Vytvor stylove kaktusove terarium Trend v dekore ktory si mozes vyrobit doma
Dekoratívne sviečky, Vyrobiť sviečky, Žiadna kategória

Ako jednoducho pripraviť krásne kaktusové terárium: Najobľúbenejší trend v dekorovaní

Vitaj v tomto článku, v ktorom ti ukážeme, ako si jednoducho pripraviť krásne rastlinné terárium zo sviečok.. Kaktusové terárium sa stalo najobľúbenejším trendom v dekorovaní! V tomto článku sa dozvieš,…

Ako jednoducho pripraviť krásne kaktusové terárium: Najobľúbenejší trend v dekorovaní

Vitaj v tomto článku, v ktorom ti ukážeme, ako si jednoducho pripraviť krásne rastlinné terárium zo sviečok.. Kaktusové terárium sa stalo najobľúbenejším trendom v dekorovaní!

V tomto článku sa dozvieš, ako si ľahko pripraviť krásne kaktusové terárium, ktoré sa stalo najobľúbenejším dekoračným trendom.

Je to ideálna príležitosť, ako dodať svojmu domovu, záhrade alebo akejkoľvek miestnosti jedinečný a výnimočný vzhľad. Naučíš sa, ako si vytvoriť tento úžasný domáci výrobok okrem iných materiálov aj pomocou živice na vodnej báze, bielej sadry a vosku na sviečky.

Výroba vlastného kaktusového terária je zábavná a obohacujúca činnosť pre ľudí všetkých vekových kategórií. Nepotrebuješ žiadne predchádzajúce skúsenosti, pretože výroba je skutočne jednoduchá… Tak čítaj ďalej a dozvieš sa všetky kroky a tipy…!

Aké materiály potrebuješ na výrobu terária s kaktusovými sviečkami?

Skôr ako začneš, uisti sa, že máš po ruke všetky potrebné materiály, ktoré sú k dispozícii v internetovom obchode Gran Velada. Tu je zoznam toho, čo budeš potrebovať:

Krok za krokom DIY kaktusové terárium

V tomto recepte si podrobne vysvetlíme každý krok, od prípravy živice a tvarovania podložky až po finálnu úpravu kaktusovej sviečky. Ukážeme si aj rôzne modely foriem na kaktusy, ktoré nájdeš v našom online obchode. Nenechaj si ich újsť!

Poznáš živicu na vodnej báze od Gran Velada ?

Živica je pre vytvorenie terária nevyhnutná, pretože z nej budeš vyrábať podklad pre tvoje kaktusy.

Prvým krokom je príprava živice na vodnej báze podľa pokynov uvedených na obale výrobku. Táto živica na vodnej báze je akrylová živica v prášku, ktorá vyniká rýchlym schnutím a vyššou odolnosťou. Je bez zápachu a neznečisťuje životné prostredie. Je to ideálny materiál na výrobu nádob, podložiek aj na vytváranie figúrok, pričom je dôležité dodržať tento pomer: 100 g živice na 28 g vody. Nezabudni, že živicu musíš vždy naliať do vody. V tomto prípade sme živicu nefarmibili ani nearomatizovali. Ak chceš, aby mali figúrky príjemnú vôňu, môžeš hotovú figúrku postriekať zmesou niektorej z našich aromatických esencií (30 %) a 96º alkoholu (70 %). Živicu môžeš tiež zafarbiť zmiešaním s pigmentmi, ktoré sú k dispozícii tu.

Podložka na kaktusové terárium

Terárium sme pripravili pomocou formy na oválny podnos, je to forma s rozmermi 10,3 x 15 x 1,5 cm. Nezabudni, že s 1 kg živice na vodnej báze môžeš vyrobiť 5 podobných podnosov…, okrem tejto formy máme mnoho ďalších podobných, ktoré si môžeš pozrieť v sekcii foriem na cementové figúrky Gran Velada…

Ak chceš pripraviť podložku, nalej do nádoby 56 g vody, po troškách do nej pridaj 200 g živice a dobre premiešaj, kým sa nerozpustia hrudky.

Keď je živica pripravená, opatrne ju nalej do formy. Potom ju nechaj dôkladne vyschnúť. Ak by nebola úplne suchá, mohla by sa pri odformovaní zlomiť. Čas schnutia sa môže líšiť v závislosti od okolitej teploty a vlhkosti… V našom prípade, keďže sme podložku pripravovali uprostred leta, trvalo schnutie približne 20 minút…

Po úplnom zaschnutí živice podložku opatrne odformuj. Zistíš, že odformovanie je veľmi jednoduché a forma sa dá odstrániť veľmi ľahko.

