym bodom topenia (medzi 46-52ºC). Je vhodný na výrobu vegánskych výrobkov a prírodných sviečok. Vďaka nízkemu bodu topenia sa môže používať aj ako prísada do masážnych sviečok a je ideálny na výrobu sviečok v nádobách alebo vonných voskových figúrok do horákov! Sójový vosk na sviečky a kozmetiku, ktorý si môžeš kúpiť v našom internetovom obchode, je k dispozícii vo forme perál. Môžeš ho roztápať vo vodnom kúpeli, v mikrovlnnej rúre alebo v hrnci na miernom ohni – podľa toho, čo je pre teba pohodlnejšie!

Sójový vosk je ideálny na výrobu masážnych sviečok. Na tento účel ho musíš kombinovať s rastlinnými maslami a olejmi. Môžeš tiež pridať esenciálne oleje, aby sójové sviečky nádherne voňali. Keďže je tento sójový vosk rastlinného pôvodu, môžeš ho použiť aj na výrobu prírodných sviečok. Vždy by sa však mali byť určené na sviečky v nádobe. Keďže má nízky bod topenia, nie je dostatočne konzistentný na výrobu sviečok s formami. Preto sa vždy odporúča vyrábať sviečky v cementových miskách, kokosových škrupinách, drevených miskách, hliníkových plechovkách…

Odporúčania

Pri používaní sójového vosku na sviečky zohľadni nasledujúce odporúčania:

  • Sójový vosk roztop pri teplote o 10 až 15 °C vyššej ako je teplota topenia. Je dôležité skontrolovať, či je úplne roztavený a priehľadný.
  • Sójový vosk ochlaď približne na 50 °C a naplň ním zvolenú nádobu.
  • Sójový vosk môžeš použiť samostatne alebo v zmesi s inými voskami, kyselinami stearovými alebo parafínmi.
  • Ak sa sójový vosk dobre neroztopí (nie je priehľadný), môže pri tuhnutí vytvárať kryštáliky a námrazove vlasočnice.
  • Je potrebné dodržiavať teplotu nalievania a odporúča sa, aby nádoby mali izbovú teplotu alebo vyššiu.
  • Príliš rýchle chladenie môže spôsobiť nedokonalosti a praskliny; naopak príliš pomalé chladenie môže spôsobiť, že sviečky budú vyzerať ako keby boli zamrznuté.

Farby na sviečky

Superkoncentrované tekuté farbivo na sviečky, fialová farba. S ňou získaš živšie a intenzívnejšie farby bez toho, aby bolo nutné do roztaveného vosku pridávať veľa farbiva. V skutočnosti s 2 kvapkami môžete zafarbiť až 100 g vosku. Sú jednoduché a pohodlné na používanie a vynikajú svojou stálosťou. Okrem toho nezanechávajú hrudky ani farebné škvrny a neucpávajú knôt – to všetko sú výhody! Toto koncentrované tekuté farbivo je súčasťou kolekcie GV prémiových farieb, exkluzívneho katalógu, ktorý nájdeš len v našom internetovom obchode. Ak ho chceš použiť, pridaj niekoľko kvapiek do roztaveného vosku a miešaj, kým sa farba nezjednotí.

Eukalyptový esenciálny olej s čistiacimi, osviežujúcimi a dekongestívnymi vlastnosťami. Eukalyptový esenciálny olej, ktorý si môžeš kúpiť v Gran Velada, je čistý, pretože sa získava destiláciou vodnej pary z listov rastliny eukalyptus globulus. Z tejto prírodnej zložky si môžeš vyrobiť olej na bradu, krémy, masky, šampóny, masážne oleje… K zoznamu výhod eukalyptového esenciálneho oleja musíme pridať jeho antiseptické účinky, preto sa používa na výrobu kozmetiky proti lupinám a akné. Okrem toho sa eukalyptový éterický olej používa v aromaterapii ako stimulant, pretože podporuje koncentráciu a pamäť. Jeho vôňa tiež pomáha odháňať hmyz. Ak chceš využívať tieto výhody eukalyptového esenciálneho oleja, môžeš si vyrobiť sviečky, osviežovače vzduchu, atď…

Hlavným hrdinom tohto receptu je eukalyptový éterický olej, ktorý sa považuje za dobrý stimulant. V skutočnosti sa používa na vytvorenie atmosféry, ktorá podporuje koncentráciu a pamäť. Preto sa odporúča najmä v čase skúšok.

Ako sa vyrábajú vonné voskové figúrky? Aromaterapia na koncentraciu…

Jednoducho a rýchlo, tak si nenechaj ujsť detaily!

  • Sójový vosk roztop na miernom ohni. S 300 gramami môžeme vyrobiť približne 15 voňavých figúrok vo forme zobrazenej na videu.
  • Keď má vosk teplotu približne 50 °C, pridaj najprv farbivo na sviečky, stačí niekoľko kvapiek… Dobre premiešaj, kým sa úplne nerozpustí
  • Nadišiel čas pridať esenciálny olej. Na 300 gramov sójového vosku Bude stačiť 12 gramov esenciálneho oleja.
  • Energicky premiešaj, aby sa všetky zložky dobre rozpustili.

Teraz je čas naplniť formu. Dávať pozor, aby sa zbytočne neplytvalo žiadnym výrobkom… Podľa preferencie ozdob kvetmi slezov a kúskami eukalyptu.

  • Tablety nechaj vyschnúť na mieste bez prievanu.
  • Figúrky odformuj, keď sú úplne vychladnuté.

Toto bude výsledok…

Ako používať voskové figúrky do horáka keď chcem, aby aromaterapia na koncentraciu fungovala?

Vlož figúrku do horáka, zapáľ čajovú sviečku a nechaj ju roztopiť!

Táto vôňa ti pomôže sústrediť sa na štúdium. Podeľ sa snami, ako ti aromaterapia na koncentraciu pomohla pri štúdiu.

Na našom blogu www.blog.granvelada.sk nájdeš mnoho ďalších receptov na sviečky… ktoré si, ako vidíš, môžeš ľahko vyrobiť aj doma…

Pusti sa do práce…! Ak si vášnivým fanúšikom sveta ručných prác, môžeš si stiahnuť aj náš bezplatný návod na výrobu sviečok..

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right