kit como hacer jabon con lufa
Glycerínové mydlo, Prírodné mydlá, Vyrobiť mydlá, Žiadna kategória

Ako vyrobiť mydlo z lufy

Mydlo z lufy je fantastickou voľbou pre tých, ktorí v každodennej rutine starostlivosti o seba hľadajú hĺbkové čistenie a účinnú exfoliáciu. Lufa, prírodná lufa, je známa svojimi exfoliačnými vlastnosťami, ktoré…

Ako vyrobiť mydlo z lufy

Mydlo z lufy je fantastickou voľbou pre tých, ktorí v každodennej rutine starostlivosti o seba hľadajú hĺbkové čistenie a účinnú exfoliáciu. Lufa, prírodná lufa, je známa svojimi exfoliačnými vlastnosťami, ktoré pomáhajú odstraňovať odumreté kožné bunky a zlepšujú krvný obeh. Táto vlastnosť robí z mydla s lufou dokonalého spojenca na udržanie jemnej, čistej a žiarivej pokožky.

Poznáte výhody lufy?

Lufa sa získava zo sušeného ovocia tropickej rastliny a vďaka svojej vláknitej štruktúre je ideálna na výrobu peelingových produktov do kúpeľa. Začlenenie lufy do domácich mydiel poskytuje nielen exfoliačný efekt, ale dodáva finálnemu produktu aj a prírodný a ekologický apekt. Mydlá z lufy šetrné k životnému prostrediu, pretože obshaujú len prírodné zložky a sú biologicky odbúrateľné.

Súprava na výrobu mydla z lufy, ktorú ti dnes predstavíme, je vynikajúcim spôsobom, ako sa vložiť do sveta domácich mydiel. Táto súprava obsahuje všetky potrebné materiály a je navrhnutá tak, aby bol proces jednoduchý a dostupný aj pre tých, ktorí mydlo ešte nikdy nevyrábali. S touto sadou môžeš vytvoriť mydlá, ktoré nielen čistia, ale aj exfoliujú, zanechávajú pokožku bez nečistôt a so sviežou citrusovou vôňou.

Čo ponúka súprava mydla z lufy od Gran Velada ?

Súprava mydla z lufy obsahuje číry glycerínový mydlový základ bez SLS, ktorý je šetrný k pokožke. Glycerín je známy svojimi hydratačnými vlastnosťami, ktoré zaisťujú, že pokožka bude nielen čistá a regenerovaná, ale aj hydratovaná. Okrem toho sa súprava dodáva s aromatickými esenciami a farbivami, ktoré umožňujú prispôsobiť farbu a vôňu tvojich mydiel.

Jednou z najväčších výhod tejto súpravy je jej jednoduché použitie. Všetko je zahrnuté a pripravené na výrobu. S jasnými a ľahko pochopiteľnými pokynmi sa proces výroby mydla stane zábavnou a kreatívnou činnosťou.

Výroba vlastných mydiel môže byť prvým krokom k vstupu do fascinujúceho sveta domácej kozmetiky. Keď si osvojíš tento recept, môžeš experimentovať s inými ingredienciami a technikami a vytvárať jedinečné a personalizované produkty. Výroba domáceho mydla nie je len zábavná činnosť, ale tiež ti umožňuje kontrolovať zložky, ktoré používaš, a zabezpečiť, aby boli prírodné a prospešné pre pokožku.

Aké zložky obsahuje Gran Velada súprava mydla s lufou?

Pre tento recept použijeme špeciálnu sadu, ktorá obsahuje všetko, čo potrebuješ na výrobu mydla z lufy.