Výroba kaktusových sviečok

Výroba týchto sviečok je veľmi jednoduchá, na tento účel sme použili vosk Gran Velada GV-20. Tento vosk sa dodáva vo formáte perál a je ideálny na výrobu sviečok so silikónovými formami.Jedná sa o koncentrát špeciálne navrhnutý na výrobu sviečok v silikónových formách, pretože sviečkam poskytuje tri hlavné výhody: koriguje, vyhladzuje a spevňuje. Ide o nepriľnavý vosk, ktorý zvýrazňuje tvar a reliéf figúrok.

Rôzne druhy foriem na kaktusové sviečky

V Gran Velada máme niekoľko foriem na výrobu sviečok v tvare kaktusov. Môžeš ich vuyžiť na výrobu sviečok, ale aj na akýkoľvek iný druh ručných prác: napríklad na výrobu mydiel, figúrok zo živice, sadry a všetkých druhov voskov. Z potrebných materiálov sme vybrali dve, ale môžeš si ich upraviť na akýkoľvek model, ktorý si môžeš pozrieť nižšie…

Výroba kaktusových sviečok krok za krokom

Na výrobu kaktusovej sviečky potrebujeme roztopiť asi 20 g vosku GV-20, takže z 1 kg vosku GV-20 môžeme vyrobiť 50 sviečok, ako sú tie na fotografii… Pridáme niekoľko kvapiek vonnej esencie, v tomto prípade sme použili vôňu, ktorá sa nám veľmi páči, Biely mach, samozrejme, môžeš si vybrať tú, ktorú chceš, alebo akúkoľvek, ktorú máš doma z iného receptu… Pridaj niekoľko kvapiek farbiva na sviečky. My sme zvolili kapradinovo zelenú a limetkovo zelenú. Zmes miešaj, kým nie je homogénna, a nalej ju do formy…

Po vychladnutí zmes odformuj.… Síce je to náročnejšie ako odformovať podložku, ale stále je to veľmi jednoduché…

Je načase pridať knôt… Existujú dva hlavné spôsoby umiestnenia knôtu do sviečok, najbežnejší spôsob je umiestniť ho z predu… V tomto recepte sme to urobili najpokročilejším spôsobom, ktorý sa zvyčajne robí vo voskárňach, a to je umiestnenie knôtu po skončení… Kľúčom je veľmi dobre kontrolovať teplotu. Ak chceš do sviečky urobiť otvor, musí byť ešte v strede teplá… Pomocou vodiacej tyče urobíme otvor, umiestnime knôt a z trčiaceho konca knôtu možeme urobiť vlnovku, tak ako je to vidieť na fotografii…

Ak chceš teráriu dodať konečnú podobu, pridaj na podnos marmolit a s láskou naň umiestni rôzne sviečky.

Gratulujeme!

Tvoje vlastné jedinečné a krásne terárium s kaktusmi je hotové. Teraz je čas vystaviť si ho doma, v záhrade alebo kdekoľvek budeš chcieť. Táto dekorácia nielenže dodá priestoru osobitý nádych, ale je aj zmysluplným projektom, ktorý ti umožní vyjadriť sa prostredníctvom svojej kreativity.

Na záver možno povedať, že príprava krásneho kaktusového terária je populárnym dekoračným trendom, ktorý môžeš ľahko vyrobiť pomocou správnych materiálov a trochy kreativity. Prostredníctvom živice na vodnej báze, bieleho marmolitu a vosku na sviečky dokážeš vytvoriť jedinečný kúsok, ktorý ti budú závidieť všetci priatelia. Uži si svoje terárium a spokojnosť z vlastnoručnej práce!

Dúfame, že sa ti tento článok páčil a že ťa povzbudil k vytvoreniu vlastného kaktusového terária. Ak chceš vidieť viac nápadov a návodov, nezabudni navštíviť náš blog https://blog.granvelada.sk/

ĎALŠÍ PRÍSPEVOK, KTORÝ VÁS MÔŽE ZAUJÍMAŤ

NEWSLETTER

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSTE SA NA ODBER SPRAVODAJSTVA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed

Neboli nájdené žiadne výsledky.

SLEDUJTE NÁS NA NAŠICH SOCIÁLNYCH MÉDIÁCH

Newsletter

Prihláste sa na odber noviniek a dostávajte novinky, ponuky, nové recepty, návody a kurzy na svoj e-mail. Zostaňte informovaní o tom, čo máte s Gran Veladou najradšej.

PRIHLÁSIŤ SA

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right