Ako vyrobit stojan na sviecky
Vonné sviečky, Vyrobiť sviečky

Ako vyrobit stojan na sviecky

Pozri si, ako si vyrobiť domáci stojan na sviecky s mramorovým efektom! Je to jednoduchá technika a výsledky sú veľkolepé. Získaš krásne svietniky, ktoré ozdobia každú miestnosť. Páčia sa ti…

Ako vyrobit stojan na sviecky

Pozri si, ako si vyrobiť domáci stojan na sviecky s mramorovým efektom! Je to jednoduchá technika a výsledky sú veľkolepé. Získaš krásne svietniky, ktoré ozdobia každú miestnosť.

Páčia sa ti tieto svietniky? Na prvý pohľad vyzerajú veľmi náročné na výrobu… No opak je pravdou… Vďaka vysvetleným krokom a materiálom, ktoré si môžeš kúpiť v našom internetovom obchode, je to jednodcuhé… Môže to byť aj originálny darček a dokonca ich môžeš predávať na jarmokoch. Chceš si to vyskúšať?

Touto technikou a materiálmi, môžeš vyrobiť stojan na sviecky. Ak sa ti páči iný tvar, stačí vymeniť formu. Predstavivosti sa medze nekladú a možností je nekonečno… V tomto prípade sme mramorový efekt vytvorili pomocou konkrétneho pigmentu tejto farby, ale máme veľa farieb, takže si svietnik môžeš 100% prispôsobiť podľa svojich predstáv.

Pripravili sme pre teba videonávod, v ktorom ti ukážeme potrebné materiály a návod krok za krokom, aby to bolo pre teba veľmi jednoduché. Nemusíš nič čítať. Z videa pochopíš celý proces výroby…

Aké prísady potrebujete na výrobu domácich svietnikov s mramorovým efektom…?

Tieto materiály sme použili na výrobu 2 valcových svietnikov (veľkého a malého):

Ako vyrobiť domáci stojan na sviecky s mramorovým efektom krok za krokom:

Odváž 420 g živice a pridaj 118 g vody. Dobre premiešaj, kým nevznikne homogénna zmes bez hrudiek.

Pridaj štipku pigmentu do nádoby a dobre rozdrv, aby sa častice rozpadli na prášok. Pridaj 100 g živice a 28 g vody a miešaj, kým sa hmota nezhomogenizuje.

Teraz je čas vytvoriť mramorový efekt!

Na tento účel pomaly nalej hnedú pigmentovú zmes do bielej zmesi. Pomocou špáradla vytvor vlny bez toho, aby sa obe farby spojili.

Touto zmesou pomaly naplňte formy a jemne s nimi poklepte o pracovnú dosku, aby sa dobre dostala do foriem.

Nechaj niekoľko hodín vychladnúť. Je dôležité, aby boli figúrky dostatočne suché, aby sa dali bez problémov odformovať a nelámali sa.

Prejdi po podklade jemným brúsnym papierom, aby bol hladký, a chvíľu počkaj, kým sa vlhkosť odparí.

Výroba

Keď sú domáce svietniky pripravené, naplníme ich voskom. Na to potrebujete: V hrnci na miernom ohni roztopíť 100 g vosku.

Pridáme niekoľko kvapiek aromatickej esencie podľa chuti a dobre premiešame. Keď má teplotu medzi 60 a 65 ºC, naplň domáce svietniky a počkaj, kým vosk vychladne

Knôt umiestni do stredu stojanu na sviečoky, keď je vosk pevný, ale stále si v strede drží teplo.

Nechaj ich úplne vychladnúť a sú pripravené na použitie!

Chceš vidieť viac podobných nápadov? Prejdi na blog www.blog.granvelada.sk a objav množstvo návodov. Okrem toho, ak si vášnivým fanúšikom sveta ručnej práce, môžeš si stiahnuť bezplatnú príručku na výrobu sviečok so všetkými informáciami, ktoré potrebuješ na výrobu sviečok doma, tak si to nenechaj ujsť!

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right