como quitar cera de los utensilios post
Robiť sviečky, Žiadna kategória

Ako vycistit parafin z riadu pri vyrobe sviecok

Dnes ťa naučíme, ako vycistit parafin, a tento návod platí aj pre akýkoľvek typ vosku. Po dokončení sviečok nám zostanú suché zvyšky na riade, ktorý sme použili. S týmito radami…

Ako vycistit parafin z riadu pri vyrobe sviecok


Dnes ťa naučíme, ako vycistit parafin, a tento návod platí aj pre akýkoľvek typ vosku. Po dokončení sviečok nám zostanú suché zvyšky na riade, ktorý sme použili. S týmito radami môžeš nechať svoje hrnce, poháre a drevené varešky, aby si ich mohol znova použiť, ako keby boli nové. S týmito tipmi bude čistenie parafínového riadu jednoduché.


Čistenie zvyškov parafínu a vosku z tvojich nástrojov na výrobu sviečok sa môže zdať ako výzva, najmä ak robíš prvé kroky v tomto vzrušujúcom svete umenia výroby sviečok. Tento dotaz je veľmi častý medzi nováčikmi, ktorí často hľadajú najlepší spôsob, ako udržať svoje nástroje v najlepšom stave po každom projekte.

Nahromadenie vosku môže sťažiť vytváranie sviečok a ovplyvniť kvalitu budúcich projektov, a preto je dôležité zvládnuť umenie čistenia týchto materiálov. V tomto článku ti nielen ukážeme kompletný návod, ktorý je platný aj pre akýkoľvek typ vosku, ale tiež sa riadime našimi radami, aby bolo čistenie tvojho náradia jednoduchou a efektívnou úlohou, vďaka čomu budeš môcť bez problémov pokračovať vo vytváraní krásnych sviečok.

Materiály potrebné na čistenie parafínom

Skôr ako začneš, uisti sa, že máš po ruke nasledujúce materiály:

  • nôž (alebo akýkoľvek rezný nástroj),
  • Alkohol 96

Táto sada nástrojov je nevyhnutná na uľahčenie procesu čistenia.

Ako ako vycistit parafin z riadu?

Do pohára nalejeme trochu tekutého vosku a necháme zaschnúť, takto budeme mať špinavý pohár na čistenie.

  1. Na vyčistenie hrnca najskôr zahrejeme misu, aby sa vosk mohol odlepiť a zostať tekutý.
  2. Papierom odstránime zvyšky vosku, všetko môžeme odstrániť a kastról necháme čistý.
  3. Na čistenie zvyškov vosku z plastového pohára.
  4. Všetok prilepený vosk zoškrabeme, za studena poskočí a ľahko sa uvoľní
  5. Prípadné zvyšky očistíme alkoholom.
  6. Ak je vosk veľmi suchý, stlač nádobu, aby sa vosk uvoľnil. Pomôžeme si nožom alebo rezačkou.
  7. Vosk z tyčinky odstránime nožom alebo rezačkou. Je tiež vhodné, aby bol vosk veľmi suchý, aby sa dal dobre odstrániť.

Teraz máme všetko čisté a pripravené na opätovné použitie.

Po vykonaní týchto krokov ako vycistit parafin, budeš mať svoj riad čistý a pripravený na opätovné použitie v ďalších projektoch výroby sviečok.

Čistenie parafínu a vosku z tvojho riadu nemusí byť zdĺhavá úloha. So správnymi pomôckami a trochou trpezlivosti udržíš svoje materiály v perfektnom stave, pripravené na tvoju ďalšiu tvorbu. Ak sa ti páčil tento príspevok o tom, ako čistiť parafín krok za krokom a chceš sa dozvedieť viac, nezabudni navštíviť naše kanály sociálnych médií a náš bezplatný základný kurz, kde sa dozvieš, ako vyrobiť domáce sviečky. V gran velada ti poskytneme všetko, čo potrebuješ, aby si mohol ľahko a bezpečne začať vyrábať vlastné domáce sviečky.

Objavte blog o sviečkach: Inšpiráciu a rady na dosah ruky

Náš blog o sviečkach je ideálnym miestom na objavovanie obrovského vesmíru domácej výroby sviečok. Vďaka širokej škále článkov, návodov a praktických rád je tento priestor navrhnutý tak, aby vás inšpiroval a viedol bez ohľadu na úroveň tvojich skúseností. Od výberu druhov voskov a knôtov až po pokročilé techniky zdobenia, náš blog pokrýva všetky potrebné aspekty, takže si môžeš vytvoriť jedinečné a personalizované sviečky.

Čo nájdeš na našich stránkach?

  • Návody krok za krokom: Nauč sa vyrábať sviečky úplne od začiatku pomocou našich podrobných sprievodcov vrátane informácií o potrebných materiáloch a vybavení.
  • Tipy pre odborníkov: Náš tím vášnivých výrobcov sviečok zdieľa svoje tajomstvá a osvedčené postupy, aby si sa vyhol bežným chybám a optimalizoval svoje výtvory.
  • Trendy a inovácie: Maj prehľad o najnovších trendoch vo svete sviečok, od nových vôní a farieb až po inovatívne dekoratívne techniky.
  • Komunita výrobcov sviečok: Pripoj sa k našej rastúcej komunite nadšencov sviečok, kde môžeš zdieľať svoje projekty, pochybnosti a úspechy, čím vytváraš prostredie učenia a vzájomnej podpory.

Pozývame ťa, aby si preskúmal náš blog a stiahol si bezplatný návod na výrobu sviečok, aby si mohol začať alebo pokračovať vo svojom dobrodružstve pri výrobe sviečok. S týmito zdrojmi po svojom boku budeš dobre vybavený na to, aby si popustil uzdu svojej kreativite a vytvoril majstrovské diela, ktoré rozžiaria a ochutia každý priestor. Vitaj vo fascinujúcom svete výroby sviečok!

Ak sa ti páčil tento príspevok na tému Ako čistiť parafín krok za krokom a chceš sa dozvedieť viac, nezabudni okrem kanála YouTube navštíviť aj naše kanály sociálnych médií: Facebook, Instagram.

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right