como hacer colonia de citronela
Domáci parfum, Prírodná kozmetika, Žiadna kategória

AKO SI VYROBIŤ KOLÍNSKU VODU S CITRONELOU

S príchodom leta sú jedným z najčastejších problémov obávané komáre. Našťastie, prirodzeným a účinným riešením je príprava kolínskej vody s citronelou. Najlepšie na tom je, že recept kolínska voda s…

AKO SI VYROBIŤ KOLÍNSKU VODU S CITRONELOU

S príchodom leta sú jedným z najčastejších problémov obávané komáre. Našťastie, prirodzeným a účinným riešením je príprava kolínskej vody s citronelou. Najlepšie na tom je, že recept kolínska voda s citronellou je neuveriteľne jednoduchý na prípravu a v rámci možností dostupný každému.

Nemusíš byť odborníkom na kozmetiku ani mať špecializované vybavenie. Stačí ti len niekoľko ingrediencií a dodržanie niekoľkých jednoduchých krokov a môžeš si užívať viaceré výhody tejto domácej kolínskej vody.
Citrusová vôňa citronely poskytuje príjemný pocit sviežosti a zároveň odpudzuje komáre a hmyz. Je vhodná pre deti aj dospelých a je ideálna na cesty, výlety alebo kempovanie. Výroba vlastnej kolínskej vody s citronelou ti navyše umožňuje kontrolovať použité zložky, čím sa zabezpečí, že sú prírodné a bezpečné pre celú rodinu.

Aby bol tento zážitok ešte dostupnejší, na našej webovej stránke máme na stiahnutie PDF manuál s názvom „Ako si vyrobiť domáci parfum“. Táto príručka ťa krok za krokom prevedie vytváraním rôznych vôní a poskytne tipy a triky na dosiahnutie najlepších výsledkov. Stiahni si ju a objav vzrušujúci svet domácej parfumérie!

Aké materiály potrebuješ na výrobu domácej kolínskej vody s Citronellou?

  • 15 kvapiek esenciálneho oleja z citrónovej trávy
  • 95 ml 96º alkoholu
  • 100 ml flakón na parfum so strieborným rozprašovačom
  • nálepky s citronelou
  • 0,5 g Dimethicone Copolyol (fixačný prostriedok)
  • Citrónovo žlté farbivo na glycerínové mydlo
boton carrito blogs slov 03 2
ako vyrobiť kolóniu citronely 3

Krok za krokom, ako urobiť kolínsku vodu s citronellou:

  • Príprava nádoby : Do čistej nádoby nalej 87 ml 96º alkoholu.
  • Pridaj esenciálny olej: Pridaj 15 kvapiek esenciálneho oleja z citrónovej trávy do alkoholu. Dobre premiešaj, kým sa obe zložky úplne nespoja.
  • Začlenenie dimethicone kopolyolu: Pridaj 0,5 g dimethicone kopolyolu. Tento fixátor pomôže parfému vydržať dlhšie na pokožke.
  • Pridaj farbivo: Pridaj kvapku citrónovo žltého farbiva. Tento krok je voliteľný a robí sa len preto, aby kolínskej vode dodal farebný nádych. Všetky ingrediencie dobre premiešaj, aby si sa uistil, že sú úplne integrované.
  • Macerácia: Nádobu prikryjeme a necháme 7 dní macerovať v chladnom priestore bez priameho svetla. Tento krok je rozhodujúci, aby sa zabránilo silnému alkoholovému zápachu kolínskej vody.
  • Balenie kolínskej vody: Po uplynutí času macerácie naplňte zmesou 100 ml fľaštičku s parfumom.
  • Umiestni nálepku s citrónovou trávou na flaštičku, aby si identifikoval produkt.

Tvoja kolínska voda s citronellou je pripravená na použitie! Môžeš si ho vziať všade so sebou a rozlúčiť sa s komármi prirodzeným a účinným spôsobom.

Často kladené otázky (FAQ) o recepte „Ako vyrobiť Kolínska voda s citronellou“

  1. Je citronella kolínska bezpečná pre deti? Áno, citronella kolínska voda je bezpečná pre deti aj dospelých. Pred rozšíreným používaním je však vždy vhodné vykonať test na alergiu na malej ploche pokožky.
  2. Ako dlho vydrží kolínska voda citronella? Dobre uskladnená na chladnom mieste bez priameho svetla, vydrží aj niekoľko mesiacov. Účinnosť citronely ako repelentu sa môže líšiť, ale spravidla trvá niekoľko hodín po aplikácii.
  3. Môžem použiť iný druh alkoholu? Pre dosiahnutie najlepších výsledkov sa odporúča použiť 96º alkohol, pretože iné typy alkoholu môžu ovplyvniť miešanie a účinnosť kolínskej vody.
  4. Je potrebné použiť Dimethicone Copolyol? Dimethicone Copolyol pôsobí ako fixačný prostriedok a pomáha tak aróme kolínskej pôsobiť dlhšie na pokožke. Hoci je voliteľný, jeho použitie sa odporúča pre lepšiu fixáciu parfumu.
  5. Kde získam potrebné materiály? Všetky potrebné materiály nájdeš v predajniach špecializovaných na DIY produkty (urob si sám) alebo v internetových obchodoch ako gran velada .
boton carrito blogs slov 03 2

Výroba vlastnej kolínskej vody s citronellou je praktický a prírodný spôsob, ako v lete udržať komáre na uzde. Vďaka ľahko dostupným prísadám a jednoduchému postupu si môžeš vytvoriť účinnú a osviežujúcu kolínsku vodu pre celú rodinu. Nielenže si chránení pred hmyzom, ale vychutnáš si aj príjemnú citrusovú vôňu – pusti sa do výroby vlastnej kolínskej vody s citronelou a daj komárom zbohom!

ako urobiť citronellu kolínsku príspevok

Ďalšie možnosti kolínskych fliaš a formátov môžeš preskúmať na našej webovej stránke, kde nájdeš širokú škálu produktov na prispôsobenie svojich výtvorov. Navštív nás a objav všetko, čo môžeš urobiť!

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right