Tu sú materiály, ktoré súprava obsahuje:

  • Transparentná mydlová hmota my bez SLS (1 kg)
  • Aromatická esencia (20 ml)
  • Farbivo na mydlo (10 ml) x2
  • Lufová huba (2 jednotky)
  • Okrúhla rúrková forma 7,5 x 10 cm
  • Separačný prostriedok (30 ml)

S týmito ingredienciami a návodom krok za krokom vytvoríš krásne a funkčné mydlá z lufy.

banner kits marzo 2022 slvk 1
sada ako vyrobiť mydlo z lufy 3 1

Krok za krokom ako vyrobiť mydlo z lufy

  • Príprava mydlovej hmoty: Nakrájaj mydlový základ: 500 g glycerínového mydlového základu rozdeľ na malé kocky. To uľahčí topenie. Roztop mydlo: Vlož kocky do nádoby vhodnej do mikrovlnnej rúry alebo hrnca s dvojitým dnom. Zahrievaj na miernom ohni, čím zabrániš aby došlo k varu mydla.
  • Pridaj arómy a farbivá Aromatické esencie: Po rozpustení pridaj niekoľko kvapiek aromatickej esencie a dobre premiešaj. Farbivo: Pridaj aj niekoľko kvapiek farbiva a miešaj, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Príprava formy Nanes separačný prostriedok: Pomocou štetca nanes vrstvu separačného prostriedku na vnútornú stranu rúrkovej formy. To uľahčí vyberanie mydla, keď je tuhé. Utesni základňu: Utesni spodnú stranu formy strech fóliou a zaisti gumičkou, aby sa zabránili úniku. Priprav lufu: Špongiu z lufy nastriekaj alkoholom, aby bola dezinfikovaná, a umiestni ju do stredu formy.
  • Nalievanie mydla Prvé naliatie: Do formy nalej malé množstvo roztopeného mydla a nechaj ho niekoľko minút vychladnúť, aby slúžilo ako tesniaci základ. Dokončenie nalievanie: Naplň zvyšok formy mydlom a nezabudni nastriekať alkohol, aby sa odstránili povrchové bubliny.
  • Chladenie a vyberanie z formy Chladenie: Pred vybratím nechaj mydlo úplne vychladnúť. Môže to trvať niekoľko hodín. Rez: Po odformovaní nakrájaj mydlo na hrúbku približne 1 cm.
  • Opakuj s ďalšou farbou Zopakuj všetky predchádzajúce kroky s použitím druhej farby a vytvor rôzne variácie mydla.
banner kits marzo 2022 slvk 1

Výroba mydla z lufy doma je zábavná a obohacujúca činnosť. Získaš nielen užitočný a aromatický produkt, ale tiež si užiješ tvorivý proces. So súpravou, ktorú sme ti predstavili, je úloha jednoduchá a ekonomická, čo ti umožní vyrobiť až 20 mydiel. Odváž sa vyskúšať tento recept a vychutnaj si výhody domáceho mydla vyrobeného vlastnoručne!

súprava, ako vyrobiť mydlo s lufou

Často kladené otázky (FAQ) o tom, ako vyrobiť mydlo z Lufy:

Čo je lufa?

Lufa je prírodná rastlinná špongia známa svojimi exfoliačnými vlastnosťami. Získava sa zo sušených plodov tropickej rastliny a je ideálna na odstránenie odumretých buniek a zlepšenie krvného obehu počas kúpania.

Je bezpečné používať mydlo z lufy na všetky typy pleti?

Áno, mydlo z lufy je bezpečné pre väčšinu typov pleti. Ak však máš veľmi citlivú pokožku, odporúčame najskôr otestovať na malej ploche pokožky a uistiť sa, že nespôsobuje podráždenie.

Môžem použiť iné farbivá a aromatické esencie?

Svoje mydlá si samozrejme môžeš prispôsobiť rôznymi farbivami a esenciami podľa svojich preferencií. Uisti sa, že používaš produkty kompatibilné s mydlovou hmotou.

Ako skladujem mydlo z lufy?

Mydlá skladuj na chladnom a suchom mieste, najlepšie v uzavretej nádobe, aby si zachovali arómu a zabránili hromadeniu prachu či vlhkosti.

Ako dlho vydrží mydlo z lufy?

Pri správnom skladovaní vydrží mydlo z lufy niekoľko mesiacov. Pravidelné používanie a vystavenie vode však môže skrátiť jeho životnosť.

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right